Voorspelling moordaanslag Trump in 2023 Boek: ‘Ons land, toen en nu

Bron: Richard C. Cook 
Veterans Today 14 juli 2024 ~~~ 

Voormalig president Donald Trump ontsnapte op een haar na aan de dood tijdens een campagnetreffen in Butler, Pennsylvania, op de avond van zondag 13 juli 2024. Trump werd in zijn rechterbovenoor geraakt door schoten vanaf het dak van een nabijgelegen gebouw. De schutter werd neergeschoten en gedood door sluipschutters van de geheime dienst, maar niet voordat Trump en twee omstanders gewond raakten en een andere gedood werd.

Trump, met bloed op zijn gezicht, werd afgevoerd door zijn Secret Service nadat hij zijn vuist had geheven en opstandig had geschreeuwd. Hij zal deze week de nominatie van de Republikeinse Partij voor het presidentschap in ontvangst nemen tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in Milwaukee, Wisconsin. De wond van Trump bleek oppervlakkig te zijn en zijn campagnecommitee bevestigde dat hij aanwezig zal zijn.

De reguliere media spraken terughoudend over de ernst van het incident en bestempelden het incident pas als een moordaanslag toen het als zodanig werd aangemerkt door de FBI. De Secret Service gaf een oppervlakkige erkenning van wat er was gebeurd, maar zei niets over hoe een schutter gewapend met een geweer zo dicht bij het podium van het evenement kon komen. Twee ooggetuigen verschenen voor de camera en verklaarden dat ze de politie in de buurt hadden gewaarschuwd over de aanwezigheid van de schutter.

Conservatieve commentatoren wezen al snel op de venijnige toespraken die de afgelopen weken door zijn tegenstanders van de Democratische Partij tegen Trump zijn gehouden, waaronder de oproep van president Joe Biden om Trump in de “roos” (van een schietschijf) te plaatsen. Naarmate de tijd verstrijkt, zal er steeds meer nadruk komen te liggen op de eindeloze pogingen van de Democraten om Trump uit de weg te ruimen, inclusief de twee pogingen tot afzetting toen hij nog in functie was en de massale “lawfare” aanval van de afgelopen maanden. Tot nu toe is Trump getroffen door een twijfelachtige veroordeling voor zogenaamde misdrijven in New York City, hoewel de zaken tegen hem daar en elders steeds wankeler lijken te worden door recente uitspraken van het Hooggerechtshof die beperkte immuniteit bevestigen voor acties die tijdens zijn ambt worden ondernomen.

Maar het grotere probleem blijft dat de aanval op Trump al lang geleden begon, zelfs voordat hij in januari 2017 aantrad na het verslaan van Hillary Clinton in de presidentsverkiezingen van 2016.

We zijn nu allemaal bekend met het valse “Russiagate” verhaal dat Clintons campagne bedacht tijdens de verkiezingscampagne, maar de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor dat specifieke pakket leugens is nooit voldoende onthuld.

In mijn boek ‘Our Country, Then and Now’, uitgegeven door Clarity Press in oktober ’23, vraag ik aandacht voor een opmerkelijk artikel dat is gepubliceerd door de Indiase journalist/wetenschapper Madhav Nalapat. Op 22 januari 2017 publiceerde Nalapat een artikel in de Sunday Guardian-India met de titel: “Schaduwmannen werken om president Trump te verwijderen”.

Onder de onthullingen van Nalapat was het bestaan van een 1000-dagenplan voor de verwijdering van Trump. Nalapat schreef dit slechts twee dagen na de inauguratie van Trump in 2017. Hij stelt dat het plan gericht was op de verwijdering van Trump via impeachment op wat in wezen valse aanklachten zouden zijn. Verbazingwekkend genoeg werd Trump daadwerkelijk afgezet door het Huis van Afgevaardigden na 1.057 dagen van zijn ambtstermijn, bijna precies op schema!

Hieronder volgt het hele hoofdstuk over de Schaduwmannen uit mijn boek Our Country, Then and Now. Lees het en trek je eigen conclusies over wie de mensen zijn die achter de schermen optreden in wat nu een acht jaar durende samenzwering is om Trump uit de weg te ruimen, blijkbaar culminerend in het geweervuur van gisteren in Pennsylvania.

Uit “Ons land, toen en nu” (Clarity Press 2023).

Schaduwmannen

Wat wij de “Schaduwmannen” zullen noemen, zijn degenen die aan de top van de Deep State zitten en aan de touwtjes trekken namens de ultieme zwaargewichten – de financiële controleurs en degenen die over hen regeren….

