Bron: IMEMC 13 mei 2021 ~~~

Het Israëlische leger heeft donderdag zijn bombardement voortgezet, gericht op verschillende delen van de Gazastrook, waarbij huizen, appartemententorens en infrastructuur werden getroffen, vele Palestijnen werden gedood en tientallen gewond, naast het verpulveren van vele huizen en gebouwen.

Medische bronnen in Gaza zeiden dat een Palestijn, geïdentificeerd als Mohammad Suleiman Farahat, werd gedood in een Israëlische luchtaanval die gericht was op Wadi al-Arayes in Gaza-stad, en voegden eraan toe dat vele anderen gewond raakten.

De Israëlische luchtmacht vuurde ook raketten af op een woontoren in de wijk Remal, ten westen van Gaza-stad, waardoor deze in puin veranderde en buitensporige schade veroorzaakte aan omliggende huizen en gebouwen.

Een kind, geïdentificeerd als Hala Hussein Rafat ar-Reefy, 14 jaar, was een van de vele slachtoffers van Israëlische raketten in Gaza-stad.

Bovendien vuurde het leger donderdagavond raketten af op een huis in het vluchtelingenkamp al-Boreij, in het centrum van Gaza, waarbij ten minste twee Palestijnen werden gedood en vele anderen gewond raakten.

Voorts werd een kind, Khaled Emad al-Qanou’, 16 jaar, gedood en raakten er acht gewond bij een Israëlisch bombardement op de woontoren Abraj an-Nada in Beit Lahia, in het noorden van Gaza.

Donderdag bij zonsopgang vuurde de Israëlische luchtmacht een spervuur van raketten af op het gebied van Bin Zayed Junction, in het noorden van Gaza, waarbij buitensporige schade werd aangericht, ten minste twee doden vielen en tientallen mensen gewond raakten. Er wordt aangenomen dat nog veel meer mensen dood en begraven zijn onder het puin, terwijl reddingsteams hun pogingen om hen te lokaliseren voortzetten, maar deze pogingen worden ernstig gehinderd door de Israëlische bombardementen.

Het Israëlische leger vuurde ook tientallen raketten af op huizen en land in het gebied Abasan al-Kabeera, ten oosten van Khan Younis in het zuiden van Gaza, de Tuffah, Sheikh Radwan en Sheja’eyya in Gaza-stad, waarbij slachtoffers vielen en ernstige schade werd aangericht.

Ook werden huizen beschoten in het vluchtelingenkamp Jabalia, in het noorden van Gaza, en Deir al-Balah, in het centrum van de Gazastrook.

Twee Palestijnen, Abdul-Rahim Mohammad al-Madhoun, 63 jaar, en Hajar Abdul-Razeq al-Madhoun, 60 jaar, werden gedood in het vluchtelingenkamp van Jabalia.

Medische diensten in Gaza hebben gemeld dat tweeëntwintig Palestijnen zijn gedood door Israëlische raketten en granaten, donderdag, in een reeks van Israëlische aanvallen in het kustgebied.

Bovendien hebben medici en reddingsteams de lijken van een Palestijnse familie, waaronder kinderen, gevonden onder het puin van een huis dat het doelwit was van Israëlische raketten in het Sheikh Zayed-gebied in Beit Lahia, in het noorden van Gaza.

Volgens mediabronnen werden Rafat at-Tannani, zijn zwangere vrouw en hun vier kinderen gedood bij de Israëlische bombardementen. Een van de kinderen is geïdentificeerd als Amir Rafat Mohammad Tannani, 7 jaar.

Een andere Palestijn, geïdentificeerd als Osama Jamal Zibda, 33 jaar, werd gedood bij een Israëlisch bombardement op Beit Hanoun. Zijn vader, Jamal Mohammad Zibda, 65, werd een dag eerder gedood.

Donderdagavond zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat zevenentachtig Palestijnen, onder wie achttien kinderen, zijn gedood en 530 gewond als gevolg van de voortdurende Israëlische aanvallen op Gaza.

Bovendien werd een kind, geïdentificeerd als Lina Fathi Sharir, 16, gedood bij een Israëlisch bombardement in de Sheikh Radwan buurt in Gaza stad, woensdag. Haar vader Eyad Fathi Fayeq Sharir, 35, was op slag dood.

Op dezelfde dag werd een kind, Yahia Mazen Khalifa, 14 jaar, gedood bij een Israëlisch bombardement op woningen in Gaza-stad.

De Israëlische raketten en granaten hebben geleid tot de vernietiging van meer dan 500 eenheden, en tot schade aan ten minste 2100 eenheden.

Het Israëlische leger richtte met zijn raketten op 14 woontorens, naast het afvuren van raketten op 23 mediacentra, tientallen instellingen, verenigingen en kantoren, naast 58 door de overheid beheerde centra, zoals politiebureaus, veiligheidscentra, en dienstencentra.

Ongeveer een uur voor het tijdstip van dit verslag had Dr. Ashraf al-Qedra, de woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid van Gaza, bevestigd dat zevenentachtig Palestijnen, waaronder achttien kinderen en acht vrouwen, zijn gedood en meer dan 530 gewond zijn geraakt in het aanhoudende Israëlische offensief.