Bron: Moonofalabama 8 september 2019 ~~~ 

Avi Issacharoff is een Israëlische ‘Midden-Oosten-analist’ die schrijft voor de Times of Israel en andere dergelijke uitgevers.

Op 27 augustus beweerde hij dat de drones die Hezbollah in Beiroet aanvielen niet uit Israël kwamen en dat Hezbollah-leider Hassan Nasrallah over hen loog.

Nasrallah liegt over Israëlische drones in Beiroet; Libanon moet dringend zijn verstand gebruiken.

Als het gaat om de recente ontwikkelingen rond de Israëlische aanval op Akraba ten zuiden van Damascus op zaterdagavond, en vooral rond de twee mysterieuze drones die vervolgens zijn neergestort / ontploft in het  Hezbollah bolwerkvan Dahiyeh in Beiroet, liegt Nasrallah. Liegt met dat het barst.

Hij loog in zijn toespraak op zondagavond toen hij deze twee recente gebeurtenissen beschreef. En hij loog in de verklaring die zijn organisatie maandagavond publiceerde en beweerde dat de twee "Israëlische" drones in Beiroet explosieven bij zich hadden.

In de eerste plaats waren dit geen Israëlische drones, zoals al breed is gemeld. Noch zagen ze eruit als Israëlische drones.

Elk kind in Dahiyeh weet dat als Israël bij dit incident betrokken was, het zeker niet de bedoeling was om [iets] op te blazen of [iemand] te vermoorden, maar eerder om een ​​boodschap over te brengen.

Zelfs als we even geloven in het verhaal dat Nasrallah in zijn toespraak aanhaalde, waar hij beschreef hoe een van deze drones op zo'n lage hoogte vloog dat mensen in de buurt het naar beneden konden halen door er stenen naar te gooien - zou er iemand in het Midden-Oosten zijn die ooit een Israëlische drone heeft ontmoet, die deze beschrijving geloofwaardig vindt?
...
Bovendien is de officiële Israëlische verklaring van wat er echt is gebeurd niet gehoord, en daarom is het veld opengelaten voor de stortvloed van leugens en verzinsels die door Hezbollah worden verspreid. En door deze leugens en verzinsels heeft Nasrallah op zijn beurt zichzelf en heel Libanon in een hoek gezet.

Slechts vijf dagen nadat hij Nasrallah ervan beschuldigde een leugenaar te zijn, stelde Avi Issacharoff zichzelf als zodanig bloot. Plots twijfelde hij er helemaal niet aan dat de drone uit Israël was gekomen en tegen Hezbollah was gebruikt:

Hezbollah had vorige week gezworen om wraak te nemen op Israël over de IDF-operatie in de Dahiya-wijk in Beiroet, evenals voor het doden van twee agenten ten zuiden van Damascus, ...
...
Aan het einde van de dag veroorzaakten de complexe operaties die bijna gelijktijdig plaatsvonden in Akraba, ten zuiden van Damascus en in Dahiya in Beiroet - waarvan de details op dit moment grotendeels geclassificeerd (geheim) blijven - geen noemenswardige reactie van Hezbollah .

Er is natuurlijk geen zelfkritiek over de eerder gegeven valse ‘analyse’, noch het intrekken van de onzin die Issacharoff vijf dagen eerder had geschreven.

Als reactie op de Israëlische aanval beloofde Nasrallah Israëlische drones neer te halen als ze over Libanon zouden vliegen. Vandaag werd die belofte voor het eerst vervuld:

De door Iran gesteunde Hezbollah-beweging zei maandag dat het een Israëlische drone had neergehaald en in beslag genomen terwijl het over de Libanese grens vloog, een week na een kort en krachtige confrontatie tussen de aartsvijanden.
...
De sjiitische strijd groep zei dat het vervolgens het apparaat had opgehaald, maar leverde er geen foto's van.

Een woordvoerster van het Israëlische leger vertelde AFP dat een drone op het Libanese grondgebied "viel" en voegde eraan toe dat "er geen risico is op inbreuk van de informatie".

Verwacht wordt dat Nasrallah vanavond nog een keer spreekt. Hij kan enkele aanvullende mededelingen doen die Avi Issacharoff en andere ‘analisten’ dan opnieuw in twijfel kunnen trekken.

Ze zijn vrij om dat te doen, maar het is duidelijk wiens woorden meer vertrouwen verdienen.