Bron: Mazin Qumsiyeh 
nieuwsbrief vanuit Bethlehem, 17 december 2023 ~~~

Blijf alsjeblieft lezen, blijf kijken (kijk niet weg), blijf schrijven, blijf delen, blijf handelen, blijf menselijk. Zelfs als je maar één uur per dag kunt geven.

Brief aan Gaza die ik schreef op 23 oktober 2023 https://popular-resistance.blogspot.com/2023/10/letter-to-gaza.html

Maar de orgie van het afslachten van Palestijnen sinds oktober is in een stroomversnelling geraakt en zal naar verwachting erger worden in de komende weken van wereldwijde “feestdagen” (De Joodse staat gelooft niet in een kerst- of nieuwjaarsbestand).

De daders verkneukelen zich feitelijk over de efficiëntie en de schaal van de vernietiging en dreigen zelfs om meer te doen op de Westelijke Jordaanoever (al begonnen, inclusief in Bethlehem en Jeruzalem), en hetzelfde te doen in Jemen en Libanon (twee landen die internationale verplichtingen en wetten gehoorzamen door met schamele middelen te proberen de genocide/holocaust te stoppen die begon in Gaza).

Gruwelijke ” firebelt” bombardementen van hele buurten (inclusief scholen, ziekenhuizen, elektriciteitsnetten etc.), uithongering en ziekte zijn niet meer op zo’n schaal gebruikt sinds de oorlog tegen de bevolking van Vietnam. Maar dit is geen Vietnam waar de Vietnamezen directe steun hadden om zich te verzetten. Dit is een belegerde piepkleine enclave waar maar heel weinig regeringen achter staan (hoewel steeds meer mensen dat wel doen).

Dit is een gebied ter grootte van San Francisco met 2,3 miljoen mensen (de meesten etnisch gezuiverd in 1948 om “Israël” te creëren en de helft van hen kinderen) die een opzettelijk beleid van honger en dorst ondergaan en waar 75.000 ton explosieven (gelijk aan meer dan 2 atoombommen) op zijn gedropt. Ziekten teisteren nu honderdduizenden, >8000 kinderen vermoord, >55.000 burgers gewond. Israël vernietigde opzettelijk medische faciliteiten om meer doden te verzekeren onder de gewonden of mensen die lijden aan ziekten.

Israël (zelfverklaarde Joodse staat) gebruikt door de VS geleverde straaljagers en bommen (beschilderd met Joodse symbolen) en Amerikaanse diplomatieke dekking om deze holocaust te begaan (zelfs als dit in strijd is met Amerikaanse wetgeving en internationaal recht).

Ik herhaal: ISRAEL GEBRUIKT VS WAPENS EN DIPLOMATISCHE STEUN OM DEZE HOLOCAUST TE DOEN. (zie ongaza.org voor meer).

Medeplichtige westerse regeringen en de criminele staat willen ons doen geloven dat we hulpeloos zijn om deze genocide te stoppen. Inderdaad voelen veel mensen zich hulpeloos. Sommigen kunnen niet slapen. Sommigen sluiten zich af voor de beelden van het lijden. Maar dit moment in de menselijke geschiedenis is zo cruciaal en de vertakkingen zo groot dat we niet weg MOETEN kijken en moeten handelen. Ieder op zijn eigen manier.

Zie de brief die ik eerder aan de wereldgemeenschap schreef: https://popular-resistance.blogspot.com/2023/10/letter-to-world.html

Zie Caitlin Johnsons belofte om niet weg te kijken: https://consortiumnews.com/2023/12/11/caitlin-johnstone-i-will-not-look-away/

en Craig Murray over hoe we deze genocide kunnen stoppen: https://consortiumnews.com/2023/12/11/craig-murray-stopping-genocide/

We moeten de druk opvoeren en verhogen. De Amerikaanse regering kan er een eind aan maken met een paar woorden van president Biden die zijn minister van Defensie vertelt dat hij moet stoppen met de levering van alle bommen/wapens aan Israël en dat zijn minister van Buitenlandse Zaken moet stoppen met het blokkeren van VN-resoluties. Zij moeten deze genocide stoppen, wij moeten deze genocide/holocaust stoppen. Ieder op zijn/haar manier.

