Bron: WAFA 12 mei 2021 ~~~

GAZA, woensdag 12 mei 2021 – In een stap die wordt gezien als het toebrengen van zoveel mogelijk schade aan de Gazastrook en zijn bevolking, ging Israël vandaag door met het bombarderen en met de grond gelijk maken van hoogbouw in Gaza-Stad.

Een correspondent van WAFA zei dat een Israëlisch gevechtsvliegtuig negen raketten afvuurde op de 14 verdiepingen tellende Al-Shurouq toren in de wijk Rimal, ten westen van Gaza-Stad, en deze in totaal verwoestte.

Het gebouw huisvest mediacentra, commerciële kantoren en woningen en wordt beschouwd als het op één na hoogste gebouw in Gaza.

Dit is de derde hoogbouw die in de Gazastrook wordt gebombardeerd sinds Israël op maandag begon met luchtaanvallen op de belegerde zee-enclave.

Er werd geen duidelijke reden gezien voor het bombarderen van hoogbouw anders dan het toebrengen van schade en het kwetsen van de bevolking.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid zijn vanaf 17.00 uur plaatselijke tijd 56 Palestijnen gedood bij het Israëlische bombardement op Gaza sinds maandag, waaronder 14 kinderen, vijf vrouwen en een bejaarde, terwijl 335 mensen gewond raakten.

Topfoto: Rook na bombardement op Al-Shurouq gebouw in Gaza-Stad. (WAFA Images / Khader Zanoon.)