Bron: Consortium News 10 april 2020 ~~~ 

In een telefoongesprek met Vaughan Smith zegt Julian Assange, die blijkbaar niet geïnfecteerd is, dat het virus “door de gevangenis van Belmarsh reest” en dat hij 30 minuten per dag in een drukke gevangenis-binnenhof doorbrengt.

Consortium Nieuws

Julian Assange heeft een vriend in een telefoongesprek op woensdag verteld dat hij in een gevangenis verblijft waar het coronavirus “door de bevolking heen reest”. Hij vertelde fotojournalist Vaughan Smith, oprichter van de Londense Frontline Club, dat hij 23 1/2 uur per dag geïsoleerd is en 30 minuten in een met andere gevangenen volgepakte binnenplaats doorbrengt. Meer dan 150 Belmarsh-bewakers zijn in zelf-isolatie en de gevangenis functioneert nauwelijks, zei Smith.

Assange kwam niet opdagen voor een videoverbinding van zijn zitting bij het Hof van de Magistraat van Westminster op Dinsdag. Drie mensen die in de rechtszaal aanwezig waren hoorden een hofambtenaar zeggen, dat Assange ,,onwel” was.
Hij is niet besmet met Covid-19, maar volgens Vaughan wordt zijn leven erdoor bedreigd in de gevangenis.


Vaughan Smith:

Julian Assange belde me gisteren vanuit de Belmarsh gevangenis. Zijn opsluiting in de tijd van Covid 19 bedreigt zijn leven.

Julian zit nu elke dag 23 1/2 uur alleen in een cel. Hij krijgt een half uurtje beweging en dat is in een tuin vol met andere gevangenen. Met meer dan 150 Belmarsh-gevangenispersoneel die zich zelfisoleren, functioneert de gevangenis nauwelijks.

We weten van twee Covid-19 sterfgevallen in Belmarsh tot nu toe, hoewel het ministerie van Justitie slechts één sterfgeval heeft toegegeven. Julian vertelde me dat er meer zijn geweest en dat het virus door de gevangenis reest.

De Vereniging van Gouverneurs van de Gevangenis adviseerde onlangs dat 15.000 niet-gewelddadige gevangenen moeten worden vrijgelaten om de Britse gevangenissen een kans te geven om COVID-19 te beheersen.

Het ministerie van Justitie stelde voor om 4.000 gevangenen vrij te laten, maar een paar dagen geleden waren er nog maar ongeveer 100 vrijgelaten.

Julian zit alleen in voorarrest en is duidelijk niet gewelddadig, maar hij is niet een van hen, en Magistraat Vanessa Baraitser oordeelde tegen borgtocht voor Julian, toen zijn advocaten het vorige week aanvroegen.

Ondanksde Covid 19 epidemie, is bevestigd dat de hoorzitting van Julian toch op een of andere manier op 18 mei begint, en Julian is ervan overtuigd dat dit gebeurt om hem juridisch te benadelen. Omdat hij niet in staat is om zijn advocaten te ontmoeten, kan hij zijn verdediging niet goed voorbereiden.

Julian Assange is een politieke gevangene en zijn behandeling is een nationale schande. Terwijl Iran op Covid 19 heeft gereageerd door Nazanin Zaghari-Ratcliffe uit de gevangenis te laten, wordt door de Britse justitie en spel gespeeld van laffe wraak op Julian.

Geef een reactie