Bron:  Moonofalabama.org  3 juli 2019 ~~~ 

Vandaag trad een bemand Amerikaans verkenningsvliegtuig het Iraanse luchtruim binnen, in een duidelijke poging om Iran te provoceren het neer te schieten. Een dergelijk incident zou voor Trump een gelegenheid zijn geweest om het Amerikaanse volk een speciaal 4 juli vuurwerk te geven.

Precies 31 jaar geleden, op 3 juli 1988 schoot een geleide-raket van kruiser USS Vincennes de civiele Iraanse vlucht 655 neer met 290 mensen aan boord. De VS beweerden dat de transponder van het vliegtuig een Iraanse militaire identificatiecode signaleerde, dat het schijnbaar de Vincennes aanviel, dat het schip 12 keer het vliegtuig waarschuwde en dat het schip in internationale wateren was toen het incident plaatsvond.

De bemanning van de Vincennes ontving medailles voor het doden van de Iraanse burgers.

Onderzoek heeft aangetoond dat alle bovenstaande beweringen onjuist waren. Het neerschieten gebeurde opzettelijk. Iran klaagde de VS in het Internationale Gerechtshof (ICJ) daarover aan. De zaak werd in 1996 afgehandeld toen de VS ermee instemden zich te verontschuldigen en 61,8 miljoen dollar te betalen aan de families van de slachtoffers.

Op 20 juni dit jaar vloog een grote Amerikaanse verkennings-drone, vergezeld van een bemand Amerikaans militair vliegtuig, naar het Iraanse luchtruim ten oosten van de Straat van Hormuz. Iran schoot de drone neer. De VS dreigden Iran te bombarderen vanwege dit incident maar Trump zette niet door .

Er waren berichten dat sommige mensen in het Witte Huis twijfelden of het Amerikaanse Centrale Commando, het Amerikaanse militaire bevel voor het Midden-Oosten, de volledige waarheid over het incident vertelde. Twee dagen voordat het drone-incident plaatsvond, had staatssecretaris Mike Pompeo, de voormalige CIA-directeur, ongewone gesprekken met het Amerikaanse centrale commando. Dit leidde tot speculaties dat het incident ontworpen was om Iran tot het neerschieten te dwingen en Trump in een oorlog tegen Iran te duwen.

Over de zaak van vandaag is geen twijfel mogelijk. Het Amerikaanse leger probeerde zonder twijfel Iran uit te dagen nog een vliegtuig neer te schieten.

Manu Gómez @GDarkconrad – 9:17 UTC – 3 Jul 2019
USAF Rivet Joint tracking over The #PersianGulf, spoof Hex Cod 730000 C/S IRI00061

The US Airforce RC-135V Rivet Joint zijn signal intelligence verkennings vliegtuigen die over andere landen snuffelen..

Het vliegtuig vloog over de eilanden Abu Musa en Sirri in de Perzische Golf, Iraanse grondgebied en Iraanse luchtruim. Het gaf valselijk aan dat het een Iraans vliegtuig was.

De luchtvaarttransponder van het Amerikaanse spionagevliegtuig was ingesteld op een code die in verband gebracht wordt met Iran. De International Civil Aviation Organization (ICAO) definieerde 24-bit adressen die het type van het vliegtuig en het land waar een vliegtuig is geregistreerd identificeren. De 24-bits codes voor Iraanse geregistreerde vliegtuigen begint met de landidentificatiecode 0111 0011, geschreven in hexadecimaal als 73. De vluchtradar pagina die Manu Gomez gebruikte, geeft deze ‘S-Mode’-transpondercodes weer die het vliegtuig verzendt als een hexadecimaal getal van zes cijfers.

Dit gebruik van een code die het vliegtuig als Iraans identificeerde, was geen fout maar zonder meer opzettelijk:

Er zijn zoveel dingen mis met wat de #USAF hier doet, die niet zo duidelijk zijn voor de toevallige toeschouwer.

1) De RC-135 heeft zijn unieke transpondernummer gewijzigd in 730000 (hex), een Iraans toegekende code. Dus de USAF doet zich voor als een Iraans vliegtuig.

2) Zoals @GDarkconrad opmerkte, dit is geen ongeluk, de USAF deed dit met Venezolaanse codes voor de kust van #Venezuela. Amerikaanse verkenningsvliegtuigen bootsen de codes na van de landen waar ze verkenningsvluchten uitvoeren, waardoor toekomstige burgervluchten in gevaar worden gebracht.

