bron: Syria Araba News Agency (SANA) 25 juni, 2018 ~~~ 

25 juni, 2018, New York

De permanente vertegenwoordiger van SANA-Syrië bij de VN, Dr. Bashar al-Jaafari zei dat Syrië de afgelopen acht jaar geleden heeft onder een terroristische oorlog waarin veel regeringen betrokken waren door het te steunen, te financieren en te activeren.

“Die regeringen hebben miljarden dollars toegewezen om de situatie in Syrië te militariseren en ze hebben gewapende terroristische groeperingen gecreëerd en gefinancierd die verkeerde leuzen hebben geadopteerd,” voegde al-Jaafari toe tijdens een zitting van de VN Veiligheidsraad op maandag.

Hij bevestigde dat sommige staten zich schuldig maken aan directe militaire agressie, het grondgebied van anderen met geweld bezetten, en vervolgens de agressie en bezetting beschrijven als ‘oorlog tegen het terrorisme’, en de Israëlische bezetting van de Arabische landen steunen.

“Sinds decennia zijn er crises geweest die onze wereld troffen als gevolg van het beleid van staten die crises en oorlogen veroorzaken om hebzucht en agenda’s uit te voeren die de grootste bedreiging vormen voor de internationale vrede en veiligheid,” zei Al-Jaafari.

Lees verder op openbaararchief.nl/middenoosten 25 juni 2018

Geef een reactie