Bron: PressTV 13 mei 2021 ~~~

Een hooggeplaatste Hamas-leider zegt dat de in Gaza gevestigde verzetsbeweging haar “belangrijkste troeven” nog niet heeft gebruikt in haar campagne tegen de daden van agressie van het Israëlische regime tegen de Palestijnen in de bezette gebieden en Gaza, en dat zij nog steeds haar oude defensiematerieel alleen gebruikt om er “vanaf te komen”.

De plaatsvervangende leider van Hamas, Saleh al-Arouri, zei dat de raketten die door de militaire vleugel van de groep – Izz ad-Din al-Qassam Brigades – in de richting van de door Israël bezette gebieden zijn afgevuurd, de oude raketten zijn.

“We willen van hen af (de oude raketten). De belangrijkste troeven van Qassam zijn nog niet onthuld,” zei de Palestijnse functionaris, in een aanwijzing dat de Israëlische vijand nog meer verrassingen te wachten kunnen staan in de laatste oplaaiende strijd tussen de twee partijen.

Gaza en de bezette Palestijnse gebieden hebben de afgelopen weken gesudderd van woede over het plan van het regime om tientallen Palestijnen uit hun huizen te zetten in de onstabiele Sheikh Jarrah buurt van de Oude Stad in bezet Oost-Jeruzalem al-Quds, als onderdeel van een langlopend plan om Palestijns land te Judaïseren.

De woede nam eerder deze maand nog toe door Israëlische aanvallen op Palestijnse gelovigen in het al-Aqsa Moskee complex tijdens de vastendagen van de heilige moslimmaand Ramadan.

Te midden van de spanning heeft Israël opnieuw een brutale luchtcampagne gelanceerd tegen hoofdzakelijk burgerdoelwitten in Gaza. Tot nu toe zijn ten minste 73 Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, omgekomen en meer dan 480 anderen gewond geraakt als gevolg van de Israëlische luchtaanvallen.

Het Israëlische leger ligt wereldwijd onder vuur wegens zijn misdaden tegen de Palestijnen, vooral tegen diegenen die in Gaza wonen, waar al een verlammend Israëlisch beleg woedt.

Op de sociale media circuleren hartverscheurende foto’s en beelden van het bloedbad in Gaza onder hashtags als “Palestine under attack” en “Gaza under attack”, waardoor anti-bezettingsactivisten hun solidariteit met het onderdrukte Palestijnse volk hernieuwen.

Intussen hebben de verzetsbewegingen in Gaza niet stilgezeten in de nasleep van alle wreedheden. De verzetsstrijders, die merkbaar sterker lijken dan voorheen, hebben Israël verrast met massale raketbeschietingen die zij de afgelopen dagen op vele steden in de bezette gebieden hebben afgevuurd.

Sinds maandagavond heeft Hamas ongeveer 1.500 raketten afgevuurd vanuit Gaza, volgens de laatste schatting van het Israëlische leger.

Israëlische medische ambtenaren zeggen dat zeven mensen zijn gedood in het door paniek getroffen bezette land, wat suggereert dat het veel gepubliceerde “Iron Dome” raketsysteem van het regime jammerlijk heeft gefaald in het licht van de massale raketbeschietingen.

Hamas-raketten raken hart Tel Aviv, vliegen ver naar Haifa, Nazareth

Hamas treft het hart van Tel Aviv en vuurt raketten af tot ver buiten de stad als antwoord op de dodelijke agressie van het Israëlische regime.

Elders in zijn commentaar zei de Hamas-functionaris dat de vijand heeft gefaald in al zijn complotten om de controle over al-Quds te grijpen, en dat de kwestie rond de bezette stad bovenaan de prioriteitenlijst van het verzet staat.

“De vijand moet niet denken dat het martelaarschap van verzetscommandanten ons kan verzwakken. De weg van het verzet gaat door en wordt elke dag sterker,” benadrukte Arouri, verwijzend naar het martelaarschap van twee Hamas-commandanten tijdens de Israëlische invallen van dinsdag.

Meer aanvallen staan Israël te wachten als het doorgaat met agressie: Haniyeh

Intussen heeft het hoofd van het politieke bureau van de in Gaza gevestigde Hamasbeweging Israël gewaarschuwd dat er meer vergeldingsaanvallen te wachten staan in de door Tel Aviv bezette gebieden, zolang het regime zijn agressie voortzet.

Een rookpluim van een woedende brand in een petrochemisch depot stijgt op van een olieopslagplaats die de vorige dag werd getroffen door Hamas-raketten, in de buurt van de Rutenberg-centrale (ongezien) in Ashkelon op mei, in het zuiden van de door Israël bezette gebieden, 12 mei 2021. (Foto door AFP)

In een toespraak tot de in Doha gevestigde tv-zender Al Jazeera op woensdagavond, onderstreepte Ismail Haniyeh de noodzaak van een onmiddellijk einde aan de agressie van het zionistische regime op het bezette Jeruzalem al-Quds en de geblokkeerde Gazastrook.

Verwijzend naar de zware raketaanvallen door de Palestijnse verzetsfacties op verschillende delen van de bezette gebieden, zei hij:

“Het bezettingsregime heeft iets nieuws van ons gezien, en als het zijn invallen wil voortzetten, zullen we meer aanvallen uitvoeren.”

“Het verzet reageert op de misdaden die het bezettingsregime begaat in Al-Quds, de Gazastrook en overal,”

Haniyeh zei ook dat het Zionistische regime woontorens vernietigt en burgers doodt bij zijn luchtaanvallen op Gaza.

Hamas-functionarissen bespraken Al-Quds met verschillende partijen in de regio, die het allemaal eens waren over de noodzaak om de Israëlische maatregelen te stoppen, merkte hij op, en drong er bij de Amerikaanse regering op aan om haar neutraliteit te bewijzen in de kwestie Palestina.

Topfoto: olieopslagplaats getroffen door Hamasraketten, in de buurt van de Rutenberg-centrale (ongezien) in Ashkelon op mei, in het zuiden van de door Israël bezette gebieden, 12 mei 2021. (Foto door AFP)