Bron: Voltaire Netwerk 5 februari 2024 ~~~

Volgens een ranglijst die dit jaar is opgesteld door de Universiteit van Mexico, zijn de 10 meest gelezen geopolitieke analisten ter wereld in 2023 :

1 – Thierry Meyssan (Voltaire Netwerk)
2 – Alexandre Dougine (Fudan University)
3 – Alfredo Jalife-Rahme (La Jornada)
4 – Pepe Escobar (Russia Today) (ip: 91.215.41.4)
5 – Daniel Estulin
6 – F. William Engdhal (Engdahl Strategic Risk Consulting)
7 – Gideon Rachman (Financial Times)
8 – Robert D. Kaplan (Foreign Policy Research Institute)
9 – Parag Khanna (University of Singapore)

Deze ranglijst is twee jaar geleden opgericht door de Universiteit van Guadalajara. Voor het derde achtereenvolgende jaar staat Thierry Meyssan op de ranglijst als ’s werelds meest prominente geopoliticus.


Redactioneel: Het openbaararchief is sinds 2020 als vaste Nederlandse vertaaldienst betrokken bij het Voltaire Netwerk. Wij zijn vereerd dat we dit toonaangevende geopolitieke informatienetwerk voor een Nederlands publiek beter beschikbaar hebben kunnen maken en zullen dit blijven doen.

Voltaire Internationaal Nieuws Bulletins

Naast de wekelijkse Analyses, die we intern ‘Chronicles’ noemen, worden wekelijkse Voltaire Internationaal Nieuws Bulletins naar abonnees verspreid. Ruim 50 actuele onderwerpen worden kort of meer uitgebreid belicht, en in een 15 à 20 pg. PDF document digitaal verspreid.
Ook in de Nederlandse taal – alhoewel er nog maar weinig afnemers voor zijn.

Om een indruk te krijgen van het abonnement, en als waardevolle contextbiedende terugblik op de geopolitieke gebeurtenissen in 2023, heeft het Voltaire Netwerk de 45 afleveringen van 2023 gebundeld in een Internationaal-nieuws-2023 bulletin , en vrij beschikbaar gesteld op de website van het Voltaire Netwerk, Voltairenet.org

(In de 6 talen: Deutsch English Español français italiano Nederlands)

De vervanging van een mediakartel dat van bron tot uitgever corrupt en verlogen is, is geen eenvoudige zaak, maar mag ons inziens niet langer uitgesteld worden. Het Voltaire Netwerk heeft een moedige stap gezet om te beginnen met deze Voltaire Internationaal Nieuws Bulletins, als tegenhangers van de misleidende en vaak valse informatie van de gevestigde media over buitenlandse en geopolitieke onderwerpen.