Bron: Ethan Huff 
Natural News 10 juni 2024 ~~~

Het is officieel: De Verenigde Naties (VN) hebben Israël toegevoegd aan hun officiële ” blacklist ” van landen die kinderen pijn doen in conflictgebieden als gevolg van de acties van het regime van Benjamin Netanyahu in de Gazastrook.

Israël bevindt zich nu naast terroristische entiteiten zoals ISIS, Al-Qaeda en Boko Haram wat de VN betreft, hetgeen Netanyahu aanzet tot woede en verontwaardiging jegens de VN voor het kiezen van de kant van aanhangers van Hamas.

Nu het officiële dodental onder Palestijnse kinderen in Gaza meer dan 15.500 bedraagt, beschouwt de VN Israël als een terroristische bedreiging. De nieuwe VN-aanwijzing werd bevestigd door de Israëlische ambassadeur bij de VN Gilad Erdan, die zegt dat hij een officiële kennisgeving heeft ontvangen van VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.

“Dit is gewoonweg schandalig en verkeerd,” schreef Erdan in het bijschrift van een video waarop hij via de telefoon de stap van de VN veroordeelt.

“Ik reageerde op de schandelijke beslissing en zei dat ons leger het meest morele ter wereld is. De enige die op de zwarte lijst wordt gezet is de secretaris-generaal die terrorisme aanmoedigt en motiveert door haat tegen Israël.”

In een reactie op Erdan’s uitspraken later diezelfde dag, zei Guterres woordvoerder Stephane Dujarric dat een VN-functionaris de Israëlische gezant belde als “een vorm van hoffelijkheid die wordt verleend aan landen die nieuw zijn opgenomen in de bijlage” van het jaarlijkse rapport “Kinderen in gewapende conflicten”.

“Het is gedaan om die landen een voorsprong te geven en lekken te voorkomen,” vertelde Dujarric aan de pers, eraan toevoegend dat het officiële rapport op 14 juni zal worden gepresenteerd aan de VN-Veiligheidsraad, gevolgd door de publicatie een paar dagen daarna.

Dujarric bekritiseerde Erdan vervolgens in een verklaring voor het opnemen en lekken van het nieuws via sociale media – zie hieronder – wat blijkbaar nog nooit is gedaan door een land dat op de zwarte lijst van de VN staat.

“Ambassadeur Erdan’s video-opname van dat telefoongesprek, en de gedeeltelijke vrijgave van die opname op Twitter, is schokkend en onaanvaardbaar – en eerlijk gezegd iets wat ik nog nooit heb gezien in mijn 24 jaar in dienst van deze organisatie.”

Ik ontving het officiële bericht over de beslissing van de secretaris-generaal om de IDF op de “zwarte lijst” te zetten van landen en organisaties die kinderen kwaad doen. Dit is gewoonweg schandalig en verkeerd omdat Hamas kinderen gebruikt voor terrorisme en scholen en ziekenhuizen gebruikt… pic.twitter.com/o1civfJFAk – Ambassadeur Gilad Erdan ???? ???? (@giladerdan1) 7 juni 2024

(Gerelateerd: Het door Republikeinen geleide Huis van Afgevaardigden heeft zojuist gestemd voor sancties tegen het Internationaal Strafhof [ICC] voor het onderzoeken van Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza).

Israël kan te maken krijgen met wapenverkoopbeperkingen

De Palestijnse Autoriteit is opgetogen over de toevoeging van Israël aan de zwarte lijst van de VN voor mensenrechtenschendingen, omdat de Joodse staat thuishoort op “een lijst van partijen die geweld plegen tegen kinderen”. Dit omvat het verminken, seksueel misbruiken en doden van kinderen op scholen en in ziekenhuizen.

Sommige voorvechters van Palestijnse rechten waren eerder boos dat Israël niet op de lijst stond waar Democratische Republiek Congo, Somalië, Syrië, Haïti en Rusland wel op staan.

Landen die op de zwarte lijst van de VN staan, kunnen te maken krijgen met wapenverkoopbeperkingen, naast de publieke schaamte dat ze überhaupt op de zwarte lijst staan.

“Nu, geconfronteerd met de catastrofe in Gaza die de wereld met haar blote ogen ziet met de genocide die specifiek gericht is tegen kinderen en vrouwen, heeft de secretaris-generaal van de VN niet langer excuses om Israël niet op de zwarte lijst te zetten,” zei de hooggeplaatste Palestijnse functionaris Riad Malki, die de beslissing verwelkomde.

Sinds 7 oktober zijn meer dan 36.700 Palestijnen, waaronder veel vrouwen en kinderen, omgekomen door bombardementen van de Israel Defense Forces (IDF) op de Gazastrook.