Bron: Caitlin Johnstone, 
op medium.com 11 september 2017 ~~~ 

Als het gaat om 9/11, zijn er twee groepen mensen: degenen die niet precies weten wat er is gebeurd, en degenen die het hebben georkestreerd.

Bijna iedereen op aarde behoort tot de eerste categorie, maar veel mensen doen graag alsof ze een rotsvast begrip hebben van de gebeurtenissen die op die noodlottige dag in 2001 plaatsvonden. Harnekkige mainstream aanhangers doen graag alsof ze er zeker van zijn dat het officiële verhaal klopt, maar dat is niet zo. Veel hardcore samenzweringsanalisten doen graag alsof ze het echte verhaal kennen, maar dat doen ze niet. Er is gewoonweg niet genoeg publiek beschikbare informatie voor iedereen om precies te weten hoe het die dag is gegaan; alles wat we zeker kunnen weten is dat (A) het officiële verhaal doorzeefd is met plotgaten, en (B) het Amerikaanse machtscentrum een uitgebreide en goed gedocumenteerde geschiedenis heeft van het gebruik van valse vlaggen en propaganda om het publiek te manipuleren in het ondersteunen van kwaadaardige daden van militair ingrijpen.

https://youtu.be/yuC_4mGTs98

Als je denkt te weten dat het officiële verhaal van wat er op 11 september 2001 is gebeurd het ware verhaal is en dat alle samenzweringstheorieën zijn “ontmaskerd”, dan ben je onwetend. Als je denkt dat je de exacte details weet van hoe wat er echt gebeurd is verschilt van het officiële verhaal, dan heb je veel te veel tijd besteed aan het duiken in samenzweringstheorieën konijnenholen en zou je waarschijnlijk het wiet moeten verzachten. Het is niet nodig om je helemaal te verdedigen en je te verlagen tot één harde doctrine van zekerheid, terwijl het Amerikaanse machtscentrum zichzelf al zo grondig in diskrediet heeft gebracht. Het is niet nodig om diep in de theorie te duiken als de staat van dienst van deze mensen zo vaststaat.

Dit zijn slechts een paar van de keren dat de Amerikaanse regering de realiteit van de gebeurtenissen heeft verdraaid om publieke steun voor militair ingrijpen te produceren, wat per definitie een valse vlag is:

De valse Nayirah getuigenis…

Nayirah al-Ṣabaḥ, called “Nurse Nayirah” in the media, was a fifteen-year-old Kuwaiti girl, who alleged that she had witnessed the murder of infant children by Iraqi soldiers in Kuwait, in verbal testimony to the U.S. Congress

Op 10 oktober 1990 getuigde een vijftienjarig meisje dat alleen bekend staat als Nayirah voor de Congressional Human Rights Caucus over de verschrikkingen die de Iraakse troepen de bevolking van Koeweit hebben aangedaan. Haar getuigenis dat honderden baby’s uit hun couveuses waren gehaald en op ziekenhuisvloeren waren achtergelaten om te sterven, werd als feit herhaald door Amnesty International, de massamedia, talrijke senatoren en president H.W. Bush, die aan de kernkoorden van Amerika trokken en steun aan de Amerikaanse actie in de Golfoorlog gaven.

Het was een leugen. Nayirah was in feite de dochter van de Koeweitse ambassadeur in de VS, en haar TV-vriendelijke “baby’s verwijderen uit couveuses” getuigenis was vals. Het is nooit gebeurd.

Het Golf van Tonkin-incident

https://youtu.be/sDezRe9yqsA

In 2005 bleek uit een gederubriceerde historische studie van de NSA dat één van de twee incidenten die werden gebruikt om Amerika in de rampzalige Vietnamoorlog te stuwen, het tegenovergestelde gebeurde van wat er naar verluidt was gebeurd, en de tweede van de twee incidenten gebeurde helemaal niet. De bewering dat er “opzettelijke” en “niet-uitgelokte” aanvallen waren op de Amerikaanse marine in de Golf van Tonkin op 2 en 4 augustus 1964 werd plechtig bevestigd door president Johnson, wat leidde tot de snelle goedkeuring van de resolutie van de Golf van Tonkin, die de volledige presidentiële macht machthebbers van de VS toestemming gaf om de Vietnamese interventie uit te voeren.

In werkelijkheid was het incident van 2 augustus op geen enkele manier “ongeprovoceerd”, en het was in feite de USS Maddox van Amerika die als eerste op de Noord-Vietnamese boten schoot. Op 4 augustus was er geen enkele betrokkenheid bij welke schepen dan ook, waarbij Johnson een jaar later privé toegaf dat “voor zover ik weet, onze marine op walvissen aan het schieten was”.

De USS Maine

“Maar toen de rook voorbij was, de doden begraven werden en de kosten van de oorlog terugkwamen in een stijging van de prijs van de goederen en de huur – dat wil zeggen, toen we ontnuchterden van onze vaderlandsliefde – werd het ons plotseling duidelijk dat de oorzaak van de Spaans-Amerikaanse Oorlog de prijs van de suiker was.
~ Emma Goldman

Dit gaat ver terug. De video hierboven beschrijft hoe de Spaans-Amerikaanse oorlog werd veroorzaakt door een zeer verdachte explosie op de USS Maine terwijl deze in 1898 in de haven van Havana werd aangemeerd, in combinatie met de anti-Spaanse verhalen van de toenmalige plutocratenkranten. Zoals alle Amerikaanse oorlogen was het zeer winstgevend en kwam het ten goede aan de zeer rijken.

