bron: off-guardian.org  11 april 20198 ~~~

Vanmorgen werden officieren van de Metropolitan Police door President Lenin Moreno uitgenodigd in de Ecuadoraanse ambassade. Ze gingen over tot het arresteren van WikiLeaks-oprichter Julian Assange en sleepten hem letterlijk het gebouw uit.

De belangrijkste feiten van de zaak zijn als volgt:

  •     Julian Assange is voor geen enkele misdaad gezocht, behalve dat hij zijn borgtocht oversloeg. Dit heeft een maximale straf van 6 maanden volgens de Britse wetgeving.
  •     De Zweedse autoriteiten hebben al hun onderzoeken naar hem wegens zgn aanranding beëindigd. Lees daarover hier de details.
  •     Assange heeft al vaak gezegd dat hij er vooral voor zorgt dat hij niet wordt uitgeleverd aan de VS. Amerikaanse functionarissen refereerden in het verleden naar het idee hem te vermoorden, en hun geheime diensten zijn bekend om “verbeterde ondervragingstechnieken” (ook wel marteling genoemd) te gebruiken.
  •     De VN hebben meerdere keren geconstateerd dat de detentie van Assange inhumaan en illegaal was volgens het internationale recht.

Neem even de tijd om je voor te stellen dat Assange Chinees, Iraans, Russisch was. Of een andere “vijandige” natie.

Stel je voor dat een journalist gelekte documenten had gepubliceerd waaruit bleek dat Vladimir Poetin medeplichtig was aan oorlogsmisdaden, stel je voor dat hij zich 8 jaar lang in een ambassade in Moskou had verstopt, ondanks hr te slaanet feit dat de VN zijn detentie als “willekeurig” beschouwde en Rusland opriep om zijn vrijheidsberoving te beëindigen”.

En stel je dan voor dat een hele reeks FSB-officieren hem als een jachttrofee naar buiten droeg, hem in een bus gooide en hem naar God weet waar vervoerden.

Hoe zouden onze media dat behandelen? Zouden ze zulke grappen maken?

Nee. Er zou verontwaardiging zijn. Er zou minachting zijn voor de “internationale gemeenschap”. Er zouden voorbeeldhoofdstukken van het nieuwste boek van Luke Harding zijn. De houding ten opzichte van klokkenluiders, WikiLeaks en de vervolging van Julian Assange is altijd al een belangrijke test geweest voor de beweerde “waarden” van de reguliere media van vrijheid van meningsuiting, vrijheid en eerlijkheid. Het is een test die ze een miljoen keer hebben mislukt.

De Tories en andere politieke figuren hebben Ecuador snel gefeliciteerd met hun beslissing:

Dit is lang aan de gang, met maandenlange uitzinnige onderhandelingen tussen de VS en Ecuador die af en toe aan de oppervlakte verschijnen. Het volledig valse verhaal in The Guardian, over contact tussen Assange en Paul Manafort, en alle andere “Russiagate” bullshit, werd ontworpen om Assange verder te demoniseren in de ogen van “The Resistance” en anderen van hun soortgenoten.

Deze misleide liberalen zullen waarschijnlijk blij zijn met de arrestatie van een journalist omdat hij eenvoudigweg de waarheid heeft verteld. Dit zijn donkere tijden.

Dus de belangrijke vragen worden:

    Zal de VS hem proberen uit te leveren?
    Zal de Zweedse officier van justitie de verkrachtingszaak heropenen, zoals is gesuggereerd?
    Zullen de media hun werk goed doen? Of zullen ze gewoon meer laster publiceren?
    Zal Julian Assange ooit weer levend gezien worden ?

Dit verhaal is in ontwikkeling. Alle binnenkomende updates worden gepost.

Laatste news::

WikiLeaks heeft aangekondigd dat Assange onder een Amerikaanse uitleveringsbevel in hechtenis is genomen:

Timeline is to be continued on off-guardian.org  april 11 2019

Geef een reactie