Bron: Elijah J. Magnier 31 augustus 2019 ~~~

Elijah J. Magnier: @ejmalrai ~~

Het Israëlische leger kon zijn soldaten goed verbergen langs de Libanees-Israëlische grens.
Hezbollah versloeg het Israëlische leger zonder een schot af te vuren door het leger te dwingen te verdwijnen en poppen in zijn militaire voertuigen achter te laten. Dat is om elke gelegenheid voor Hezbollah te voorkomen om de moord op zijn leden in Syrië, het sturen van drones met booby-traps naar de zuidelijke buitenwijk van Beiroet en het aanvallen van een Palestijnse militaire officier in de Bekaa te wreken.

Langs de grens met Libanon, van de kuststad Naqoura tot de bezette stad van de Shebaa Farms, ongeveer 60 kilometer, zoekt Hezbollah naar Israëlische militaire doelen zonder een zichtbare soldaat te vinden. Dat betekent dat Hezbollah verplicht zou zijn om een ​​niet-zichtbaar object in het binnenland aan te vallen. De voorraad doelen voor Hezbollah is echter groot en het selecteren van een Israëlisch doel zal niet erg moeilijk zijn. Het is niet gedwongen om het exacte tijdstip van wraak te onthullen, en is verheugd om Israël scherp te houden, angst en voortdurende bezorgdheid over het hele land te verspreiden.de IDF

Hezbollah heeft geen haast om de zaak te sluiten en hoeft niet voorbarig te werk te gaan. Een verafgelegen doelwit aanvallen zou de capaciteiten van Hezbollah onthullen: beter om zijn speciale arsenaal onzichtbaar te houden voor een serieuzere, bredere militaire confrontatie. Hezbollah is daarom voorstander van het gebruik van laserraketten, scherpschutters of gecamoufleerde boobytraps, of precisieraketten en zelfmoorddrones die zware verliezen kunnen toebrengen aan Israëlische soldaten die samengroepen (indien en wanneer mogelijk!).

Voor het eerst sinds 2006 (de derde oorlog tegen Libanon) is er een hele week voorbijgegaan zonder Israëlische grondschendingen. Het aantal van deze overtredingen was maximaal vijf per week en ongeveer 167 per maand (lucht, land en zee), waarmee de VN-resolutie 1701 werd afgewezen. Israël blijft het Libanese luchtruim elke dag, tientallen keren per dag schenden.

Hezbollah slaagde in zijn psychologische oorlogsvoering, volgens de Israëlische pers. Vanzelfsprekend volgen de Israëli’s elke beweging aan de grens, alle opensource informatie of inlichtingenmateriaal die een aanval kunnen dwarsbomen nauwlettend. De theorie dat “Israël een onoverwinnelijk leger is” is echter beëindigd: het werd onherroepelijk getemperd door een televisiedreiging door Hezbollah’s secretaris-generaal Hassan Nasrallah.

Het Israëlische leger is zeer alert, het heeft verlof geannuleerd voor een groot aantal gevechtseenheden en vroeg kolonisten geen velden bij de grens te betreden. De commandant van het noordelijke front van Israël, generaal Amir Baram, verwierp paradoxaal genoeg het verzoek van de kolonisten om schuilplaatsen te openen, om hen niet nerveuzer te maken in afwachting van de dodelijke reactie van Hezbollah.

Voor het eerst lijkt het erop dat Israëlische soldaten langs de grens zelfs blij zouden zijn als drie of vier van hun kameraden worden gedood, omdat dit zou betekenen dat de dood niet op hun eigen deur zou kloppen. Israëlische soldaten zouden opgelucht ademhalen en met meer gemoedsrust terugkeren naar hun dagelijkse werkzaamheden zodra de aanval van Hezbollah was afgerond.

Uit Israëlische militaire en politieke verklaringen lijkt het erop dat de roep om oorlogs verre van krachtig is: dat geen van beide partijen een bredere confrontatie voorstaat. Maar het is te vroeg om te speculeren, want het is aan premier Benjamin Netanyahu om te beslissen of hij Israël echt in oorlog wil slepen of niet.

Israël zal zich niet lang achter de barricades kunnen verbergen en de IDF [Het leger] zal niet lang in zijn schuilplaatsen kunnen blijven. De tijd wordt kort: elke dag dichter en dichter bij de hit die Hezbollah beloofde. Dan zal de druk worden opgeheven, maar niet op Netanyahu, die weet dat de psychologische oorlog hem heeft beschadigd ondanks zijn publiekelijk opscheppen over prestaties in Syrië en Irak. Maar hij kan zeker niet opscheppen over het aanvallen van Libanon of Hezbollah, juist omdat hij zijn eerste gevecht al heeft verloren.