Op 22 januari 2017 verscheen er een merkwaardig artikel in de Sunday Guardian-India met de titel: “Schaduwmannen werken om president Trump te verwijderen”. De auteur was een hooggeplaatste Indiase academicus en journalist, Madhav Nalapat.

Nalapat stelt dat zijn bronnen goed geïnformeerde personen waren “gevestigd in Chicago, Washington, New York en Londen.” Dit schrijft Nalapat slechts twee dagen na de inauguratie van Trump:

Als de plannen die sinds 8 november 2016 [verkiezingsdag] door de Schaduwmannen in gang zijn gezet slagen, zal de 45e president van de Verenigde Staten vanaf zijn beëdiging op 20 januari 2017 niet langer dan duizend dagen in functie blijven. De term Schaduwmannen verwijst naar ambtenaren en beleidsmakers die op een heimelijk gecoördineerde manier werken om specifieke agenda’s te bevorderen die niets te maken hebben met het algemeen belang….Zij vertegenwoordigen de tot nu toe alomtegenwoordige en dominante Wall Street-Atlantische alliantie die al tientallen jaren het beleid in Washington bedenkt en uitvoert. Deze Schaduwmannen vormen een informele club van inlichtingenofficieren, zakenmensen, ambtenaren en politici die voor het maken van beleid en hun financiële rijkdom afhankelijk zijn van de voortzetting van beleid dat gunstig is voor de belangen die zij steunen, ook al kan dit schadelijk zijn voor het land waartoe zij behoren.

Natuurlijk vermoeden waarnemers van de Amerikaanse scène al lang het bestaan van een cabal zoals de “informele club” die door Nalapat wordt beschreven. Professor Carroll Quigley heeft in The Anglo-American Establishment een bepaalde hoeveelheid substantie aan deze verdenking toegevoegd. Nalapat gaat verder:

Individuen met directe kennis van het “1000-dagen plan”…waarschuwen dat 20 januari 2017 niet alleen de eerste dag van Donald J. Trump als 45e president van de VS markeerde, maar ook de start van een doorlopende campagne die is ontworpen om ervoor te zorgen dat president Trump “niet langer dan duizend dagen aanblijft in ’s werelds machtigste functie.”

Nalapat beschrijft het geplande mechanisme om van Trump af te komen:

Volgens personen die details onthullen over het 1000 dagen durende afzettingsplan, “is de voorkeursroute een gestage toename van de publieke druk, die zou leiden tot de impeachment van de 45e president door het Amerikaanse Congres op basis van vermeende misdrijven. Deze zouden worden uitgespeeld door mediapersonen, die regelmatig worden ingelicht door functionarissen die actief zijn in het schaduwnetwerk…. Er werd uitgelegd dat de Schaduwmannen bang zijn dat de wilskrachtige miljardair zou kunnen vertikken om zich te laten intomen op de manier die Hillary Clinton zo duidelijk heeft ondergaan. In hun ogen is de rol van een gekozen staatshoofd in veel opzichten ceremonieel en moet hij of zij op het gebied van nationale veiligheid en strategie in wezen de agenda volgen die voor hem is opgesteld door de belangen die worden vertegenwoordigd en beschermd door de Schaduwmannen.”

President Donald Trump werd op 13 december 2019 afgezet door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dit was 1.057 dagen na de inauguratie van Trump, bijna precies op het tijdschema van de Schaduwmannen dat Nalapat onthult. Zoals zoveel andere dingen die op dat moment gaande waren, draaide de impeachment ook om Oekraïne en Rusland, waarbij Trump de Oekraïense president Zelensky zou hebben gevraagd om vuile informatie

Trump vocht terug door op Twitter te gaan. Trump noemde het afzettingsonderzoek “een staatsgreep”. Hij zei dat het bedoeld was “om de macht van [het] volk, hun stem, [en] hun vrijheden weg te nemen” en dat de Democraten “ieders tijd en energie verspillen aan onzin”. Hij zei: “Alle Republikeinen moeten onthouden dat waar ze hier getuige van zijn een lynchpartij is! Maar we zullen winnen!”

In het openingspleidooi van de voorzitter van de Inlichtingendienst van het Huis, Adam Schiff, tijdens de rechtszaak over de afzetting van Trump in de Senaat, kastijdde hij Trump voor het misbruiken van de relatie van de VS met Oekraïne door een verklaring aan te halen van een getuige tijdens het afzettingsonderzoek van het Huis: “De Verenigde Staten helpen Oekraïne en haar volk zodat ze daar tegen Rusland kunnen vechten en wij hier niet tegen Rusland hoeven te vechten.” De poging tot afzetting had dus een nauwe relatie met de angstzaaierij van “Russiagate”.

