Bron: Majed Abusalama op
 Middle East Eye. 18 April 2019 ~~~ 

Majed Abusalama,

BDS-activist Majed Abusalama’s verklaring, nadat hij was berecht voor het protesteren tegen de toespraak van een Israëlisch Knessetlid in Berlijn

Ik zit midden in een nachtmerrie omdat ik het aandurfde om op te roepen voor gelijkheid, gerechtigheid, vrijheid en waardigheid voor de Palestijnen. Mijn activisme in Duitsland als onderdeel van de internationale boycot, desinvestering en sancties (BDS) beweging heeft me voor de rechter gebracht.

Vorige maand werden er aanklachten tegen mij en mijn twee Joodse kameraden, Ronnie Barkan en Stavit Sinai, opgelegd. Samen staan ​​we bekend als de # humboldt3, omdat we vreedzaam protesteerden tegen een toespraak op Humboldt University in Berlijn door Knesset-lid Aliza Lavie, die de Israëlische oorlog in 2014 tegen de belegerde Gazastrook steunde.

Ik ben diep geraakt door de internationale steun die we tijdens deze beproeving hebben gekregen. We hebben echter nog steeds alle mensenrechtenverdedigers en vrienden van Palestina nodig om ons bij te staan, omdat de rechtzaak opnieuw is geopend, na Israëlische druk om ons te veroordelen.

Velen hebben me verteld dat ik zal overwinnen – maar wat ze misschien niet weten, is dat de ervaring van geweld, onderdrukking en collectieve straf als een drie-decennium lang overlevende van de Israëlische bezetting me geleerd heeft te blijven vechten voor het leven.

In de rechtszaal, terecht staand als een crimineel, gaf ik de volgende verklaring.


Gezamelijke mensheid

Ik sta hier terecht voor een proces als een aangeklaagde crimineel, samen met mijn kameraden, als gevolg van het feit dat we ons in het openbaar uit durven spreken tegen de misdaden van Israël tegen de menselijkheid in mijn geliefde Palestina. Het kwam voort uit mijn verantwoordelijkheid als humanist en als Palestijn, om te reageren op Aliza Lavie, die deel uitmaakte van de coalitie die besliste mijn geliefde medemensen in 2014 af te slachten, te verplaatsen, te bombarderen, te martelen, gevangen te zetten en te vernietigen.

Het was mijn morele plicht om haar aan te spreken voor haar misdaden tegen de menselijkheid. Gedurende het hele evenement was ik stil, alleen luisterend in pijn terwijl Lavie sprak. Ik zag hoe ze sprak met vreugde over haar zogenaamde democratische land – maar in werkelijkheid was ze verheugd over het bloed van mijn volk, zonder enige schaamte.

Er was één beeld dat in mijn gedachten opleefde en dat ik voelde in mijn hart: dat van mijn vrienden die hun ledematen verloren terwijl ze vreedzaam protesteerden voor gerechtigheid en vrijheid in het getto van Gaza.

Ik dacht aan al mijn familie en vrienden die een bruut, gruwelijk leven leiden onder de Israëlische apartheid, gevangengezet en illegaal collectief bestraft.

Ik zag tienduizenden huizen vernietigd in Israëlische bloedbaden. Honderdduizenden Palestijnen zijn dakloos geworden als gevolg van het bloedbad in Gaza in 2014 en andere Israëlische aanvallen.

Edelachtbare, als u in mij zou kunnen verplaatsen – en dat zult u niet kunnen, omdat u nooit het gevoel zult begrijpen van wachten op het vallen van een bom op het huis van uw familie of die van uw buurman – zou u begrijpen hoe moeilijk het is om in deze toestand van ononderbroken verschrikking te leven.

Collectieve plicht

Ik werd met een scherpe kogel in het been geschoten toen ik vreedzaam geprotesteerde – olijfbomen plante – aan het Gaza-hek in 2014. Lavie, die sinds 2013 in de Knesset zit, is een van degenen die verantwoordelijk zijn voor de kogel die me maandenlang heeft uitgeschakeld , en me een leven lang heeft beschadigd.

Onze acties aan de Humboldt Universiteit moeten worden gewaardeerd, omdat het de morele plicht is van elke humanist om zich uit te spreken tegen criminelen, vooral degenen die medeplichtig zijn aan misdaden tegen de menselijkheid. Als activisten voor mensenrechten is dit onze collectieve plicht – niet alleen in Israël, maar ook in Europa en specifiek in Duitsland, waar wij wonen.

Wij, mensenrechtenactivisten, denken dat het onze gezamelijke plicht is om alle criminelen te bevechten, niet alleen in Israël, maar ook in Europa.

Wij, de Palestijnen en Joden die ontsnapt zijn aan de apartheid in Israël, zijn hier in Duitsland om onze burgerlijke en morele plicht te vervullen om te vechten voor transnationale solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid – om alle gemeenschappen samen te verenigen rond onze gedeelde menselijkheid.

Ik ben in Duitsland gaan wonen als een inwoner van deze wereld, in de hoop dat ik niet langer zou lijden onder de opsluiting van de Israëlische apartheid. Maar ik heb ontdekt dat de Israëlische apartheid zich verspreidt naar Duitsland.

Angst om zich uit te spreken

De duizenden moslims en Palestijnen in Duitsland voelen zich niet veilig om te spreken. Ze voelen dat ze op elk moment vervolgd kunnen worden, simpelweg omdat ze “Free Palestine” roepen, of dromen om vrij naar huis terug te keren, in overeenstemming met het door de VN vastgelegde recht van terugkeer. Ze vrezen vervolging omdat ze zich voor gelijkheid, waardigheid, vrijheid en gerechtigheid in Gaza hebben uitgesproken.

Het is mijn plicht om op te komen voor mijn Palestijnse gemeenschap

Eerwaarde, ik heb dagenlang niet kunnen slapen nadat ik in het verzonnen feit, dat we misdadig waren tegen de Israëlische apartheid, terecht kwam. Toch besef ik dat het mijn plicht is als toekomstige burger van dit land, om de discussie in Duitsland rond de misdaden van Israël te veranderen.

Het is mijn plicht om op te komen voor mijn Palestijnse gemeenschap en voor de implementatie van internationale wetgeving in ons land – en voor onze vrijheid om ons uit te drukken en te protesteren in Duitsland.

Ik sta vandaag voor u om gerechtigheid te eisen, niet alleen voor mezelf en mijn kameraden, maar ook voor allen die gerechtigheid en gelijkheid nastreven in Duitsland en Palestina.

Majed Abusalama
Majed Abusalama is een mensenrechtenactivist, wetenschapper en onafhankelijke journalist, afkomstig uit het Jabalia Refugee Camp in Gaza. Hij heeft gewerkt met internationale en Palestijnse non-profitorganisaties op het snijvlak van duurzaamheid, hervormingshulp, ondernemerschap en organische conflicttransformatie. Zijn tweets: @ MajedAbusalama.

Geef een reactie