Bron: TelesurTV, 14 januari 2020 ~~~ 


“De stem van het volk kan niet tot zwijgen worden gebracht,” zei Ortega in zijn brief aan de president van teleSUR, Patricia Villegas.
De Nicaraguaanse president Daniel Ortega richtte dinsdag een brief aan de president van teleSUR, Patricia Villegas, waarin hij zijn volledige solidariteit met het nieuwsnetwerk uitte in het licht van de groeiende bedreigingen van de zelfbenoemde ‘president’ van Juan Juan Guaido, Venezuela.

‘De stem van het volk kan niet tot zwijgen worden gebracht. Dat is ze niet gelukt. Dat kunnen ze ook niet. Vandaag vermenigvuldigen onze stemmen zich meer dan ooit en gaan vooruit.

Tegenover alle imperiale dreigingen staan ​​we op met leven en hoop. Laten we winnen!

TELESUR, Woord en werk van de eeuwige commandant Hugo Rafael Chávez Frías, versterkt onze krachtige strijd, onze wonderen, onze redenen.

In alle kleuren en met liefde voor een intense spirituele kracht, bevestigen we: Doorbreek de ketenen! Glorie aan de dappere mensen! We gaan door met de revolutie! “

De krachtige boodschap van president Ortega is verzonden als reactie op de dreigingen van Guaido om het signaal van teleSUR te plunderen en te vervangen door iets dat hem bevalt.

Guaido, die er herhaaldelijk niet in is geslaagd om de legitieme regering van Nicolas Maduro omver te werpen, heeft de wanhoopsmodus bereikt nadat hij door veel van zijn ondersteunende basis was verlaten.

De zelfbenoemde president heeft zware kritiek ontvangen onder zijn eigen aanhangers op sociale media, omdat velen zich hebben afgevraagd waarom hij middelen verspilt aan het tot zwijgen brengen van een nieuwsnetwerk, in plaats van zijn poging tot staatsgreep te bevorderen.

Topfoto: Nicaraguaanse president Daniel Ortega poseert voor de foto voor de Nicaraguaanse vlag – Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie