Karel van Wolferen: wat er aan de hand is in Nederland heeft echt de grenzen van het ongeloofwaardige bereikt

“Dit is niet te geloven,” was de reactie van emeritus hoogleraar Karel van Wolferen, hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand, na de arrestatie van Willem Engel.

De Viruswaarheid-voorman wordt ervan beschuldigd nepinformatie te hebben verspreid over medische aangelegenheden. De schrijvers van Gezond Verstand weten heel goed dat dat allesbehalve nepinformatie is. Dat de nepinformatie afkomstig is van de reguliere media. En dat wij, Gezond Verstand en ook Willem Engel, daar tegenin gaan door te proberen onze landgenoten zoveel mogelijk de echte werkelijkheid te vertellen, zegt Van Wolferen in een video op Telegram.

Dit is krankzinnig

Engel zou ook ‘uitlatingen met een terroristisch oogmerk’ hebben gedaan. “Hij staat zo’n beetje het verste weg van het idee dat ik heb van terroristen en van terroristische activiteit,” aldus Van Wolferen. “Dit is krankzinnig.”

“Deze arrestatie is tot stand gekomen door een bij elkaar gegraaide hoeveelheid mensen. Het bestaat niet dat er [22.000] Nederlanders zijn geweest die heel spontaan in actie zijn gekomen om Willem Engel achter tralies te doen verdwijnen,” benadrukt hij.

“Wat er aan de hand is in Nederland heeft echt de grenzen van het absolute ongeloofwaardige bereikt,” zegt Van Wolferen.

Ontwaken

We lijken het einde te naderen van de covidgekte, maar er gebeurt nog heel veel meer. Wat Poetin is begonnen, loopt niet zomaar met een sisser af. Het heeft nu al een tweedeling in de wereld veroorzaakt, zegt hij.

Aan de ene kant heb je de mensen die achter de Davos-machtsgreepplegers aanlopen en aan de andere kant de mensen zoals wij, bij Gezond Verstand, en zoals Willem Engel bij Viruswaarheid, die proberen een soort ontwaken van de bevolking tot stand te brengen. Die zien hoe gevaarlijk de situatie is waarin we terecht zijn gekomen, besluit Van Wolferen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *