Bron: PressTV 17 juni 2024 ~~~

Pro-Palestijnse activisten hebben ingebroken in een Britse wapenfabrikant die eigendom is van Israël en die wapenonderdelen levert aan het Israëlische leger tijdens zijn voortdurende genocidale oorlog tegen de Gazastrook.

Een opname van beelden opgenomen door activisten van Palestine Action toont hun bestorming van een Britse wapenproducent in Kent op 17 juni 2024.

De inbraak werd maandag gepleegd door leden van Palestine Action, een Brits netwerk van activisten dat zich richt op “directe actie” om te proberen wapenfabrikanten die hun hoofdkantoor in het land hebben en bijdragen aan de dodelijke agressie van het Israëlische regime tegen de Palestijnen, te verstoren en te sluiten.

De activisten baanden zich een weg door drie veiligheidshekken bij Instro Precision, een fabriek in Kent in het zuidoosten van Groot-Brittannië, die “wapenvizier- en doelopsporingsproducten” maakt voor het Israëlische leger. Instro is gespecialiseerd in elektro-optische apparatuur van militaire kwaliteit en is een belangrijke exporteur naar het Israëlische regime. Haar producten zullen waarschijnlijk gebruikt worden bij grondoperaties in Gaza, aldus Palestine Action.

Tijdens hun actie sloegen de activisten een glazen deur in en bestormden ze de fabriek, waar ze apparatuur begonnen te vernietigen.

Kent Online, een nieuwsagentschap, citeerde de groep die zei dat ze “technologie, machines en onderdelen onschadelijk maakten die gebruikt werden om oorlogswapens te produceren in een poging om de export van wapens naar Gaza te verhinderen”.

“Sommige [activisten] legden ook stinger spike-strips aan op de wegen die naar de fabriek leiden om te voorkomen dat voertuigen de fabriek zouden binnenrijden,” meldde de krant.


Groot-Brittannië heeft sinds 7 oktober 108 wapenexportvergunningen afgegeven aan Israël
In totaal waren er eind mei nog 345 vergunningen voor de verkoop van wapens aan Israël actief, volgens cijfers van de regering.

Ondertussen heeft de directeur van de Londense liefdadigheidsorganisatie Oxfam het Verenigd Koninkrijk berispt als “intellectueel en moreel incoherent” over het leveren van wapens aan Israël terwijl het probeert humanitaire hulp te bieden aan Gaza.

“Of je nu zegt dat het onderdelen of hele wapens zijn [die verkocht worden] is een betwistbaar punt, omdat de afzonderlijke onderdelen samen deze apparaten vormen die zoveel onschuldige mensen doden,” zei Halima Begum in een interview met het Britse dagblad The Guardian.


Britse wapens gebruikt om duizenden Palestijnse kinderen in Gaza te doden: Oxfam
De directeur van Oxfam verwijt het Verenigd Koninkrijk dat het “moreel incoherent” is over het leveren van wapens aan Israël terwijl het probeert humanitaire hulp te bieden aan Gaza.

“Het VK moet stoppen met de verkoop van deze wapens. De regering kan niet tegelijkertijd humanitaire hulp geven en praten over haar streven naar vrede in de regio, en dan ook nog bommen verschepen – dat is intellectueel en moreel incoherent.

Gaza is sinds 7 oktober in oorlog. De brute militaire aanval heeft tot nu toe minstens 37.337 Palestijnen gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen, en 85.299 anderen verwond.