Deze traditie van het gebruik van leugens om de ongewassen massa’s achter de militaire inspanningen voor de rijken en machtigen te verenigen is waarschijnlijk al aan de gang sinds het begin van de beschaving, en het is alleen de toenemende bedrevenheid van de mensheid in het netwerken en het delen van informatie die ons in staat heeft gesteld de bedrieglijke manipulaties van de mensen die ons regeren aan te pakken. Onze geschiedenisboeken staan ongetwijfeld vol met talloze onnauwkeurigheden over de werkelijke redenen voor gewelddadige conflicten tussen verschillende koninkrijken en facties, omdat de weinige geletterde mensen die de officiële historische verslagen van hen mochten schrijven op dat moment de volledige controle hadden over het verhaal.

Daarom zien we steeds meer schaamteloze paniek van de bestaande machtsstructuren over alternatieve media. Wie het verhaal beheerst, beheerst de wereld. Alleen door algemene maatschappelijke consensus bestaat de macht daar waar ze bestaat, werkt het geld zoals het werkt, enz. Het publiek kan op elk moment stoppen met het eren van bestaande machtsstructuren en een heel ander model voor zichzelf creëren, door te beslissen om middelen te verdelen en verantwoordelijkheden toe te wijzen op een manier die meer mensen ten goede komt dan het huidige paradigma. Alleen door hun vermogen om het reguliere verhaal te manipuleren en te controleren, zijn machtige mensen in staat geweest om dit te voorkomen.

Als de machtselites geen toestemming van het publiek nodig hadden om te regeren, zouden ze niet voortdurend hoeven te liegen over hun redenen voor oorlog. Het publiek zou nooit instemmen met militaire interventies als politici op CNN zouden mogen verschijnen en zeggen: “Ja, nou, Amerika is een bolwerk geworden voor de machtigste plutocratie in de geschiedenis van de beschaving en het moet zijn status als ’s werelds enige supermacht behouden om de investeringen van die plutocratie te beschermen. Daarom moeten we de steunpilaren onder Rusland en China blijven uitschakelen, en krijg ik miljoenen aan herverkiezingscampagnes gedoneerd”.

Voor hardleerse complot-onkenners: Hier een lijst van 58 toegegeven valsevlag incidenten

Mijn meer pessimistische lezers zullen dit niet graag horen, maar de realiteit is dat Amerikanen in principe goede mensen zijn die over het algemeen het beste voor de wereld willen. Als dat niet zo was, zou het ongekozen machtscentrum dat over hen regeert, geen leugens over baby’s in couveuses hoeven te blijven verzinnen en hun familie beschermen tegen massavernietigingswapens om zo de Amerikaanse hegemonie veilig te stellen. Als ze het publiek ooit de waarheid zouden vertellen, zouden ze te maken krijgen met honderden miljoenen bewapende Amerikanen, die deze sociopaten vertellen dat ze moeten oprotten

Wat dit betekent is dat degenen onder ons die willen wat het beste is voor Amerika en de wereld in plaats van eindeloze oorlog en economische onderdrukking, noodzakelijkerwijs opgesloten zijn in een mediaoorlog met de plutocratie en zijn trawanten. De populistische alternatieve media die in het bezit zijn van en geëxploiteerd worden door gewone mensen is de natuurlijke vijand van de plutocratische mainstream media die ontworpen zijn om de bestaande machtsstructuur met vestigingspropaganda overeind te houden. Ons vermogen om deze mediaoorlog te winnen neemt toe naarmate onze samenleving meer genetwerkt en geletterd is op het internet, en daarom hebben de oligarchen overuren gemaakt om ons met bedrijfscensuur af te sluiten.

Er is geen reden om iets te geloven van wat deze leugenachtige sociopaten zeggen, vooral niet over iets dat zo’n cruciale rol heeft gespeeld in hun openlijk uitgesproken agenda om de dominantie van de VS over de wereld te waarborgen met behulp van hun militaire en economische macht. Wanneer je de uiterst invloedrijke neoconservatieve denktank Project voor de Nieuwe Amerikaanse Eeuw hebt die in september 2000 zei dat het “een nieuwe Pearl Harbor” nodig zou hebben om deze agenda te bevorderen, en dan precies dat een jaar later in een Amerikaanse tragedie die werd gebruikt om steun voor sterk uitgebreide Amerikaanse militaire interventionisme te produceren, is er geen goede reden om dat alles op te nemen met een vertrouwenswaardige “Ja, dat klinkt legitiem”.

https://youtu.be/9RC1Mepk_Sw

Deze mensen zijn leugenaars, en ze zijn verdorven. Ze hebben er geen probleem mee om leugens te gebruiken om een miljoen Irakezen en duizenden Amerikaanse soldaten te doden om hun agenda’s vooruit te helpen, en er is geen reden om te geloven dat ze ook geen Amerikaanse burgers zouden doden. Het kan geen kwaad om jezelf vertrouwd te maken met alle details over de verschillende samenzweringstheorieën rond 9/11 als dat is waar je je denkkracht aan wilt besteden, maar eigenlijk hoef je alleen maar te weten dat deze mensen bekende leugenaars zijn die er geen probleem mee hebben om talloze mensen af te slachten om hun agenda van wereldwijde overheersing vooruit te helpen. Er is geen reden om hen te vertrouwen en veel redenen om dat niet te doen. Einde van.

Caitlin Johnstone Ik ben een 100 procent lezer-gefinancierde journalist, dus als je dit leuk vond, overweeg dan om me te helpen door het te delen, me te volgen op Facebook, me te volgen op Twitter, of wat geld in mijn hoed te gooien op Patreon.