Bron: Al Mayadeen English 8 december 2023 ~~~

Massale protesten in de Arabische, islamitische en westerse wereld worden gehouden ter ondersteuning van Palestina en tegen de voortdurende genocide in Gaza.

Demonstranten gingen vrijdag in steden overal in de Arabische en islamitische wereld de straat op om hun steun te betuigen aan Palestina en het Palestijnse verzet.

Meerdere provincies in Iran, waaronder de provincie Samnan in het noorden van Iran, waren getuige van massale protesten ter ondersteuning van Gaza. Volgens een correspondent van Al Mayadeen vinden er bijna dagelijks protesten plaats in Samnan, waar Semnaniërs zingen uit solidariteit met de Palestijnse zaak.

تظاهرة سمنان الداعمة لغزة ليست الأولى من نوعها بل بات شبه يومية منذ انطلاق #طوفان_الأقصى
مراسل الميادين مالك عابدة في #بالحبر_الجديد#الميادين#فلسطين#غزة pic.twitter.com/IqeZFKziPl

– قناة الميادين (@AlMayadeenNews) 8 december 2023

In Jemen, waar elke vrijdag duizenden mensen massaal gaan protesteren in verschillende steden, betuigden de Jemenieten hun steun aan Palestina in een mars onder het motto: “We zullen Gaza blijven steunen en staan klaar voor alle opties.”

Tijdens de demonstraties in het Jemenitische Saada werd vrijdag opnieuw steun betuigd aan de inspanningen van de Jemenitische strijdkrachten om het Palestijnse verzet in Gaza te steunen.

In de slotverklaring van de demonstraties werd volharding in deze acties aanbevolen, door “ons volk in Palestina bij te staan totdat de Israëlische agressie tegen Gaza ophoudt”.

In de Jemenitische gouvernementen Sanaa, Hajjah, al-Bayda, al-Jawf en al-Mahwit waren vandaag na het vrijdaggebed ook massademonstraties, waarin werd beloofd: “We zullen Gaza blijven steunen en staan klaar voor alle opties.”

"نبارك عمليات قواتنا المسلحة ونشد على أياديها بمواصلتها نصرة أخواننا في فلسطين حتى يتوقف العدوان"
بيان مسيرات صعدة #فلسطين #غزة #اليمن

pic.twitter.com/Si6BGjhWpn– قناة الميادين (@AlMayadeenNews) 8 december 2023

In de stad Saida, Zuid-Libanon, werd een massabijeenkomst ter ondersteuning van Palestina georganiseerd door de Vereniging van Moslimgeleerden en de Organisatie van Moslimgeleerden in de stad.

In de Jordaanse hoofdstad Amman vond ook een bijeenkomst plaats in de buurt van de Amerikaanse ambassade onder de titel “Amerika is de leider van de agressie”.

“سلّحنا وافتح الحدود …. واطلقنا على اليهود”…. هتافات الأردنيين خلال تظاهرة في العاصمة الأردنية #عمان دعماً للمقاومة و # #غزة 🇯🇴🇵🇸#ابوعبيده #يي_السنوار #أبوعبيدة #غزه_مقبره_الغزاه #بوتين #Gaza_Genocide #IsraelApartheidState #سحر_الجعارة #السفاره_الامريكيه #بحر_العرب… pic. twitter.com/1O1LUa2WNy

– وطن. يغرد خارج السرب (@watanserb_news) 8 december 2023

Ondertussen verzamelden Bahreiners zich vandaag, vrijdag, voor de Imam al-Sadiq moskee in Diraz, om steun te betuigen aan Gaza en het Palestijnse volk. De demonstranten eisten ook de uitwijzing van de Israëlische ambassadeur uit Manama.

Op de binnenplaats van de Imam Muhammad bin Abdul Wahhab moskee in Doha werd een demonstratie georganiseerd ter ondersteuning van Palestina en tegen de bloedbaden die de Israëlische bezetting aanricht in Gaza.

Europa is solidair met Palestina

In verschillende Europese landen waren ook demonstraties ter ondersteuning van Palestina.

