Bron: Kit Knightly off-guardian 3 maart 2023 ~~~~

Vandaag is het vijf jaar – vijf lange jaren – sinds de “aanval” op Sergei Skripal in Salisbury, Engeland.

Voor wie de details vertroebeld zijn geraakt in drie jaar Covid mist, hier is het “officiële verhaal”:

  • Sergei Skripal, een officier van de Russische militaire inlichtingendienst, werd in 2006 schuldig bevonden aan spionage voor het Verenigd Koninkrijk en veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.
  • In 2010 werd hij vrijgelaten en verhandeld naar het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van een spionnenruil. Na zijn vestiging in het Verenigd Koninkrijk leefde Sergei naar verluidt een rustig en comfortabel leven als gepensioneerde.
  • Acht jaar later, begin 2018, met presidentsverkiezingen in het verschiet en slechts enkele weken voordat Rusland het wereldkampioenschap voetbal zou organiseren, besloot Vladimir Poetin hem om nog onduidelijke redenen te vermoorden.
  • De GRU, de militaire inlichtingendienst van Rusland, stuurde twee van hun elite-operatoren, die rechtstreeks uit Moskou vlogen onder aliassen die ze naar verluidt al hadden gebruikt en met Russische paspoorten.
  • Deze vermeende moordenaars hadden twee parfumflesjes vol “Novichok” bij zich, naar verluidt een van de dodelijkste zenuwagentia ooit bedacht. Dit zou genoeg zijn om ongeveer 800.000 mensen te doden.
  • Bij aankomst in het VK boeken deze goed getrainde geheim agenten een hotel met een CCTV camera op de voordeur, en de volgende dag, 3 maart, reizen ze per trein naar Salisbury, zogenaamd om het gebied te verkennen, en keren dan terug naar Londen. Ze worden blijkbaar de hele tijd geobserveerd door CCTV camera’s.
  • De volgende dag, 4 maart, reizen ze opnieuw naar Salisbury, deze keer lopen de meester-moordenaars naar Skripal’s huis en “smeren” de vloeibare Novichok op de klink van zijn voordeur.
  • Geen enkele ooggetuige, foto of camerabeelden zijn ooit openbaar gemaakt om één van deze twee mannen ergens in de buurt van het huis van Sergei Skripal te zien.
  • De verblijfplaats van de geopende fles gif is nooit vastgesteld.
  • Na het aanbrengen van het gif doen de twee goed getrainde moordenaars twee dingen voordat ze terugkeren naar Londen. 1) Ze gooien hun tweede, ongeopende fles novichok (vermoedelijk genoeg om ongeveer 400.000 mensen te doden) in een donatiebak van een goed doel, in plaats van het te vernietigen of mee terug te nemen naar Rusland. 2) Ze stoppen bij een antiekwinkel om te kijken.
  • De twee moordenaars verlaten die middag het land, vliegen rechtstreeks naar Moskou, zonder te weten of hun vermeende doelwit dood is, en doen opnieuw geen moeite om hun afkomst te verbergen.
  • Hoewel beiden met het gif omgaan en op de een of andere manier genoeg meenemen om hun hotelkamer te besmetten, wordt geen van de mannen – noch enig personeel, treinreizigers of voorbijgangers die met hen in contact komen – ooit ziek, hoewel slechts 1 mg Novichok een naar verluidt dodelijke dosis is.
  • Later die middag worden Sergei en Yulia Skripal “bijna bewusteloos” gevonden op een bankje in een park in het centrum van Salisbury. Er wordt beweerd dat dit kwam door contact met Novichok dat op Sergei’s deurklink was gesmeerd, hoewel in de oorspronkelijke rapporten stond dat noch hij noch zijn dochter naar het huis waren teruggekeerd, en de timing maakt het onwaarschijnlijk dat ze dat hebben gedaan.
  • De persoon die ze vond was de hoogste verpleegster van het Britse leger (waarschijnlijk in het gebied in het kader van Toxic Dagger, de belangrijke Britse oefening in chemische wapens die op 20 februari begon en liep tot 12 maart).
  • De verpleegster en haar familie verlenen “noodhulp” aan de twee vermeende vergiftigingsslachtoffers. Noch zij, noch iemand anders ter plaatse, noch de eerste hulpverleners ervaren ooit symptomen van zenuwgasvergiftiging. Ook geen van de andere mensen waarmee de Skripal’s die dag in contact kwamen.
  • DS Nick Bailey, een CID officier komt op dat moment in contact met de Skripals of hun huis en wordt vervolgens ziek. Het is nooit bekend geworden hoe hij precies is blootgesteld. Aanvankelijk werd gemeld dat hij als eerste ter plaatse was, maar dat verhaal werd veranderd en er werd later beweerd dat hij het Skripal hpouse bezocht. Ondanks de vermeende dodelijkheid van novichok, zelfs in zeer kleine doses, is Bailey na 18 dagen fit om naar huis te gaan.
  • Porton Down, het Britse onderzoekscentrum voor chemische wapens, wordt ingeschakeld om te helpen vaststellen aan welke chemische stof – indien aanwezig – de Skripals/Bailey zijn blootgesteld.
  • Binnen een maand geven ze een verklaring uit waarin ze beweren dat het gif “een novichokachtig middel” was, maar dat ze de herkomst ervan niet konden vaststellen. Hoe ze konden testen op een (op dat moment) theoretische chemische stof zonder een monster te hebben om tegen te testen, is nooit uitgelegd.
  • Porton Down ligt op 8 minuten rijden van Salisbury.
  • Bijna vier maanden later, eind juni 2018, vindt Charlie Rowley het ongeopende parfumflesje vol novichok (of hij het in een kringloopwinkel kocht of in een vuilnisbak vond is onduidelijk, beide verhalen zijn gemeld). Na gebruik van het parfum wordt Rowley’s partner, Dawn Sturgess, ziek. Later die dag wordt Rowley ook ziek. Sturgess sterft twee weken later in het ziekenhuis. Maar Rowley overleeft. Dat maakt hem de vierde persoon in dit verhaal die blootstelling aan een dodelijk middel in doses van slechts 1 mg overleeft.
  • Sergei Skripal en Julia herstelden beiden en kozen voor een afgezonderd leven. Sergei is niet meer in het openbaar verschenen sinds hij op dat bankje in het park zou zijn gevonden. Yulia heeft een korte persverklaring afgelegd. Hun huidige verblijfplaats is totaal onbekend. Hun familie in Rusland heeft blijkbaar geen toegang tot hen gekregen. DS Bailey was er aanvankelijk ook op gebrand zijn privacy te bewaren, maar heeft vervolgens enige tijd na dato tenminste één interview gegeven.

