Bron: WAFA 20 mei 2021 ~~~

JERUSALEM, donderdag 20 mei 2021 (WAFA) – De Israëlische politie bestormde donderdagmiddag het Al-Makassed Ziekenhuis in de Oost-Jeruzalemse wijk al-Tur, volgens getuigen.

Zij zeiden dat Israëlische politie- en inlichtingenagenten, waaronder ten minste een gemaskerde officier, het ziekenhuis binnendrongen en de daken ervan bezetten terwijl zij het medisch personeel lastig vielen en ondervroegen.

Dit kwam twee dagen nadat het ziekenhuis, dat wordt beschouwd als een van de oudste en grootste ziekenhuizen voor Palestijnen in Gaza en Jeruzalem, een directe oproep tot steun had gedaan na weken van gewelddadig optreden van de politie tegen Palestijnen in Jeruzalem en andere delen van de bezette gebieden en Palestijnse steden in Israël die de straat opgingen om tegen Israëls brutale bezetting en kolonialisme van kolonisten te protesteren; met name tegen het binnendringen van de Al-Aqsa Moskee tijdens de heilige maand Ramadan, de gedwongen uitzettingen van Palestijnse families uit Sheikh Jarrah, de aanval op Gaza en het geweld van kolonisten.

“We zijn overstelpt en hebben een tekort dat we niet langer aankunnen. We moeten nu direct om dringende hulp vragen. Onze medische frontlijnteams zijn voortdurend bezig met het behandelen van verwondingen als gevolg van de Israëlische agressie in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Deze directe noodoproep is om medische hulp, psychologische noodhulp, hygiënekits, geneesmiddelen en andere noden tijdens crisissen in het Al Makassed ziekenhuis te financieren,” luidde de online oproep.

Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid zei dat de Israëlische bezettingstroepen op zijn minst 241 Palestijnen hebben gedood en ongeveer 7.800 anderen hebben verwond sinds 5 mei.

Topfoto: Israëlische politie en inlichtingenofficieren bestormen het al-Makassed ziekenhuis in Jeruzalem.