Bron: IMEMC 14 mei 2021 ~~~

Israëlische soldaten hebben vrijdagochtend minstens tien Palestijnen met scherp geschoten en tientallen aan de gevolgen van traangasinhalatie blootgesteld, nabij de militaire wegversperring al-Jalama, ten noordoosten van de noordelijke stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever, tijdens protesten tegen het aanhoudende Israëlische offensief op Gaza.

De Palestijnse Rode Halve Maan Vereniging (PRCS) heeft gemeld dat de soldaten tien jonge mannen met scherp hebben geschoten in hun onderste ledematen, naast het afvuren van ten minste tien kogels op een Palestijnse ambulance, waarbij de bestuurder bijna om het leven kwam, en ernstige schade werd veroorzaakt.

Het voegde eraan toe dat de gewonde Palestijnen de nodige eerste hulp kregen voordat zij met spoed naar het gouvernementele ziekenhuis van Jenin en het Ibn Sina medisch centrum werden gebracht.

De Palestijnen marcheerden en scandeerden tegen de voortdurende Israëlische escalatie in Gaza en in verschillende delen van de bezette Westelijke Jordaanoever, en tegen de ernstige escalatie van geweld door de illegale kolonisten.