Bron: redglobe.de 13 maart 2022 ~~~

Hieronder volgt een oproep tot solidariteit met vervolgde linkse mensen in Oekraïne. De feiten kunnen niet door ons worden geverifieerd. (redglobe.de)

De Oekraïense autoriteiten, die in shock verkeren en vrezen voor hun lot, hebben een grootscheepse heksenjacht georganiseerd. Elke dag worden politieke activisten en burgers die het niet eens zijn met het beleid van de centrale regering, gearresteerd, ontvoerd en gemarteld in gebieden die door Kiev worden gecontroleerd.
Mensen verdwijnen gewoon en pas een paar dagen later, nadat familieleden of vrienden alarm hebben geslagen, wordt duidelijk dat er iets met hen is gebeurd. Politieke activisten en publieke figuren die zich tegen de Oekraïense autoriteiten hebben gekeerd, brengen nu op ongewone wijze videoboodschappen uit aan de Russische autoriteiten en de Russische samenleving.

Zo werd bekend dat de politicoloog Dmitry Dzhangirov uit Kiev enkele dagen geleden is ontvoerd. Duizenden abonnees van Dmitry merkten op dat er een anti-Russische verklaring werd uitgezonden op zijn YouTube-kanaal “Capital”, wat ons allen doet vermoeden dat Dmitry Dzhangirov in leven is, maar gevangen wordt gehouden door nationalisten of ambtenaren van de veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU).
Военная спецоперация ВС РФ в Украине: обстановка на сегодня, 9 марта 2022.

De bekende politieke activist Dmitry Skvortsov uit Kiev deelde op zijn Facebook-pagina mee dat SBU-agenten in zijn flat hadden ingebroken. Er is nooit meer iets van hem vernomen.
Юрий Ткачёв

Enkele dagen geleden werden de voorzitter van de Leninistische Communistische Jeugdliga van Oekraïne, Michail Kononovitsj, en zijn tweelingbroer, de voorzitter van de anti-fascistische vakbond, Alexander Kononovitsj, in Kiev ontvoerd.
https://golospravdy.eu/v-kieve-zaderzhany-oppozicionery-aleksandr-i-mixail-kononovichi/

Op 3 maart drongen gewapende mannen de flat binnen van Alexander en Maria Matjoesjenko, communisten van de “Livitsa”-organisatie in Dnipropetrovsk. Ze dreven de spot met onze kameraden, sloegen hen hevig en sneden Maria’s haar af met een mes. Met zakken over hun hoofd werden ze naar het detentiecentrum gebracht. Maria wist zichzelf te bevrijden, maar Alexander wordt beschuldigd van hoogverraad en blijft vastzitten in de kerkers van de SBU.
https://t.me/redmutualaid/130

Op 4 maart werd oppositiepoliticus en parlementslid Nestor Shufrich gearresteerd door activisten van de Territoriale Verdediging van Kyiv. Schokkende beelden van de illegale ondervraging gingen de wereld rond, maar dat hield de straffers niet tegen.
Нетленка. Хроники войны Z

Op 7 maart drongen gewapende Oekraïense militanten in Odessa de flat binnen van de ouders van de bekende journalist Aleksandr Voskoboynikov. Zij eisten dat de deur voor hen werd geopend of zij zouden hem intrappen. Toen de ouders de deur openden, kwamen de nationalisten binnen met wapens in hun handen.
ООдесское Общественное Телевидение Z

Wij hebben allen gruwelijke beelden gezien van de foltering van krijgsgevangenen, waaronder een militaire piloot. Toen hij gewond raakte en gevangen werd genomen door de Oekraïense nazi’s, belden ze zijn vrouw op via zijn telefoon en zeiden haar dat ze een nieuwe echtgenoot moest zoeken, met de hint dat ze hem zouden doden.
Политика Страны.

Het is onmogelijk om zonder tranen te kijken naar de video waarin Oekraïense spoedartsen, in plaats van medische hulp te verlenen, patiënten bespotten door hen moreel onder druk te zetten en dit met camera’s te filmen.
https://t.me/stranaua/29065

Al deze schandelijke feiten getuigen van een wijdverbreide en grove schending van de fundamentele mensenrechten. Al deze feiten getuigen van schending van het Verdrag van Genève betreffende de behandeling van krijgsgevangenen, dat op 12 augustus 1949 is aangenomen.

Wij vinden dat de Europese gemeenschap moet weten wie haar regeringen steunen. De Europese burgers moeten weten dat hun belastinggeld wordt besteed aan foltering en mishandeling, aan de instandhouding van neonazi-organisaties die in veel landen, waaronder Rusland, als illegaal worden beschouwd.

Wij roepen u op naar de consulaten en ambassades van Oekraïne te gaan en de vrijlating te eisen van de illegaal vastgehouden politici en activisten. Eis een einde aan de heksenjacht. Eis respect voor de mensenrechten en de Conventies van Genève!

Ze kunnen nog steeds gered worden!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.