Britse universiteitsstudenten organiseerden demonstraties om het Palestijnse volk te steunen tegen de Israëlische agressie.

Demonstranten en politie in Londen vechten om Palestijnse vlag pic.twitter.com/icjvTvVHZT
– Zuber pasja (@zuberpasha99) 7 december 2023

In de Britse hoofdstad Londen vond een massaal protest plaats, waarbij de demonstranten de Palestijnse vlag droegen, die de Britse politie probeerde te verwijderen.

#بريطانيا | طلاب الجامعات البريطانية يتظاهرون لصالح الشعب الفلسطيني
تقرير: موسى سرور #فلسطين #غزة #الميادين @MoussaSrour pic.twitter.com/xyFjZ4pKmi

– قناة الميادين (@AlMayadeenNews) 8 december 2023

In Lancashire, in het noordwesten van Engeland, hebben demonstranten de fabriek van BAE Systems stilgelegd.

Gaza betogers blokkeren BAE Systems lucht- en ruimtevaartfabriek in Lancashire – https://t.co/lcYmqLS53n

– BOUJEMAA K75PARIS FRANCE SÉLECT ROYAL LUXURY GROUP (@BKarkouch) 7 december 2023
Engeland. Activisten protesteren tegen bedrijven die wapens leveren aan Israël pic.twitter.com/Hj9PkhcTNz
– Sprinter (@Sprinter00001) 8 december 2023

In Frankrijk namen demonstranten deel aan een betoging uit solidariteit met de Palestijnen en tegen de genocide in Gaza.

Frankrijk: Demonstranten hekelen de escalatie van de genocide op de Gazastrook – Socialistische Website


– Angelos Papadopoulos (@angelohrg) 8 december 2023

Gisteren blokkeerden en protesteerden activisten bij wapenfabrikanten en leveranciers van “Israël” in heel Europa.

Dit waren onder andere Exxelia (Parijs, Frankrijk), TERMA Group (Aarhus en Kopenhagen, Denemarken; Leiden, Nederland), en UAV Engines (Shenstone, VK).

Een militair onderdeel geproduceerd door Exxelia stelde de Israëlische strijdkrachten in staat om een raket nauwkeurig te richten op het dak van het huis van de familie Shuheibar op 17 juli 2014, waarbij drie kinderen omkwamen en twee andere kinderen ernstig gewond raakten, volgens de Workers in Palestine groep.

De groep voegde eraan toe dat wapenpods geproduceerd door TERMA Group de bezetting in staat stellen om buitensporige hoeveelheden explosieven te monteren op de anders kleine en wendbare F-35’s, waarbij ze een bericht in de Deense media aanhaalden dat 75 kinderen werden gedood in Gaza in mei 2021 en augustus 2022 door straaljagers die onderdelen droegen van TERMA Group.

Eaton Mission Systems in Bournemouth, BAE Systems op Samlesbury Aerodrome in Lancashire, L3Harris fabriek in Brighton and Hove, en BAE Govan in Glasgow zijn de vier productiefaciliteiten die momenteel F-35 stealth gevechtsvliegtuigen produceren die door “Israël” worden gebruikt in haar oorlog tegen Gaza.

Tijdens recente protesten in het Verenigd Koninkrijk waren vakbondsdemonstranten gericht op de faciliteiten ter ondersteuning van Palestina.

The groep vakbondsleden die voor verandering pleiten, bestaat uit diverse professionals, zoals gezondheidswerkers, leraren, horecamedewerkers, academici en kunstenaars. Hun collectieve eis is de stopzetting van de wapenverkoop aan “Israël” en ze dringen er bij de Britse regering op aan om een permanent staakt-het-vuren in Gaza actief te steunen.

De deelnemende vakbonden zijn Unite, UNISON, GMB, NEU, BMA, UCU, BECTU en BFAWU.

Demonstranten blokkeren de ingang van de fabriek van BAE System tijdens een protest van “Workers for a Free Palestine”, die oproepen tot een einde aan de wapenverkoop aan “Israël” en een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza steunen, in de buurt van Rochester, op 10 november 2023.