Bron: Sonja van den ende, 
Freesuriya  9 november 2022 ~~~

Neoazi Dmitry Kozatsky (roepnaam “Orest”) van het Azov Regiment gaf een lezing aan jongeren op een school in Maryland, Amerika.

Het was mogelijk uitgenodigd en gepromoot door het Mainstream Nieuwsmedia kanaal MSNBC, want voordat hij een lezing op deze school gaf was hij in een praatprogramma op dit propaganda kanaal om over zijn nieuwe boek te spreken.

Zijn boek heet “Accountability For Russia’s War Crimes” (Ruslands schuld aan oorlogsmisdaden). Hij beschrijft er zijn leven in de Azov Staal fabriek (Red: die zonder burgerslachtoffers in mei 2022 bevrijd werd).

Deze neonazi wordt in de VS als fotograaf en schrijver gepromoot!

De meeste AZOV Staalfabriek strijders hebben zich destijds overgegeven aan het Russische leger. Een paar dagen na de overgave was ik zelf in de Azov Staalfabriek en heb de overblijfselen gezien van hun Nazi ideologische “spullen”, zoals Mein Kampf en andere lectuur!

Hier is hij te gast bij MSNBC en doet zich erg onschuldig voor. Hij vertelt over die ” Russen” die de Azov Staalfabriek bestookten!

Kozatsky spreekt niet echt Engels, dus moest hij de antwoorden op voorbereide vragen van tevoren noteren en waarschijnlijk uit het hoofd leren. De ambassadeur van Oekraïne in de Verenigde Staten, Oksana Makarova, gezeten aan de tafel tijdens het gesprek, hielp hem daarbij. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de “lezing” die hij hield op de school in Maryland waar hij een vertaler had!

MSNBC publiceerde in de tijd voor de Speciale Operatie van Rusland in Oekraïne een heel andere visie over wat het Azov bataljon feitelijk is, maar sinds de start op 24 februari 2022 zijn ze de Azov militie gaan promoten en de feiten verdraaien, zoals in heel het Westen gebeurd.

Opeens zijn ze niet meer fascistisch en van die neonazi ideologie hebben ze afstand genomen, volgens de liegende Westerse media, die tussen 2014 en 2022 was nog spraken van geradicaliseerde hooligans en neonazi’s.

https://www.msnbc.com/opinion/msnbc-opinion/how-russia-spurred-ukraine-s-global-neo-nazi-recruitment-n1293177

Een uitspraak in het artikel van MSNBC van maart 2022, een paar weken na de start van de Speciale Militaire Operatie (SMO):

Toen het eenmaal een officieel onderdeel van de staat werd, distantieerde het Azov-bataljon zich van de neonazistische en blanke suprematistische ideologie en de extreemrechtse leiding verliet het regiment. Maar interviews met individuele leden, het gebruik van insignes die ook als nazisymbool werden gebruikt, beoordelingen van experts en recente videoberichten op sociale media van de groep laten duidelijk aanhoudende anti-immigranten, anti-moslim, antisemitische en blanke suprematistische opvattingen zien onder zijn strijders. .

Dit is het excuus van het Westen, niet alleen MSNBC, maar bijna alle gelijkgeschakelde Westerse media, die voornamelijk in handen zijn van diverse staten en/of Warren Buffet.

Het is net als destijds in de Syrië oorlog, waar het Westen de zogenaamde rebellen financierde en wapenleveranties verzorgde. Deze rebellen waren in feite Al-Qaeda, Al-Nusra en later ISIS (DAESH), opgericht door senator John McCain (die ook aanwezig was op het Maidan in Kiev in 2014 tijdens de de coup).

Zoals ik al eerder aangaf in andere artikel steekt het Westen zijn staats-fascisme niet meer onder stoelen of banken. Zelfs in de Verenigde Naties: afgelopen week, stemden alle Westerse landen (52) tegen een resolutie van Rusland om fascisme en nazisme te bestrijden. Zover is het gekomen met hun leugens en honger naar macht, om de unipolaire wereld in stand te houden. Ze hebben geen schroom meer en gebruiken neonazi’s, jihadisten en terroristen als het hun dient om een ander land met oorlog te bestraffen.

Dmitry Kozatsky op Twitter, zijn T-shirt zegt genoeg. Maar o ja, dat was voor de SMO toen hij nog een neonazi was, nu is gewoon een soldaat voor zijn land!

Het fascistische neonazi Azov bataljon is opgericht in 2014, tijdens de coup d’état, gesponsord door diverse Westerse staten, die financierde (o.a. George Soros) immers de coup d’état, met zogenaamde persagentschappen en dus ook wapens.

Volgens Wikipedia (op een of andere manier zijn ze dit vergeten te veranderen of het maakt hen niets meer uit) staat nog steeds dat het neonazi’s zijn. De militie is opgericht in Marioepol, gelegen aan de zee van Azov, vandaar de naam Azov!

De voormalig eigenaar van de Azov staal fabriek heeft zijn geld wit gewassen in Nederland!


Er is enige legitieme zorg dat Nederland onder leiding van Rutte evolueert naar een buitenpost van de Britse inlichtingendienst. Dat komt doordat organisaties die ervan worden verdacht banden te hebben met Britse inlichtingendiensten, zoals Bellingcat en de Witte Helmen, nu hun hoofdkwartier in Nederland hebben.

De Oekraïense oligarch Rinat Akhmetov, eigenaar van Azov Steel Factory, houdt ook zijn hoofdkantoor in Nederland. In een documentaire en boek getiteld Donetsk Mafia: Anthology, beweert de Oekraïense auteur Serhiy Kuzin dat Akhmetov in zijn vroege jaren de rol van een ‘maffia-misdadiger’ had.

Hans van Zon, hoogleraar Centraal- en Oost-Europese studies aan de Universiteit van Sunderland, zei dat “Rinat en zijn broer Igor al in 1986 betrokken waren bij criminele activiteiten.” Natuurlijk zijn het boek en de documentaire niet meer beschikbaar op internet.

De Azov staal fabriek is in Marioepol , dat sinds 2014 geteisterd werd door deze neonazi’s, die volgens de bewoners niets meer dan een groep criminele hooligans zijn en moord en doodslag veroorzaakt hebben in hun stad. Net als destijds in Syrië, laat het Westen een door hen gesponsorde groep criminelen als huurlingen het “vuile werk” opknappen om zo de macht in desbetreffend land te verkrijgen

Voor het grote publiek noemen ze dit ‘democratie’ en ‘vrijheid’, en promoten gender waanzin, die ze met vrijheid verwarren. En de meeste Westerlingen, zwak geworden door de jaren heen, trappen er gewoon met open ogen in! Mijn motto blijft lees verder dan de MSM, de leugens zijn zo doorzichtig!

Topfoto: Neonazi Dmitry Kozatsky (roepnaam “Orest”) van het Azov Regiment gaf een lezing aan kinderen op een school in Maryland, VS. Foto: Twitter

Volg Sonja op:

—-