Maar de afzetting mislukte. Trump werd op 5 februari 2020 vrijgesproken in de Senaat en bleef in functie.

Nalapat gaat verder:

Hoewel berichten in de media beweren dat de Amerikaanse inlichtingendiensten vijandig staan tegenover de zojuist beëdigde president, “staan in werkelijkheid de meeste mensen in de middelste lagen (van deze diensten) achter zijn (Trump’s) standpunten,” terwijl alleen de politiek verbonden hogere niveaus instemmen met de 1000-dagen agenda die nu wordt geïmplementeerd. De bronnen zeggen dat het nieuwe staatshoofd van ’s werelds machtigste land “een verbazingwekkende hoeveelheid goodwill heeft binnen het operationele niveau van de onderzoeks- en inlichtingendiensten.”

Uit de laatste paragraaf van Nalapat:

Gezien de alomtegenwoordige invloed van bedrijven in Washington die afhankelijk zijn van China en het Midden-Oosten, is een belangrijk doel van de Schaduwmannen ervoor te zorgen dat het slot van Vijand nummer één bij Moskou en zijn bondgenoten zoals Iran blijft en niet verschuift naar Peking of Saoedi-Arabië. Een ander doel is ervoor te zorgen dat de belangen van Wall Street en het Atlantisch Bondgenootschap het overwicht blijven houden in het Amerikaanse beleid. De zorg van de Schaduwmannen is dat een Amerikaanse president “die nog moet worden opgeleid door de bureaucratie zoals Barack Obama in zijn allereerste week als president van de Verenigde Staten, en die gedurende drie decennia” van zorgvuldige overpeinzingen sterke en consistente standpunten heeft ontwikkeld over geopolitiek en economie [d.w.z. Trump] erin kan slagen om het Amerikaanse beleid weg te schuiven van de Wall Street-Atlanticistische omhelzing die sinds de jaren tachtig de norm is geweest. “Er staan triljoenen dollars op het spel, dus het verbaast me niets dat er de afgelopen maanden tientallen miljoenen zijn uitgegeven om ervoor te zorgen dat de agenda van de Wall Street-Atlantische alliantie het officiële beleid van de VS blijft,” zei een bron, eraan toevoegend dat “president Trump de krachtigste bedreiging vormt voor dergelijke belangen in twee generaties.”

Aan de andere kant, ze hebben Trump niet aangedaan wat een eerdere generatie Schaduwmannen John F. Kennedy hebben aangedaan. Tenminste, nog niet.

Dit is het einde van het fragment uit “Ons land, toen en nu.”
Tot slot wil ik het volgende duidelijk maken: de Schaduwmannen hebben hun pogingen om Donald Trump uit de weg te ruimen nog niet opgegeven. Maar op 13 juli 2024 lijkt hij opnieuw aan hun klauwen ontsnapt te zijn.

Ik ben daar enorm dankbaar voor. Ik zeg dit niet als Trump-adept, maar gewoon omwille van het menselijk fatsoen en omwille van de erbarmelijke staat van de belegerde Amerikaanse republiek.

Richard C. Cook

Richard C. Cook is medeoprichter en hoofdonderzoeker van het American Geopolitical Institute. De heer Cook is een gepensioneerde Amerikaanse federale analist met uitgebreide ervaring in verschillende overheidsinstellingen, waaronder de U.S. Civil Service Commission, FDA, het Carter Witte Huis, NASA en het Amerikaanse Ministerie van Financiën. Als klokkenluider ten tijde van de ramp met de Challenger bracht hij de gebrekkige O-ring verbindingen aan het licht die de Shuttle vernietigden en hij documenteerde zijn verhaal in zijn boek “Challenger Revealed”. Nadat hij bij Financiën had gewerkt, werd hij een uitgesproken criticus van het door private financiën gecontroleerde monetaire systeem, en beschreef zijn zorgen in “We Hold These Truths: The Hope of Monetary Reform”. Hij was adviseur van het American Monetary Institute en werkte samen met Congreslid Dennis Kucinich om te pleiten voor de vervanging van de Federal Reserve door een echte nationale munt. Zie zijn nieuwe boek, Our Country, Then and Now, Clarity Press, 2023.” https://www.claritypress.com/product/our-country-then-and-now/
In dit boek stelt Mr. Cook dat ons land het contact met zijn grondbeginselen is kwijtgeraakt, waaronder de Bill of Rights, die we opnieuw moeten bevestigen om als natie te overleven.

“Elke menselijke onderneming moet het leven dienen, moet het bestaan op aarde proberen te verrijken,