bron: Caitlin Johnstone, 11 april 2019 ~~~ 

WikiLeaks oprichter Julian Assange is gearresteerd en in hechtenis genomen door de Londense Metropolitan politie, precies zoals WikiLeaks dagen geleden waarschuwde dat dit zou gebeuren. Assange’s advocaat Jen Robinson meldt dat zijn arrestatie verband houdt met een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten, hetgeen de Britse regering tot nu toe heeft geweigerd toe te geven.

“Zojuist bevestigd: Assange is niet alleen gearresteerd wegens schending van borgtochtvoorwaarden, maar ook met betrekking tot een Amerikaanse uitleveringsverzoek”, getweet door Robinson.

“From Assange: Het Amerikaanse bevel is uitgevaardigd in december 2017 en is voor een samenzwering met Chelsea Manning begin 2010,” voegde Robinson toe.

Dus daar heb je het. Uitgeleverd voor journalistiek. Opeens is alles waar Assange en WikiLeaks jarenlang voor hebben gewaarschuwd juist gebleken, in tegenstelling tot bergen beweringen van het tegendeel door de gevestigde loyalisten overal. Dezelfde regering die Chelsea Manning martelde is bezig met de uitlevering van haar uitgever, zodat ze hem voor altijd tot zwijgen kunnen brengen. Iedereen die ooit heeft ontkend dat dit gebeuren gaat, moet zich diep schamen, omdat hij spotte met een zeer reële bedreiging voor persvrijheden overal, terwijl we ons tegen deze obscene agenda hadden kunnen verzetten. Het is tijd voor een serieuze zoektocht naar de ziel.

De tijd om te handelen is nu. Het is te laat om te voorkomen dat Assange zijn asiel verliest in de Ecuadoriaanse ambassade, dus het doel is nu om uitlevering te bestrijden. Activistengroepen organiseren zich snel terwijl ik dit typ, dus het zal gemakkelijk zijn voor mensen over de hele wereld om demonstraties te vinden om deel te nemen en online bewegingen te doen groeien. Ik moedig iedereen in de VS, het VK en Australië aan om contact op te nemen met hun gekozen vertegenwoordigers en beleefd maar dringend te laten weten dat de agenda om Assange uit te leveren aan de VS ten koste van alles moet worden bestreden. Ontwikkel jezelf zo goed mogelijk op de zaak van Assange en informeer iedereen die je kent over wat er gaande is.

Dit is serieus moedig nieuws. Hier zijn tien gedachten over de zaak in willekeurige volgorde:

1 – De Metropolitan police werd door de Ecuadoriaanse ambassadeur in de ambassade binnengelaten, zijn politiek asiel werd onder valse voorwendselen ingetrokken in grove schending van het internationaal recht. Schande over Ecuador.

2 – Assange is een Australisch staatsburger. Op dit moment is de Australische overheid nog steeds niet tussenbeide gekomen om zijn burger te beschermen. Schande over Australië.

3 – De Amerikaanse regering schept een precedent dat, als het wordt uitgevoerd, een ernstige bedreiging vormt voor de vrijheden van de hele wereld en een grotere sprong in de richting van Orwelliaanse dystopie dan de Patriot Act. Schande over Amerika.

4 – De Britse regering werkt samen met de inspanningen van de Amerikaanse regering om een ​​journalist gevangen te zetten voor het publiceren van bewijs van Amerikaanse oorlogsmisdaden, net zoals het heeft samengewerkt met de Amerikaanse regering bij het plegen van oorlogsmisdaden. Schande over het VK.

5 – Dit aanhoudingsbevel werd uitgegeven onder het bestuur van Trump, volledig in overeenstemming met wat de Trump-regering openlijk heeft gezegd over zijn agenda om WikiLeaks de mond te snoeren. Schande over Trump en schande over iedereen die hem blijft steunen.

6 – Deze arrestatie is een Trump-bestuursactie en heeft niets te maken met de Russische onzin van 2016 waar de Democraten over krijsten, maar toch protesteren dezelfde Democraten die beweren tegen Trump te zijn en zijn oorlog tegen de pers tegenspreken, momenteel voor de vervolging door Trump van een journalist die de waarheid vertelde. Schande over Democraten.

7 – Ik ga een zero tolerance beleid voeren voor QAnon-cultisten die me proberen te vertellen dat dit eigenlijk een 5-D schaak is van Trump om de Deep State omver te werpen. Verdwijn uit mijn commentaar secties, blijf uit mijn meldingen op sociale media, blijf weg van mij, en heroverweeg uw kijk op de wereld.

8 – Het precedent dat is ingesteld door een buitenlandse journalist op te sluiten op grond van de Spionage Act, stelt de Amerikaanse regering in staat om uitgevers van leaks overal ter wereld te arresteren die zijn misdaden aan het licht brengen. Dit zal ons vermogen om het krachtigste instituut ter wereld op de een of andere manier ter verantwoording te brengen verlammen. Er is geen excuus voor een journalist om niet tegen deze tand en klauw te zijn. Als je iemand ziet die zichzelf een journalist noemt, maar er niet in slaagt zich te verzetten tegen de uitlevering van Assange, moet je hem bellen voor de bedriegers die ze zijn.

9 – En ja, leuk of niet, Assange is een journalist. Er is geen legitiem argument voor het tegendeel.

10 – Dit is het, mensen. Dit is waar we ontdekken waar we als soort waard zijn. Dit is waar we ontdekken of de mensheid kan overleven en of ze het verdient. Als we het imperium niet kunnen verhinderen een journalist in de gevangenis te stoppen voor het publiceren van feiten voor onze ogen, kunnen we er net zo goed overheen rollen en aftikken, want als we deze kwijtraken, zal het nooit beter worden vanaf daar. Als we deze test niet kunnen doorstaan, zullen de oligarchen en de ondoorzichtige overheidsinstanties die met hen verbonden zijn, ons naar uitsterven of Orwelliaanse dystopie brengen, en er zal geen tool in onze toolbox zitten om ze te stoppen. We moeten hier serieus diep op ingaan.

Original English text op: Caitlin Johnstone, april 11 2019

Geef een reactie