Bron: RT, 4 mei 2022 ~~~

Na naar schatting een half miljoen gevallen van bijwerkingen, roept professor Harald Matthes artsen op om “actie te ondernemen”

Professor Harald Matthes van het Berlijnse Charite Universiteitsziekenhuis zei dinsdag dat hij 40 keer meer “ernstige bijwerkingen” van Covid-19 vaccinaties heeft geregistreerd dan officiële Duitse bronnen hebben erkend. Terwijl Matthes artsen opriep om op te komen voor degenen die gewond zouden zijn geraakt, gaf de Amerikaanse farmaceutische reus Pfizer een reeks gegevens vrij waaruit blijkt dat zijn vaccinatie veel minder doeltreffend is dan wordt beweerd.

Matthes heeft een jaar lang een studie uitgevoerd onder de titel “Safety Profile of Covid-19 Vaccines”, en na 40.000 gevaccineerden te hebben ondervraagd, heeft hij gemerkt dat één op de 125 te kampen heeft gehad met “ernstige bijwerkingen”, meldde het Duitse televisienetwerk MDR dinsdag.

“Het aantal is niet verrassend,” legde Matthes uit. “Het komt overeen met wat bekend is uit andere landen, zoals Zweden, Israël of Canada. Overigens hebben zelfs de fabrikanten van de vaccins in hun studies al soortgelijke waarden vastgesteld.”

Matthes beweerde echter dat dit risicoprofiel 40 keer hoger is dan wat wordt vastgesteld door het Paul Ehrlich Instituut (PEI), het agentschap van het Ministerie van Volksgezondheid dat belast is met de uitrol van de vaccins in het land. Het PEI stelt momenteel dat ernstige reacties optreden bij slechts 0,2 op elke 1000 toegediende vaccindoses.

Enkele van de effecten die het team van Matthes heeft vastgesteld zijn spier- en gewrichtspijn, hartontsteking, stoornissen van het immuunsysteem en neurologische aandoeningen. Met 179 miljoen vaccindoses die tot dusver in Duitsland zijn toegediend, beweert Matthes dat er wel “een half miljoen gevallen met ernstige bijwerkingen” kunnen zijn.

De onderzoeker, wiens ziekenhuis wordt beschouwd als het beste in Duitsland en voormalig bondskanselier Angela Merkel heeft behandeld, zei dat artsen actie moeten ondernemen en de prevalentie van dergelijke bijwerkingen “openlijk op congressen en in het openbaar moeten bespreken zonder te worden beschouwd als anti-vaccinatie.”

In de VS heeft de Food and Drug Administration (FDA) dinsdag 90.000 pagina’s documenten van vaccinfabrikant Pfizer vrijgegeven met betrekking tot de veiligheid en werkzaamheid van zijn Covid-19-prik. Uit een voorlopige analyse van de gedumpte documenten blijkt dat tijdens de eigen studies van de farma-gigant 1.223 van de 29.914 mensen met ongewenste voorvallen zijn overleden na vaccinatie, en dat de prik het absolute risico om te sterven aan Covid-19 met minder dan één procent verminderde, een punt dat reeds werd benadrukt door onderzoek dat werd gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

Topfoto: Een persoon ontvangt een Pfizer Covid-19 vaccin booster shot in Federal Way, Washington, 20 december 2021 © AP / Ted S. Warren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *