Bron: Kairos Palestine, 21 november 2019 ~~~ 

21 november 2019. – Het oecumenische Palestijnse christelijke initiatief Kairos Palestine heeft vandaag de volgende verklaring afgegeven: ~~

Kairos Palestina is diep teleurgesteld dat de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo – in een verklaring waarin de Conventies van Genève, het internationale recht en de wereldwijde consensus worden genegeerd – een radicale afwijking van het Amerikaanse beleid met betrekking tot de illegale koloniale activiteiten van de staat Israël heeft aangekondigd.

Door te beweren dat de Verenigde Staten de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, met inbegrip van die in Oost-Jeruzalem, niet langer als ‘strijdig met het internationale recht’ beschouwen, druist staatssecretaris Pompeo in tegen een juridisch advies van 1978 door het ministerie van Buitenlandse Zaken – bevestigd door tweedelige steun van voormalige administraties – die heeft bepaald dat “hoewel Israël in de bezette gebieden acties kan ondernemen die nodig zijn om in zijn militaire behoeften te voorzien en om tijdens de bezetting te zorgen voor een geordende regering, om bovengenoemde redenen is de vestiging van de civiele nederzettingen in die gebieden niet in overeenstemming met het internationale recht .”

Secretaris Pompeo kondigde verder aan dat deze stap van de Verenigde Staten niet moet worden gezien als de VS die “vooruitlopen op de ultieme status van de Westelijke Jordaanoever.” Recente acties van de regering Trump onderschrijven deze verklaring. Deze acties omvatten het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem, het ontmoedigen van UNRWA, het sluiten van het kantoor van de Palestijnen in Washington D.C., pogingen om opnieuw te definiëren wie als een Palestijnse vluchteling kan worden beschouwd, en het omarmen van de annexatieplannen van de Israëlische premier Netanyahu. Al deze bewegingen, inclusief wat tot op heden is onthuld van het vredesplan in het Midden-Oosten dat werd voorgesteld door Trump’s schoonzoon en adviseur Jared Kushner, moeten worden geïnterpreteerd als Amerikaanse pogingen om de capitulatie van Palestijnen aan de wil van de staat te dwingen van Israël.

In onze heilige tekst wordt het verhaal verteld van koning Achab die de wijngaard van Naboth, de Jizreëliet begeerde (1 Koningen 21). Wanneer Naboth het aanbod van de koning weigert om het land te kopen dat Naboth beschrijft als zijn “voorouderlijke erfenis”, wordt een complot gelanceerd in het huishouden van de koning om het land met geweld te veroveren. Een valse beschuldiging wordt ingesteld tegen Naboth, wat ertoe leidt dat hij wordt gestenigd, waarna koning Achab eropuit trekt de wijngaard van Naboth in bezit te nemen. Op dezelfde manier als de Heer de profeet Elia opdroeg in te grijpen en de koning te confronteren, vraagt ​​Kairos Palestina zijn partners – gelovigen en mensen van goede wil – om leiders van de Amerikaanse regering op te roepen haar mislukte rol als facilitator van vrede tussen Israël en Palestijnen.

Staatssecretaris Pompeo en de regering van de Verenigde Staten moeten begrijpen dat Gods gemeenschap van gerechtigheid, vrede en voorziening voor iedereen – op aarde komen zoals in de hemel – kan worden uitgesteld maar niet zal worden geweigerd. Zoals vermeld in het document, Kairos Palestine: A Moment of Truth, “In afwezigheid van alle hoop, roepen we onze roep van hoop uit. Wij geloven in God, goed en rechtvaardig. Wij geloven dat Gods goedheid uiteindelijk zal zegevieren over het kwaad en de haat en de dood die nog steeds in ons land bestaan. We zullen hier ‘een nieuw land’ en ‘een nieuw mens’ zien, in staat om op te staan ​​in de geest om van elk van zijn broers en zussen te houden.
Bron: (https://facebook.us14.list-manage.com/track/click?u=70813d3d15ac4637582781b8e&id=dc33cc3ab6&e=38015900a4)

Leave a Reply