Israël maakte het sjiitische genie wakker in de oorlog van 1982 toen het Libanon binnenviel en bracht Sayyed Nasrallah in 1992 naar het leiderschap van Hezbollah, door Sayyed Abbas al-Moussawi, de voormalige leider van Hezbollah, te vermoorden. Israël heeft blijkbaar opnieuw niet kunnen leren van de geschiedenis en van eerdere fouten.

UPDATE: (bron: sputniknews, 1 september 2019)
Israel zet zet het bosgebied van zuidelijk libanon in brand, vermoedelijk met internationaal verboden witphosforgranaten – Hezbollah vernietigt een Israëlisch legervoertuig aan de Grens – Het Israelische leger schiet meer dan 40 raketten af in zuid Libanon.

De spanningen tussen Israël en Libanon begonnen afgelopen zondag te escaleren, nadat Beiroet Tel Aviv beschuldigde van het uitvoeren van een drone-aanval op het mediahoofdkwartier van de politieke partij en de paramilitaire groep Hezbollah. Eind vorige week beweerde Israël dat Hezbollah probeerde raketfabrieken in Libanon te bouwen met hulp van de revolutionaire garde van Iran. Hezbollah ontkende de claims.

De Israel Defense Forces bevestigden zondag dat ze op doelen in Zuid-Libanon schoten nadat een salvo van antitankraketten op een Israëlische militaire basis en voertuigen nabij het grensgebied had gericht.

“Een aantal antitankraketten werd afgevuurd vanuit Libanon naar een basis van Israel Defense Forces en militaire voertuigen. Een aantal treffers is bevestigd. De Israel Defense Forces reageert met aanvallen op de geschut en doelen in Zuid-Libanon,”

zei het Israelische leger [IDF] in een verklaring.

Het leger heeft Israëlische burgers nabij de grens met Libanon bevolen in hun huizen te blijven en zei dat er schuilplaatsen zouden worden geopend in het gebied.

Lebanons al-Mayadeense televisie meldde dat de Hezbollah-militie ten minste één Israëlisch militair voertuig nabij het grensgebied had vernietigd. Volgens Al-Mayadeen zei Hezbollah dat de aanval “de mensen in het voertuig” heeft gedood of gewond “.

De IDF zei later zondag dat er geen slachtoffers aan Israëlische kant waren te rapporteren, terwijl meer dan 100 doelen in Libanon waren aangevallen, onder meer via vuur van een helikoptergeschut en artillerie-eenheden.

40+ Israëlische raketten afgevuurd in Libanon

De regering van de Libanese premier Saad Hariri heeft een verklaring afgegeven waarin staat dat de premier de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en de Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen om de situatie langs de grens met Israël te bespreken. Volgens de regering van de premier had Hariri “de Verenigde Staten en Frankrijk gevraagd in te grijpen in het licht van de ontwikkelingen aan de zuidgrens.”

Later zondag meldde het Libanese leger dat Israël meer dan 40 raketten had gelanceerd op doelen in Zuid-Libanon, inclusief de nederzettingen van Maroun al-Ras, Aitaroun en Yaroun. De projectielen zouden in het gebied brand hebben veroorzaakt.

Eerder op de dag, voorafgaand aan de anti-tank raketaanval die de Israëlische reactie veroorzaakte, rapporteerden Libanese media dat Israëlische drones het Libanese luchtruim waren binnengekomen en brandbommen op een bos langs de grens hadden gegooid, terwijl het artillerie granaten in heuvels in het Kfarchouba-gebied schoot . Deze vermoedelijke aanvallen volgden op berichten dat het Israëlische leger zaterdagavond meer dan twee dozijn flare bommen had gelanceerd in de buurt van Kfarchouba en andere grenssteden, waaronder Ghajar en Shebaa.

Dit artikel is gepubliceerd door Elijah J. Magnier op ejmagnier.com, in de originele en overige talen en niet gemaskeerd door Paywal, zodat veel lezers van de inhoud kunnen genieten. 
Elijah: "Ik wil mijn volgers en lezers bedanken voor het vertrouwen en de steun. ....... Uw bijdrage, hoe klein ook, helpt de continuïteit te waarborgen. Dank u."