Bron: RND 06 juni 2022 ~~~

Er is een nieuwe ontwikkeling in de zaak van de Bundeswehr-soldaten die begin dit jaar uitrusting uit verschillende Bundeswehr-faciliteiten zouden hebben gestolen. Volgens informatie die door “Stern” is verkregen, zouden de twee hoofdverdachten plannen hebben beraamd om de Krimbrug op te blazen.

Twee soldaten van de Duitse strijdkrachten, die uitrusting uit verschillende kazernes in Sleeswijk-Holstein zouden hebben gestolen, waren blijkbaar van plan de Krimbrug tussen het Krim-schiereiland en het Russische schiereiland Taman op te blazen. Dit blijkt uit de resultaten van politieonderzoeken die door “Stern” zijn gereconstrueerd.

Volgens het rapport hadden de twee soldaten de geplande bomaanslag besproken in afgeluisterde telefoongesprekken. Zij overlegden over het materiaal dat nodig is om een deel van de bijna 20 kilometer lange brug op te blazen die de bezette Krim met Rusland verbindt en daarmee de bevoorrading van de Russische troepen garandeert. Het project, waarmee de twee mannen kennelijk Oekraïne wilden steunen, kwam echter niet verder dan de planningsfase en kwam tot een abrupt einde met de arrestatie van de twee mannen.

Openbaar ministerie Kiel onderzoekt vermeende bende diefstal

Het Openbaar Ministerie van Kiel stelt nu een onderzoek in naar de soldaten op verdenking van bende diefstal. Samen met tien andere verdachten zouden de daders verschillende malen hebben ingebroken in federale faciliteiten en apparatuur hebben gestolen. Vier van de verdachten waren op dat moment in actieve dienst bij de Bundeswehr.

Vlak voor hun arrestatie in de nacht van 22 mei hadden de mannen ook tevergeefs geprobeerd in te breken in de mijnenvegercompagnie op de marinebasis Eckernförde. Volgens de politie was het plan om een paar dagen later met de uitrusting naar Oekraïne te reizen.