Bron: Al Mayadeen 7 oktober 2024 ~~~ 

Het Islamitisch Verzet in Libanon vernietigt 6 Merkava-tanks van de Israëlische bezetting en verijdelt pogingen om Libanon binnen te dringen, terwijl het ook operaties uitvoert gericht tegen militaire bases, locaties en posities in bezet Palestina.

De Islamitische Weerstand in Libanon, Hezbollah, blijft de confrontatie aangaan met Israëlische troepen die proberen te infiltreren in Zuid-Libanese dorpen langs de grens met bezet Palestina, terwijl ze tegelijkertijd de samenkomsten van de bezettingstroepen, hun bases, posities en nederzettingen aanvallen met raketbeschietingen.

Op 6 oktober voerde Hezbollah 18 afzonderlijke operaties uit tegen de Israëlische bezetting en haar strijdkrachten. De operaties werden onder andere afgekondigd als reactie op de barbaarse schendingen van steden, dorpen en burgers door de Israëlische bezetting.

1 Om 12:10, toen een Israëlische bezettingsmacht probeerde Khallet Shoaib aan de rand van Blida binnen te dringen, bestookte het Islamitisch Verzet hen met artilleriegranaten, waardoor ze gedwongen werden zich terug te trekken en waarbij slachtoffers werden bevestigd.

2 Om 12:30 werd een bijeenkomst van Israëlische bezettingssoldaten in de nederzetting Manara getroffen door een raketbeschieting, met een voltreffer als resultaat.

3 Om 12:35 uur werd een groep Israëlische bezettingstroepen in en rond de nederzetting Manara getroffen door een groot spervuur van raketten, wat een voltreffer opleverde.

4 Om 12:45, toen de Israëlische bezettingstroepen probeerden hun gewonde en dode soldaten uit de nederzetting Manara te evacueren, werden zij door het Islamitisch Verzet met een raketbeschieting aangevallen.

  1. Om 13:55 werden samenscholingen van Israëlische bezettingssoldaten in de nederzetting Shlomi bestookt met een raketbeschieting.
  2. Om 14:00 uur werden bijeenkomsten van Israëlische bezettingssoldaten in de nederzetting Margaliot bestookt met een raket.
  3. Om 14:35 werd de Hadeb Yarin site aangevallen met raketvuur, met een voltreffer als resultaat.
  4. Om 15:00 werden samenscholingen van Israëlische bezettingssoldaten in Khallet Shoaib ten oosten van Blida bestookt met artilleriegranaten.
  5. Om 15:40 werden samenscholingen van Israëlische bezettingssoldaten in de nederzetting Brarim bestookt met raketbeschietingen.
  6. Een luchtaanval werd uitgevoerd met een zwerm kamikaze-drones op de onderhouds- en rehabilitatiebasis, bekend als de 7200-eenheid, ten zuiden van Haifa, waarbij de doelen nauwkeurig werden geraakt.
  7. Er werd een luchtaanval uitgevoerd met een zwerm kamikaze-drones op de 7200-basis ten zuiden van Haifa, gericht op de explosievenfabriek aldaar en met precieze treffers.
  8. Een bijeenkomst van Israëlische bezettingssoldaten in de nederzetting Ma’alot Tarshiha werd aangevallen met een spervuur van raketten.
  9. Om 19:00 werd de bezette stad Safed aangevallen met een raketbeschieting.
  10. Om 20:30 werd een bijeenkomst van Israëlische bezettingstroepen in de nederzetting Kfar Giladi aangevallen met een raketbeschieting, als reactie op de barbaarse schendingen van steden, dorpen en burgers door de Israëlische bezetting.
  11. Om 21:50 werd de nederzetting Karmiel aangevallen met een raketbeschieting.
  12. Om 22:40 werd een groep Israëlische bezettingssoldaten in de nederzetting Yiftah aangevallen met een raketbeschieting.
  13. Om 23:20 uur werd een groep Israëlische bezettingssoldaten in de buurt van de al-Baghdadi-nederzetting aangevallen met een raketbeschieting.
  14. Om 23:20, als onderdeel van een reeks Khaybar-operaties en “als reactie op de aanvallen op burgers en de slachtingen begaan door de Israëlische vijand”, en onder het motto “Labaik Ya Nasrallah [O Nasrallah]”, voerde het Islamitisch Verzet een spervuur van raketten van het type Fadihttps://english.almayadeen.net/news/politics/hezbollah-s-indomitable-resolve 1 uit op de Carmel-basis ten zuiden van Haifa.

Het Islamitisch Verzet in Libanon heeft ook gereageerd dat het bereid zal blijven om Libanon en het onderdrukte volk te beschermen, en dat het niet zal zwichten in zijn toewijding om de arrogantie en agressie van de Israëlische vijand tegen te gaan.

De correspondent van Al Mayadeen in Zuid-Libanon bevestigde op zondagavond dat de Islamitische Weerstand in Libanon – Hezbollah een Israëlische troepenmacht dwong om zich terug te trekken in de richting van bezet Palestijns gebied en uit Libanees grondgebied toen ze probeerden te infiltreren in de grensstad Yaroun.

Luide geluiden van confrontaties, afgewisseld met explosies, werden gehoord in de naburige dorpen, voegde een correspondent van Al Mayadeen eraan toe.

Onze correspondent verklaarde dat Yaroun, dat al ongeveer een jaar het doelwit is van bombardementen door de Israëlische bezetting, een “geografisch en militair zwak punt is voor de bezetting”, wat betekent dat de bezetting grondaanvallen uitvoert in de stad, maar niet in staat is om er posities in te nemen.

Het verslag van de correspondent van Al Mayadeen wordt gedaan terwijl Hezbollah de confrontatie met de IOF aan de frontlinies voortzet, toen het op zondag de samenkomsten van bezettingssoldaten in Khallet Shuaib, ten oosten van de stad Blida, bestookte met artilleriegranaten.

Hezbollah had eerder een troepenmacht van Israëlische soldaten gedwongen zich terug te trekken toen ze probeerden Khallet Shuaib binnen te dringen, waarbij bevestigde slachtoffers vielen.

Na berichten over een “substantieel veiligheidsincident” in de al-Jalil Panhandle aan het begin van de zaterdag, onthulde het Islamitisch Verzet in Libanon – Hezbollah dat het ging om een grote hinderlaag in de buurt van de Libanees-Palestijnse grens.

Hoewel de Israëlische militaire censor strikte beperkingen heeft opgelegd aan informatie in gevechtszones, meldden Israëlische media zware schoten en de inzet van gevechtshelikopters in de buurt van de nederzetting Kiryat Shmona.

De ontwikkelingen werden verdoezeld door de weinige informatie die gepubliceerd mocht worden door het Israëlische regime, maar uit verklaringen van de militaire media-eenheid van het verzet bleek dat strijders tot diep in de nacht de confrontatie waren aangegaan met Israëlische grondtroepen.

Om 23.00 uur (lokale tijd) op vrijdag hielden Hezbollah-strijders een Israëlische grondtroep in de gaten die probeerde de grensstad Odeissah binnen te dringen. De troepen liepen in een hinderlaag en vervolgens braken er gewapende confrontaties uit in het gebied, waar de afgelopen dagen hevig is gevochten.

In Odeissah werden donderdag ook minstens negen Israëlische officieren en soldaten van de Egoz-eenheid van de 98e Divisie en de Yahalom-eenheid gedood.


Gerelateerd (eerdere berichten in dit archief):