Bron: Philip Giraldi op unz.com, 21 mei 2019 ~~~

Het afschieten van ongewapende Palestijnen in protest “houdt Israelische waarden overeind”

Het publieke beeld van Israël, gecreeerd en gepropageerd door een rijke en machtige diaspora die aanzienlijke controle heeft over de media, toont het land als de enige echte democratie van het Midden-Oosten, dat opereert als een rechtsstaat voor al zijn burgers en dat zijn leger de ‘meest morele in de wereld’ is. Al deze beweringen zijn onjuist. De Israëlische regering bevoorrecht haar Joodse burgers door middel van wetten en voorschriften die worden gedefinieerd door religie. Het identificeert zich nu feitelijk juridisch als een Joodse staat met christenen en moslimburgers die een tweederangs status hebben. Het Israëlische leger heeft inmiddels de afgelopen zeventig jaar talloze oorlogsmisdaden begaan tegen een grotendeels ongewapende burgerbevolking, zowel in Libanon als gericht tegen de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en Gaza.

In reactie op de Grote Mars van Terugkeer-protesten van het afgelopen jaar, van de inwoners van Gaza langs de afrastering die hen scheidt van Israël, hebben Israëlische sluipschutters 293 Palestijnen doodgeschoten en nog eens zevenduizend gewond. Twintigduizend andere burgers van Gaza zijn gewond geraakt door andere wapens die door de Israëli’s worden gebruikt, waaronder de grote hoevelheid traangas granaten en rubberen kogels. De aantallen omvatten honderden kinderen en medisch personeel die de gewonden proberen te helpen, hetgeen naar verluidt bijzonder doelgericht is geweest.

De Verenigde Naties hebben gemeld dat veel van de gewonden in hun benen zijn geschoten, hetgeen het Israëlische leger als “terughoudendheid” van haar kant beschouwt. Veel van de gewonden zullen waarschijnlijk ledematen moeten laten amputeren omdat Gaza de medische faciliteiten mist die nodig zijn om hun wonden goed te behandelen. Israël heeft ziekenhuizen gebombardeerd en de invoer van medische goederen in Gaza geblokkeerd, terwijl ook de inwoners van Gaza niet zijn toegestaan ​​de enclave te verlaten voor medische behandeling elders in het Midden-Oosten.

Honderdtwintig amputaties zijn al uitgevoerd dit jaar. Jamie McGoldrick, de humanitaire coördinator van de VN voor de bezette gebieden, legde uit: “Je hebt 1700 mensen die serieuze, gecompliceerde operaties nodig hebben om weer te kunnen lopen … [vereist] zeer, zeer ernstige en complexe botreconstructie-operaties over een periode van twee jaar voordat ze zichzelf beginnen te rehabiliteren. ‘

De VN zou $ 20 miljoen aan hulp willen bieden om medische behandeling mogelijk te maken in plaats van amputaties, maar de Verenigde Staten hebben geweigerd om noodfinanciering voor de Palestijnen te steunen via de Relief Works Agency (UNRWA), een maatregel die vermoedelijk is genomen om Israël te belonen door de Palestijn te straffen.

Interessant is een document dat recentelijk opnieuw is opgedoken en in kille bewoordingen het standpunt van het Israëlische leger over het neerschieten van protesterende Arabieren beschrijft. Een jaar geleden publiceerde de voormalige Britse diplomaat Craig Murray op zijn blog ‘Condemned By Their Own Words‘, een vertaald Hebreeuws-Engels-transcript van een Israëlische radio-uitzending op 21 april 2018. Een Israëlische brigadegeneraal, genaamd Zvika Fogel, reageerde op berichten over de moord door soldaten van een ongewapende veertienjarige jongen. Hij legde in enig detail uit waarom zijn soldaten absoluut het juiste doen wanneer ze schieten om Palestijnen te doden die de barrière naderen die Gaza scheidt van Israël.

De opmerkingen van generaal Fogel weerspiegelen de mening van de Israëlische regering over het beheersen van het ‘Palestijnse probleem’. Alleen de rechten, inclusief het recht op leven, van Israëlische Joden zijn legitiem en Arabieren moeten dankbaar zijn voor wat de Joodse staat hen toestaat te hebben.

