Bron: TASS, 9 maart 2022 ~~~

De order bevat een gedetailleerd plan voor de voorbereiding van een aanvalsgroep om een offensief uit te voeren in het gebied van de zogenoemde “Joint Forces Operation” in Donbass

MOSKOU, 9 maart. /TASS/. Het Russische ministerie van Defensie heeft een geheime order gepubliceerd voor een offensief tegen Donbass in maart 2022, uitgevaardigd door de commandant van de Oekraïense Nationale Garde, vertelde de woordvoerder van het ministerie van Defensie generaal-majoor Igor Konasjenkov aan verslaggevers op woensdag.

“Het Russische ministerie van Defensie heeft een originele order gepubliceerd, uitgegeven door commandant van de Oekraïense Nationale Garde kolonel-generaal Nikolaj Balan op 22 januari 2022,” zei hij.

Konashenkov benadrukte dat “de order, overhandigd aan de bevelhebbers van de Oekraïense Nationale Garde, een gedetailleerd plan bevat voor de voorbereiding van een aanvalsgroep om een offensief uit te voeren in het gebied van de zogenaamde ‘Joint Forces Operation’ in Donbass.”

“Het document voorziet in de oprichting van een bataljon tactische groep van de Vierde Operationele Brigade van de Nationale Garde, regelt de levering van de nodige voorraden en herordent deze aan de 80ste Afzonderlijke Luchtlandingstroepenbrigade van de Oekraïense Strijdkrachten. Ik wil erop wijzen dat de brigade sinds 2016 in Lvov wordt opgeleid door Amerikaanse en Britse instructeurs, in overeenstemming met de NAVO-opleidingsprogramma’s,” benadrukte de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie.

Konashenkov voegde eraan toe dat de order het plaatsvervangend hoofd van de Nationale Garde de opdracht gaf om te zorgen voor de gevechtscoördinatie van de tactische groep van het bataljon met de 80e Afzonderlijke Luchtlanding Assault Brigade op 7-28 februari.

Topfoto: Russische Ministerie van Defensie | foto: Sergei Karpukhin, TASS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.