Bron: IMEMC 14 mei 2021 ~~~

Het Israëlische leger heeft vrijdag bij zonsopgang het bombardement en de beschietingen gericht op verschillende delen van de Gazastrook voortgezet, waarbij nog eens minstens tien Palestijnen werden gedood, waaronder drie vrouwen, en meer dan 50 anderen gewond raakten.

De soldaten vuurden tientallen raketten en granaten af op verschillende gebieden van de Gazastrook, vooral in de Sheja’eyya-wijk, ten oosten van Gaza-stad, waarbij drie vrouwen werden gedood en tientallen Palestijnen gewond raakten.

Eveneens bij zonsopgang vonden medici en reddingsteams de lijken van twee Palestijnen onder het puin van een gebombardeerd huis, ten westen van Beit Lahia, in het noorden van Gaza, waarmee het aantal Palestijnen dat in dat huis werd gedood op vier komt te staan.

Bovendien zei het WAFA News Agency dat ook de lichamen van twee Palestijnen werden gevonden onder het puin van een gebombardeerd huis in het al-Atatra gebied, ten noordwesten van Beit Lahia, in het noorden van Gaza.

Tientallen Palestijnen raakten gewond bij het bombardement, en vele families werden dakloos.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza zijn ten minste 119 Palestijnen, waaronder 27 kinderen en 11 vrouwen, gedood door Israëlische raketten en granaten, en meer dan 830 gewond geraakt sinds Israël vier dagen geleden zijn offensief tegen Gaza begon.

Vermeldenswaard is dat het leger vrijdagochtend vele artilleriegranaten heeft afgevuurd op de oostelijke gebieden van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, naast al-Maghazi en Deir al-Balah, in centraal Gaza, naast een politiebureau in de wijk Zeitoun in Gaza-stad.

Mohammad Khaled at-Tawashi

Het Shehab News agency zei dat een Palestijn, geïdentificeerd als Mohammad Khaled at-Tawashi, 27, werd gedood bij een Israëlisch bombardement in Deir al-Balah.

Het Israëlische leger vuurde ook tientallen granaten af op buurten en landbouwgronden in het noorden van Gaza, naast Khan Younis en Rafah, in het zuidelijke deel van de kustregio.

Het Israëlische leger zei dat 160 van zijn gevechtsvliegtuigen deelnamen aan de bombardementen vannacht op 150 plaatsen in de hele Gazastrook.

Palestijnse gewapende verzetsgroepen zeiden dat ze tientallen granaten afvuurden op Israëlische gebieden als vergelding voor de voortdurende oorlog tegen Gaza.

De al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas zei dat ze ongeveer 100 granaten afvuurden in Asqalan.

De al-Quds Brigades, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad, zei dat het vele raketten heeft afgevuurd op Netivot, Sderot, Asqalan, Ashdod, Tel Aviv, en verschillende andere gebieden.

Abu Obaida, de woordvoerder van de al-Qassam Brigades, zei dat elke grondinvasie in Gaza “slechts een gelegenheid zal zijn voor het verzet om meer Israëlische soldaten te doden of gevangen te nemen”.

—-