De track laat zien dat het vliegtuig uit het westen van het noordwesten kwam, waarschijnlijk uit Koeweit, en direct over het eiland Sirri en Abu Musa vloog . Vervolgens draaide het zich abrupt om en vloog opnieuw over beide eilanden.

Detail van het screenshot in de tweet

Sirri Island is de locatie van een olieplatform dat op 18 april 1988 door de Amerikaanse marine vernietigd werd. Het eiland heeft een landingsbaan en verschillende olie- en gasinstallaties.

Abu Musa is een 12,8 vierkante kilometer groot bewoond eiland nabij de ingang van de Straat van Hormuz. Het is, net als Sirri, Iraans grondgebied en Iran heeft daar troepen gestationeerd. Ze hebben waarschijnlijk een fatsoenlijk luchtverdedigingssysteem. Abu Musa is het Iraanse ‘fort’ dat de Straat en het meeste verkeer ten westen ervan controleert. Het strategische belang ervan is immens.

Nadat Iran de Amerikaanse drone neergeschoten had, plaatste de minister van Buitenlandse Zaken kaarten waarop de vluchtroute van de drone en de afbakening van het Iraanse luchtruim (rode lijn) te zien waren. Het is duidelijk dat het Amerikaanse vliegtuig van vandaag daar binnengetreden is.

Vanochtend drong het Amerikaanse spionagevliegtuig moedwillig door tot het Iraanse luchtruim. Het zond een valse code uit, hetgeen de slechte intentie ervan duidelijk maakte. Dit gebeurde op de 31ste verjaardag van vlucht 655. Het Iraanse leger zou zeker nog steeds wraak willen nemen voor die massamoord. Het was een enorme provocatie die waarschijnlijk bedoeld was om Iran ertoe te verleiden het neer te schieten.

Trump heeft onlangs gedreigd een aantal gebieden in Iran ‘uit te wissen’ als het land ‘iets Amerikaans’ zou aanvallen:

Donald J. Trump @realDonaldTrump – 2:42 utc – 25 Jun 2019… De zeer onwetende en beledigende verklaring van Iran, die vandaag is uitgezet, laat alleen maar zien dat ze de werkelijkheid niet begrijpen. Elke aanval door Iran op iets Amerikaans zal met grote en overweldigende kracht tegemoet worden gezien. In sommige gebieden betekent dat een overweldigend vernietiging. Nooit meer John Kerry & Obama!

Dit leidde tot de inschatting dat Trump met een nucleaire aanval dreigde.

Als Iran het vliegtuig neergeschoten had, zou dat duidelijk rechtmatig geweest zijn. Maar stel je voor dat ze dit gedaan had. Een bemand VS-verkenningsvliegtuig, geen drone, zou neergestort zijn en de bemanning zou dood zijn. Amerikaanse media zouden om wraak schreeuwen.

Het zou zijn gebeurd aan de vooravond van de toespraak van Trump op 4 juli, die zal worden gevolgd door de militaire parade en de luchtshow die hij heeft bevolen. 5.000 mensen uit militaire families worden uitgenodigd voor het evenement.

Een ideale tv-situatie om aan te kondigen dat de Amerikaanse opperbevelhebber het Abu Musa-eiland, het fort dat de Straat van Hormuz bestuurt, ‘wegvaagt’ met misschien een klein atoomwapen. Het Amerikaanse publiek zou op het vuurwerk van 4 juli geweldig vinden.
Kranten zouden koppen met “Commander In Chief laat zien waarvoor hij staat!” De goedkeuringsscore van Trump zou boven de 80% stijgen.

Het zou dagen duren voordat de informatie het nieuws zou binnendringen, dat de vlucht een voorgenomen provocatie was . Amerikaanse media zouden het simpelweg negeren, net zoals ze het bewijsmateriaal over vlucht 655 negeerden. Het eiland zou onbruikbaar zijn voor Iran, maar de bredere milieuschade van een klein kiloton nucleair wapen zou minimaal zijn. Niemand in de VS zou er iets om geven.

Je vraagt ​​je af wie er met zo’n snood plan kwam. Was het Trump, de grote showman zelf? Was dat de reden waarom hij op zo’n korte termijn het leger had bevolen om op 4 juli met de parade deel te nemen ? Of was het John Bolton of ‘we liegen, we spelen vals, we stelen’ Mike Pompeo? Een of andere slippendrager bij de CIA of CentCom?

Degene die het bedacht heeft, en degenen die hebben getekend om dit incident te laten gebeuren, zullen nu teleurgesteld zijn. Iran viel duidelijk niet in de val.

De wereld is enorme dank verschuldigd aan de Iraanse luchtverdedigingsploegen op Abu Musa, voor hun gedisciplineerde houding