Bron: Mazim Quemsiyeh Nieuwbrief uit Bethlehem 18-09-2024 ~~~

Er is een groei van mensen die breken met het koloniale zionisme en zich eindelijk richten op waar wij Palestijnen al decennia voor pleiten: een pluralistisch democratisch land van zijn volk

Om het korter te maken gebruik ik een verwijzingsstijl, dus alleen als je geïnteresseerd bent in meer informatie kun je naar de links gaan.

Het zionistische koloniale bloedbad in onze regio gaat door op vele fronten, van de Gazastrook tot Libanon [1].

Yoav Litvin stelt dat het tegenovergestelde van oorlog niet “vrede” is maar creatie [2]. Maar vrede is een groot onderwerp en onze definitie is eigenlijk een voorwaarde voor duurzaamheid van en harmonie tussen mensen en ook met de natuur!

De creatie waar we ons mee bezighouden als activisten en met het opbouwen van instellingen zoals de onze (palestinenature.org) is een vorm van verzet, niet alleen tegen oorlog maar ook tegen onderdrukking, etnische zuiveringen, vernietiging van levens, diefstal van cultureel erfgoed en nog veel meer.

Dit alles moet beginnen met het dekoloniseren van onze gedachten (die van onderdrukte mensen en onderdrukkers) [3]. Daarna moet de waarheid verteld worden. Dat houdt in dat we de talloze leugens die verteld worden over bijvoorbeeld wat er in Palestina gebeurt, moeten aanvechten [4].

Een voorbeeld is dat we de leugens van de media en de regering over de Israëlische moord op de Amerikaans/Turkse burger Aysa [5] moeten aanvechten. Het omvat ook de media black-out over het feit dat een derde persoon zichzelf in brand steekt in de VS uit protest tegen de steun van de VS aan genocide [6].

Dan moet het gevolgd worden door acties en er zijn tientallen manieren om te handelen in de richting van het creëren van een nieuwe realiteit [7]. Israëlische autoriteiten hebben hulpverleners aangevallen om een nieuwe realiteit te creëren en daarom bestrijdt de oorlogsmachine hen. Israël heeft alleen al 170 VN-medewerkers gedood en beperkt of ontzegt nu de toegang van internationale humanitaire organisaties tot de Palestijnse bezette gebieden. Veel internationale organisaties naast de VN (en de UNRWA die speciaal het doelwit is) geven steun aan mensen [8]. Lokale organisaties werken ook ijverig om de nieuwe realiteit op te bouwen. Sommige overheden en bedrijven hebben maatregelen genomen [9].

Er is een groei van mensen die breken met het koloniale zionisme en zich eindelijk richten op waar wij Palestijnen al decennia voor pleiten: een pluralistisch democratisch land van zijn volk [10].

Maar de meeste positieve energie en optimisme die ik ontvang komt van de verbazingwekkende veerkracht en schoonheid van ons volk [11] De man uit Bethlehem en de gevaren van hypocrisie: Afgelopen april bezocht een man uit Bethlehem Australië. Net als een eerdere man die in Bethlehem was geboren, bracht hij een aantal goed gerichte woorden die niet in alle gevallen in welwillende oren vielen.


LINKS
https://johnmenadue.com/the-man-from-bethlehem-and-the-dangers-of-hypocrisy/ [1]

Het laatste Israëlische bloedbad
https://thecradle.co/articles/new-israeli-massacre-in-central-gaza-as-jets-flatten-residential-block

en Gaza-functionarissen geven lijsten vrij van bekende slachtoffers
https://thecradle.co/articles-id/26877

en de terreuraanval van het Israëlische regime waarbij semafoons worden gebruikt, verwondt 2800 Libanezen en doodt er 10 (veel burgers waaronder artsen en verpleegkundigen die semafoons gebruiken). [2]

Zie zijn interview: https://youtu.be/ud4Nz8cTDLU

en lees zijn visie op Gaza
https://www.counterpunch.org/2024/09/05/from-defense-to-destruction-the-evolution-of-zionist-aggression/ [3]

Zie ons onderzoeksartikel hierover
https://www.palestinenature.org/research/B46-QumsiyehandAmr.pdf

en zie ook “Gefabriceerde waterschaarste en mentale kolonisatie: Een gesprek met Mazin Qumsiyeh”. De Vrije Bibliotheek. Internationale Vrouwenliga voor Vrede en Vrijheid 16 september 2024
https://www.thefreelibrary.com/Manufactured+Water+Schaarste+en+Mentale+Kolonisatie%3a+Een+Conversatie…-a0755581184 [4]

Zie ongaza.org [5].

Nieuwe video, getuigen betwisten Israël’s verhaal over de moord op Amerikaanse activist
https://www.washingtonpost.com/world/2024/09/11/american-activist-aysenur-eygi-killed-idf-west-bank/ [6]
https://www.commondreams.org/news/aaron-bushnell-2669203055 [7]
http://qumsiyeh.org/whatyoucando/ [8]

Quakers zijn bijvoorbeeld al sinds 1948 in Gaza en de rest van Palestina om humanitaire hulp te bieden en om in de VS een krachtig programma op te zetten om te vertellen over de voortdurende etnische zuiveringen en verschrikkingen.
https://afsc.org/crisis-gaza [9]

Zie bdsmovement.net voor BDS successen en voorbeelden van wie hier maatregelen nam (bedrijven en overheden) voor Palestijnse rechten (interactieve kaart):
https://www.thepipd.com/resources/accountability-map [10]

Zie
http://qumsiyeh.org/sharingthelandofcanaan/

en
https://www.palestinechronicle.com/anticipating-israels-counter-attack-make-the-one-democratic-state-solution-mainstream-again

promotievideo voor artikel
https://youtu.be/yqPclqwKJqg [11]

Bekijk dit om je geest te verheffen:

https://www.facebook.com/reel/921102683378322
en
https://www.youtube.com/watch?v=laONrute8qg

Blijf menselijk en houd Palestina levend Mazin Qumsiyeh Een bedoeïen in cyberspace, een dorpeling thuis Professor, oprichter en (vrijwillig) directeur Palestijns Natuurhistorisch Museum Palestijns Instituut voor Biodiversiteit en Duurzaamheid Bethlehem Universiteit Bezet Palestina