This Week in Palestine is een tijdschrift dat al jaren briljante artikelen publiceert over het leven, de cultuur en het erfgoed van Palestina (in een tijd van pogingen om Palestijnen te ontmenselijken en te elimineren om het land te stelen). Hun laatste twee nummers gingen over Gaza. https://thisweekinpalestine.com/

Sociale media staan vol met informatie die we op grote schaal moeten verspreiden
https://www.facebook.com/haythamfouda/videos/752952470103610/?mibextid=2JQ9oc https://www.instagram.com/reel/C0rf0NmO9bB/

Heb medelijden met de natie… https://popular-resistance.blogspot.com/2021/10/pity-nation.html

Kerstgroet uit Bethlehem 2008 (15 jaar geleden!): http://qumsiyeh.org/christmasunderoccupation/ 2023

en recent: https://popular-resistance.blogspot.com/2023/12/christmas-greetings.html

Kerstgebed door ds. Judith Elia:

Vader Moeder God Elohim Allah Allaha Elat Abwoon D’bwashmaya,
Degene die niet genoemd kan worden en de Onnoembare Schepper, Onderhouder en Vernietiger,
Degene die regent en schijnt op ons allen

De Kracht van Goedheid, Gerechtigheid en Barmhartigheid, Tot U bidden wij om een einde aan deze oorlog in het Heilige Land.
We bidden dat de Vrede op Aarde zal zegevieren en dat de Mensen een einde zullen maken aan de monumentale vernietiging en het lijden dat door oorlogen wordt veroorzaakt.
We bidden voor vergiffenis en een einde aan moorden uit wraak en kolonialisme. Mogen we onze geweren en drones tot ploegscharen slaan.
We bidden voor de mensen die in Israël wonen en voor de terugkeer van de gijzelaars en de genezing van de harten en zielen van de Joodse Natie. Moge vergeving onze gemeenschappelijke band zijn en naastenliefde onze grootste zorg. Moge waarheid onze religie zijn.
Mogen we de Tien Geboden in praktijk brengen. Mogen we de Gouden Regel naleven.
We bidden voor een vreedzame overgang naar het Eeuwige Leven voor de 19.088 burgers (waarvan bijna de helft kinderen) en de 54.450 gewonde burgers in Gaza.
We bidden en danken voor de engelen van barmhartigheid, de 300 gezondheidswerkers, 92 journalisten, 135 VN-medewerkers en 35 medewerkers van de civiele bescherming (reddingsbrigade/brandweer).
We danken voor hun dienst aan de mensen van Gaza. Er is geen grotere Liefde dan je leven geven voor een vriend.
We bidden voor de bescherming van de 600 christenen die zonder voedsel in een kerk in Gaza stad schuilen.
We bidden voor moeder Nahida Anton en haar dochter Samar Anton die onlangs gedood werden op de binnenplaats van de kerk en voor alle gewonden in de kerk en het klooster van de Zusters van Moeder Theresa.
We bidden voor medeleven en barmhartigheid voor al die verschillende mensen die onderdak vinden in Bethlehem vandaag en in het hele Heilige Land, dat allen veilig mogen zijn, dat allen te eten mogen krijgen en dat allen in hun menselijke basisbehoeften mogen worden voorzien.
We bidden voor de heiligheid van het Heilige Land. Moge mededogen opwellen en vergeving stromen om de harten van alle mensen te helen, Moge Liefde ruimte vinden om deze Kerst geboren te worden in het Heilige Land. Moge de Geboortekerk veilig zijn. Mogen we nadenken over de diepere betekenis van dit geweld op de plaats waar Jezus Christus geboren werd. Mogen we in onze eigen harten en zielen kijken en het werk binnen en buiten ons doen om vrede te brengen.
Doe met mij mee in dit gebed voor Vrede in, tussen en onder alle levende Wezens, nu en voor altijd. Amen.