Bron: Mazin Qumsiyeh 
nieuwsbrief vanuit Bethlehem, 17 december 2023 ~~~


Dag 71 van de genocidale slachting in Gaza: Israëlische bezettingstroepen hebben tot nu toe 19.088 burgers gedood (bijna de helft zijn kinderen) en 54.450 verwond. Onder de vermoorde burgers bevinden zich meer dan 300 gezondheidswerkers, 92 journalisten, 135 VN-medewerkers en 35 medewerkers van de civiele bescherming (reddings-/brandweerpersoneel).

Maar terwijl de meerderheid van de mensen in Gaza moslim is, heeft Israël ook christenen en hun kerken aangevallen. 600 christenen schuilen zonder voedsel in een kerk in Gaza stad en Israël heeft hen bevolen te vertrekken.

Een Israëlische sluipschutter vermoordde vrijdag een moeder Nahida Anton en haar dochter Samar Anton op de binnenplaats van de kerk (en verwondde 7 christenen die geen toegang hebben tot medische zorg). Hun huis werd, net als de huizen van meer dan 1 miljoen Gazanen, een paar weken geleden verwoest.
In een andere aanval op de kerk en het klooster van de Zusters van Moeder Theresa, waar 54 gehandicapte Palestijnen wonen voor wie de zusters zorgen, richtte Israël zich op de generator en de brandstoftank om hen elektriciteit te ontzeggen.

Zelfs hier in Bethlehem vuurden Israëlische soldaten gisteren met scherp op de binnenplaats van de Church of Nativity (Geboortekerk). Geen kerst in Palestina.

Ondertussen gaf Israël toe drie van zijn eigen gijzelaars te hebben gedood die witte vlaggen droegen “omdat ze voor Palestijnen werden aangezien.” Herlees die zin om de criminaliteit te begrijpen en te begrijpen dat Israël alle burgers in Gaza doodt.

Twee dagen geleden doodden de Israëlische strijdkrachten tientallen mensen die in tenten schuilden op de binnenplaats van een Kamal Adwan ziekenhuis door hun tenten te bombarderen en ze vervolgens met bulldozers te vernietigen met hun lichamen er in, en grote delen van het ziekenhuis te verwoesten.
De taferelen zijn gruwelijk.

En terwijl veel kinderen sterven van de honger in de geblokkeerde Gazastrook, helpen samenwerkende Arabische regimes Israël aan handel over land! Jemen heeft moedig Israëlische schepen geblokkeerd die de Rode Zee gebruiken tot Israël een einde maakt aan zijn genocide/holocaust tegen de Palestijnen (het is in feite een verplichting onder internationale verdragen om genocide te stoppen).

Jonathan Ofir: “Vroeger dacht ik dat de term ‘Judeonazi’s’ van Yeshayahu Leibowitz te sterk was om Israël te beschrijven. Maar vandaag denk ik daar anders over”.
https://mondoweiss.net/2023/12/i-used-to-think-the-term-judeo-nazis-was-excessive-i-dont-any-longer/

Hoe Israël AI-genocideprogramma’s gebruikt om Gaza uit te wissen
https://jonathancook.substack.com/p/how-israel-uses-an-ai-genocide-program?

Wetenschappers tegen Israëlische Apartheid, Bezetting en Genocide in Gaza
https://breakthroughindia.org/international-convention-against-war-and-destructive-use-of-science/


Israëlische dissidenten onthullen genocidaal taalgebruik (dit is bewijs van opzet) [nog een gebied dat niet door westerse media wordt behandeld]
https://www.youtube.com/watch?v=uxzcKiSuJQw

Open brief aan de Vergadering van Staten die Partij zijn, betreffende de betrokkenheid van het Bureau van de Aanklager van het ICC bij de situatie in Palestina
https://law4palestine.org/open-letter-to-the-assembly-of-state-parties-regarding-the-icc-office-of-the-prosecutors-engagement-with-the-situation-in-palestine/

De rol van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Gaza: Neutraliteit of passiviteit bevorderen?
https://law4palestine.org/the-role-of-the-international-committee-of-the-red-cross-icrc-in-gaza-failure-navigating-neutrality-or-facilitating-inaction/

Israëlische propagandadiensten geven meer dan 100 miljoen uit om leugens en verdraaiingen te verspreiden, terwijl het eigen leger journalisten doodt (92 tot nu toe) en berichtgeving over de voortdurende genocide verhindert. Waarom negeren westerse media bewijs van Israëlische acties op 7 oktober
https://www.middleeasteye.net/opinion/israel-palestine-war-media-ignoring-evidence-actions-7-october

Heropening slachthuis Gaza
https://chrishedges.substack.com/p/israel-reopens-the-gaza-slaughterhouse

Analyse: Hoe komt Israël ermee weg? Prof. Jeff Halper legt uit
https://www.youtube.com/live/yc9k688J1kk

Israëlische regering ‘gaf opdracht tot moord’ op Palestijnse dichter Refaat Alareer
https://skwawkbox.org/2023/12/11/israeli-government-ordered-assassination-of-palestinian-poet-refaat-alareer/

Ik ben jou: Vigil in NYC eert Palestijnse dichter Dr. Refaat Alareer
https://www.youtube.com/watch?v=nZE7YnRIXtg

Als ik moet sterven
door Refaat Alareer
Als ik moet sterven,
moet jij leven
om mijn verhaal te vertellen
om mijn spullen te verkopen
om een stuk stof te kopen
en wat touwtjes,
(maak het wit met een lange staart)
zodat een kind, ergens in Gaza
terwijl hij de hemel in de ogen aankijkt
wachtend op zijn vader die in een flits is vertrokken
en niemand vaarwel zei
zelfs niet aan zijn vlees
zelfs niet aan zichzelf
ziet de vlieger, mijn vlieger die jij hebt gemaakt, omhoog vliegen
boven
en denkt even dat daar een engel is
die liefde terugbrengt
Als ik moet sterven
laat het hoop brengen
laat het een verhaal zijn

Topfoto: Tanks belegeren de nativity church tijdens de 2e Intifada – archieffoto