Bron: imemc 20 mei 2021 ~~~

De onderminister van Huisvesting en Openbare Werken in Gaza Naji Sarhan heeft donderdag gemeld dat Israëlische raketten en granaten 16800 wooneenheden en gebouwen hebben beschadigd, waaronder de totale vernietiging van 1000, en het zwaar beschadigen van 1800 eenheden die op elk moment kunnen instorten.

Onderminister van Huisvesting in Gaza Naji Sarhan verklaarde dat onder de 16800 eenheden, de Israëlische raketten 1000 eenheden hebben vernietigd en 1800 onveilig hebben gemaakt, die waarschijnlijk zullen instorten,

Sarhan voegde eraan toe dat het ministerie probeert alle nodige informatie te verzamelen, met inbegrip van het verkrijgen van gegevens van de plaatsen van vernietiging, zoals het aantal Palestijnen die getroffen zijn door de Israëlische aanvallen, en voegde eraan toe dat, zodra deze aanval op Gaza voorbij is, het ministerie alle gebouwen zal onderzoeken en hun status opnieuw zal evalueren na een grondig onderzoek.

Hij zei ook dat de schade aan de huizen en gebouwen tot nu toe meer dan 350 miljoen dollar bedraagt, waarvan 150 miljoen dollar als gevolg van eerdere Israëlische offensieven.

Wat betreft de voortdurende inspanningen om Palestijnen terug te vinden die begraven liggen onder het puin van gebombardeerde huizen, gebouwen, woontorens en kantoorgebouwen, ondanks de voortdurende Israëlische aanvallen, verklaarde de onderminister dat civiele verdedigings- en reddingsteams, evenals de plaatselijke bevolking, erin geslaagd zijn de lijken van 30 Palestijnen op te sporen en 28 anderen te redden.

In zijn verslag zei de onderminister:

  • De Israëlische raketten en granaten hebben meer dan 120.000 Palestijnen ontheemd; 50.000 van hen bevinden zich in provisorische tijdelijke herhuisvestingscentra. 70.000 bewoners hebben onderdak gezocht bij familieleden in het kustgebied.
  • 800 eenheden werden beschadigd door Israëlische raketten; 1000 werden vernietigd, en 1800 beschadigd en onveilig gemaakt.
  • Vijf woontorens in Gaza zijn door Israëlische raketten verwoest.
  • Israëlische raketten hebben 74 overheidsfaciliteiten en openbare gebouwen verwoest, waaronder politiebureaus en openbare dienstencentra, naast de verwoesting van drie moskeeën en de schade aan 40 andere, en een kerk.
  • Verschillende infrastructuurvoorzieningen, water- en rioleringsnetwerken en wegen werden ook gebombardeerd.