Bron: Al Mayadeen  4 oktober 2024 ~~~

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben een gebied in de wijk Mrayjeh in de zuidelijke voorstad van Beiroet aangevallen.

In de wijk Mrayjeh in de zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn vrijdag net na middernacht tientallen luide explosies gehoord als gevolg van een Israëlische luchtaanval.

Inwoners van Sidon en Tyrus in het zuiden van Libanon hoorden de luide explosies, die wijzen op de enorme omvang van de aanvallen door Israëlische gevechtsvliegtuigen, meldde een correspondent van Al Mayadeen.

Het doelwit bevindt zich in de buurt van de internationale luchthaven van Beiroet, die te zien is op de achtergrond van de circulerende beelden van de aanvallen.

Vermeldenswaard is dat het doelgebied een dichtbevolkte woonwijk in Libanon is. Volgens een correspondent van Al Mayadeen hebben de Israëlische aanvallen grote schade toegebracht aan woonwijken.

De zuidelijke buitenwijk van Beiroet is onderworpen aan voortdurende en gewelddadige bombardementen, waarbij niet aflatende luchtaanvallen woonwijken bestoken. Buurtbewoners beschrijven de scènes als schrijnend, met explosies die de buurt doen schudden en gebouwen tot puin reduceren. De luchtaanvallen, die… pic.twitter.com/AJYwZQeqYF – Al Mayadeen English (@MayadeenEnglish) 3 oktober 2024

Verschillende andere aanvallen waren gericht op verschillende buurten in de buitenwijk, waaronder een woonwijk in de buurt van een school in het Hadath-gebied.

Tegen 3:00 uur (lokale tijd) meldde de correspondent van Al Mayadeen dat de plek van de massale Israëlische luchtaanvallen nog steeds in lichterlaaie staat, terwijl Israëlische drones overvliegen.

Een paar uur nadat de aanvallen plaatsvonden, zei onze correspondent dat in het getroffen gebied gezondheidsfaciliteiten, hulpdiensten en scholen waren, en hij voegde eraan toe dat dit een van de meest vernietigende aanvallen was sinds het begin van de agressie.

De Israëlische luchtaanvallen op Libanon zijn de afgelopen dagen opgevoerd, nadat er een dag eerder al bijna 20 waren gelanceerd. In het bijzonder heeft de Israëlische luchtmacht haar aanvallen voornamelijk na middernacht uitgevoerd, waardoor burgers de hele nacht worden geterroriseerd.

Deze aanvallen en luchtaanvallen gingen ook gepaard met meerdere pogingen om Libanese grenssteden binnen te vallen. Het Islamitisch Verzet in Libanon is er echter in geslaagd om invasietroepen in een hinderlaag te laten lopen en uit te schakelen, alleen al op donderdag 17 keer. Op woensdag gaf de Israëlische legerleiding toe dat negen van haar officieren en soldaten waren gedood in gevechten met verzetsstrijders van Hezbollah, waarvan de meesten deel uitmaken van de speciale eenheid Egoz.

Topfoto: Rookwolken bij een massale Israëlische luchtaanval op de zuidelijke buitenwijk van Beiroet, Libanon, op 4 oktober 2024. (Sociale media)


Gerelateerd (eerdere berichten in dit archief):