Dit is de “officiële versie” van de Britse regering van wat er is gebeurd. Onverbloemd en ongezouten. Niets ervan is betwist, overdreven of speculatief.

Het is het perfecte voorbeeld van een modern propagandaverhaal. Gecompliceerd, tegenstrijdig en fysiek onmogelijk.

Het vlecht bekende clichés door elkaar. De betwiste en steeds veranderende tijdlijn, de tijdige omstander die toevallig een militair is, en de toevallig getimede “oefening” vlak daarvoor.

Dit zijn allemaal onderdelen van de “valse vlag” checklist sinds tenminste 9/11, zo niet eerder.

Er zijn nog meer details die het verhaal tot een farce maken, en een duidelijke psy-op.

Berichten dat Skripal’s huis voor hem is gekocht door MI6 maken het idee dat er geen constante bewaking was absurd. Als de “moordenaars” ooit in dat huis zijn geweest, zou er film van zijn.

De Britse regering gaf censuur orders (“D notices”) voor elke vermelding van Pablo Miller, een MI6 agent, Skripal’s begeleider en buurman.

Eerdere berichten dat de Skripals leden aan een overdosis fentanyl werden naderhand verwijderd.

In de jaren na de Skripal “aanval” is “Novichok” naar verluidt opnieuw gebruikt, dit keer op Alexei Navalny.

Hij stierf ook niet. Hiermee is de transformatie van de chemische stof van een volledig hypothetisch zenuwgas, via het “dodelijkste neurotoxine” ooit uitgevonden, naar een “gif” dat nooit en te nimmer werkt, voltooid.

Interessant is dat de “novichok” vergiftiging eigenlijk een voorbode was van Covid op een paar vreemde manieren.

Er is het middel dat vreemd genoeg efficiënt wordt geïdentificeerd door een lab, ondanks dat er geen referentie is om het te identificeren.

Er is de chemische stof waarvan ons verteld wordt dat die SUPERGEVAARLIJK is, en MAXIMALE BESCHERMING vereist… en toch lopen de mensen op de grond rond zonder zich te beschermen, en de sterfgevallen en ziektes komen nooit overeen met de voorspellingen.

Er is de goed getimede oefening die slechts een paar dagen aan de aanval voorafgaat.

Dan zijn er de bedrijfsmedia en deskundigen die populaire zinnen herhalen als een hypnotiseur die een trucje uithaalt, of een religieuze mantra. Herhaal na mij, “er is geen plausibele alternatieve verklaring”.

Maar interessanter dan dat, is wat er nu komt.

Immers, nu Rusland heeft laten zien dat het bereid is mee te spelen met globalistische verhalen, is het misschien tijd om de kwestie Skripal “op te lossen”.

Wees niet verbaasd als er in de nabije toekomst “nieuw bewijs” uitlekt – door één van beide partijen of door beiden. Of er wordt een overeenkomst gesloten, of Sergei komt uit zijn schuilplaats.

Wat er ook gebeurt, of welke “nieuwe feiten aan het licht komen”, het zal natuurlijk nooit definitief zijn. Dat is belangrijk. Het zal alleen aanmaakhout zijn om het partijdige vuur brandende te houden.

Of misschien geeft Rusland het toe als onderdeel van een deal. Niemand weet het meer.

De Skripal “vergiftiging” was duidelijk onzin toen het gebeurde, het is duidelijk onzin nu, en alles wat ze willen toevoegen zal vrijwel zeker nog meer onzin zijn.

We hebben de Skripal-zaak in de loop der jaren uitvoerig behandeld, u kunt die archieven hier lezen. We bevelen ook het werk van Rob Slane aan op de blogmire, en het stuk van Tim Norman op Propaganda in Focus.