Fogel reageerde op de eerste vraag van interviewer Ron Nesiel: “Zou het IDF [het Israëlische leger] het gebruik van sluipschutters moeten heroverwegen?” Door te zeggen dat “Iedereen die dicht bij het hek komt, iemand die een toekomstige bedreiging voor de grens van de staat van Israël en zijn inwoners zouden een prijs moeten betalen voor die overtreding. Als dit kind of iemand anders dicht bij het hek komt om een ​​explosief te verbergen of te controleren of er zwakke pleken zijn of om het hek te doorsnijden zodat iemand het grondgebied van de staat Israël kan infiltreren om ons te doden … “

Nesiel: “Dan is zijn straf dan de dood?”

Fogel: “Zijn straf is de dood. Wat mij betreft, ja, als je alleen maar kunt schieten om hem te stoppen, in je been of arm – geweldig. Maar als het meer is dan dat, ja, wilt u met mij controleren wiens bloed dikker is, de onze of die van hen. Het is u duidelijk dat als een dergelijke persoon erin slaagt om het hek over te steken of daar een explosief te verbergen … “

Nesiel: “Maar ons werd geleerd dat scherpe munitie alleen wordt gebruikt wanneer de soldaten direct gevaar lopen. … Het doet ons niet zo goed, die foto’s die over de hele wereld worden verspreid. “

Fogel: “Ik weet hoe deze orders worden gegeven. Ik weet hoe een scherpschutter de schietpartij doet. Ik weet hoeveel autorisaties hij nodig heeft voordat hij een machtiging krijgt om het vuur te openen. Het is niet de gril van de ene of de andere sluipschutter die het kleine lichaam van een kind identificeert en besluit dat hij zal schieten. Iemand markeert het doelwit voor hem heel goed en vertelt hem precies waarom iemand moet schieten en wat de dreiging is van dat individu.
En tot mijn grote verdriet, soms wanneer je op een klein lichaam schiet en je op zijn arm of schouder richt, gaat het soms hoger. De foto is geen mooie foto. Maar als dat de prijs is die we moeten betalen om de veiligheid en levenskwaliteit van de inwoners van de staat Israël te behouden, dan is dat de prijs.

“[En] kijk, Ron, we zijn er erg onhandig in [het onderdrukken van die foto’s]. Er is niets aan te doen, David ziet er altijd beter uit tegen Goliath. En in dit geval zijn wij de Goliath. Niet de David. Dat is mij volkomen duidelijk. … Het zal ons in een oorlog slepen. Ik wil niet aan de kant staan ​​die erin meegesleurd wordt. Ik wil aan de kant staan ​​die dingen initieert. Ik wil niet wachten op het moment dat het een zwakke plek vindt en me ​​daar aan valt. Als het morgenochtend op een militaire basis of een kibboets terecht komt en daar mensen doodt en krijgsgevangenen of gijzelaars neemt, noem het zoals je wilt, we zitten in een heel nieuw draaaiboek. Ik wil dat de leiders van Hamas morgenochtend wakker worden en voor de laatste keer in hun leven de lachende gezichten van de IDF zien. Dat is wat ik wil dat er gebeurt. Maar we worden meegesleurd. Dus we zetten scherpschutters in omdat we de waarden willen behouden waarmee we zijn opgegoeid. We kunnen niet altijd hetzelfde gezicht aan de wereld tonen. We hebben daar soldaten, onze kinderen, die uitgezonden zijn en zeer nauwkeurige instructies ontvangen over wie ze moeten afschieten om ons te beschermen. Laten we hen steunen. ‘

Men zou redelijkerwijs kunnen suggereren dat de opmerkingen van Fogel een consensus tussen Israëli’s weerspiegelen over hoe om te gaan met de Arabieren. En dat de Verenigde Staten volledig medeplichtig aan de slachting zijn. De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman heeft herhaaldelijk de terughoudendheid van de Israëlische strijdkrachten geprezen en heeft de inwoners van Gaza de schuld gegeven van hun benarde toestand.

De Verenigde Staten blijven illegale Israëlische nederzettingen subsidiëren die het conflict voeden, en leggen de laatste hand aan een door Israël goedgekeurd vredesplan dat de Palestijnen nu en voor altijd een niet-volk zal maken, zonder een eigen land en zonder enige hoop op toekomst. Ondertussen zijn ze een oefenpraktijk voor Israëlische sluipschutters.

De wereld zou gekwetst moeten zijn door de Israëlische arrogantie en gedrag en de Verenigde Staten, en zou zich plaatsvervangend moeten schamen als een instemmende Amerikaanse politicus naar buiten komt met de zin “Israël heeft het recht zichzelf te verdedigen”.

Leave a Reply