Bron: english.almanar 19 mei 2021 ~~~

De Israëlische militaire radiozender wees erop dat de frequentie van de raketbeschietingen vanuit Libanon zal toenemen zolang de Israëlische agressie tegen Gaza voortduurt.

Nasrallah stuurt een raketboodschap naar Netanyahu om te onderstrepen dat indien de Zionistische oorlog tegen Gaza niet stopt, een tweede front kan worden geopend tegenover “Israël”, aldus de Israëlische militaire radiozender

De Israëlische militaire analist Alon bin David zei van zijn kant dat de raketbeschietingen vanuit Libanon “Israël” ertoe aanzetten de de-escalatie in Gaza goed te keuren uit vrees voor Hezbollah-verwikkelingen in de confrontatie.

227 Palestijnen werden gedood en ongeveer 1620 anderen raakten gewond in de voortdurende Israëlische agressie tegen Gaza. Het Palestijnse verzet heeft sinds het begin van de agressie op 10 mei ongeveer 4300 raketten afgevuurd op de Zionistische steden en nederzettingen, waardoor de Israëli’s zware verliezen hebben geleden.

Topfoto: Israëlische bezettingssoldaten staan bij artillerie kanonnen die zijn opgesteld langs de Libanese grens buiten de noordelijke zogenaamde nederzetting Kiryat Shmona op 1 september 2019 (foto door Times of Israel).