Bron: Presstv 27 juni 2019 ~~~ 

Een afgevaardigde Iraanse minister van Buitenlandse Zaken dringt er bij de internationale gemeenschap op aan om het gebruik van de dollar door de Verenigde Staten als wapen te bestrijden.

"De internationale gemeenschap zou deze onrechtmatige gewoonte van de VS moeten aanpakken om de macht van de dollar te gebruiken als wapen tegen onafhankelijke landen," zei Abbas Araqchi.

De ambtenaar sprak donderdag een conferentie toe, het International Seminar on Unilateral Coercive Measures and Their Impacts, gezamenlijk bijeengeroepen door Iran, Cuba en Venezuela in Wenen. Het evenement werd bijgewoond door buitenlandse diplomaten, vertegenwoordigers van internationale organisaties, vertegenwoordigers van de media, deskundigen en onderzoekers.

"Het destructieve gedrag van de VS en zijn economisch terrorisme tegen de Islamitische Republiek moeten stoppen," voegde hij eraan toe.

De VS hebben een campagne gevoerd van “maximale druk” tegen Iran onder president Donald Trump. De campagne heeft ertoe geleid dat Washington zijn sancties tegen Teheran heeft hersteld en de hulp van zijn westerse en regionale bondgenoten heeft ingeroepen om economische druk op het land uit te oefenen.

Araqchi verwees ook naar het vorig jaar door de VS verlaten van een nucleair akkoord tussen Iran en zes wereldmachten, dat is goedgekeurd in de vorm van een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

"Door de resolutie van de Veiligheidsraad te negeren en illegale en unilaterale sancties toe te passen, hebben de VS het enige product van diplomatie in onze regio op de rand van vernietiging geplaatst", zei hij.

De opmerkingen werden herhaald door minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif, die zei dat ondanks de beweringen van de VS dat het Iran sancties oplegt als een alternatief voor oorlog, deze sancties feitelijk neerkomen op een volwaardige economische oorlog tegen de Islamitische Republiek.

Misvattingen brengen de vrede in gevaar, Donald Trump:
– “Sancties zijn geen alternatief voor oorlog; ze zijn oorlog”
– “Vernietiging” = genocide = oorlogsmisdaad
– “Korte oorlog” met Iran is een illusie
– Degene die een oorlog begint, zal niet degene zijn die de oorlog beëindigt
– Onderhandelingen en bedreigingen sluiten elkaar uit

topfoto: De Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken Abbas Araqchi spreekt op een conferentie, het International Seminar over Unilaterale dwangmaatregelen en hun gevolgen van 27 juni 2019 in Wenen. (Foto door IRNA)

Original English Publication on Presstv:
World should confront United States' use of dollar 
as weapon: Araqchi 

Ook westerse diplomaten, organisaties, journalisten, experts en onderzoekers waren uitgenodigd, en enkelen daarvan aanwezig op deze conferentie, maar er was tot nu toe geen enkele melding in de westerse media, laat staan een eerlijk verslag.

Wel is er een verslag van Prensa Latina [plenglish.com] en PressTV [presstv.com] waarvan bovenstaande vertaling.
Deze nieuwsbronnen zul je echter niet of nauwelijks vinden met de index- en zoekservices van Google Bing en Yahoo (en de proxy-services DuckDuckGo, SearchX, Ixquick, Start-Page, e.a.).
Er is van deze, en vele andere verborgen gehouden informatiebronnnen een extra index gemaakt door alterlook.org, die je als 1st source dan wel als 2nd opinion kunt gebruiken.


Prensa Latina News Agency “is geboren in Havana, Cuba, te midden van het revolutionaire bruisen van 1959, met als doel verslag te brengen van wat er echt in Cuba gebeurde, om de wereld een visie te geven op Latijns-Amerika, gebaseerd op waarheid, als een alternatieve bron voor de grote mediamonopolies.”


Press TV “neemt revolutionaire stappen als het eerste Iraanse internationale nieuwsnetwerk, dat dag en nacht in het Engels uitzendt.”
VISIE:

  • Luisteren naar de vaak verwaarloosde stemmen en perspectieven van een groot deel van de wereld;
  • Omarmen en bruggen bouwen van cultureel begrip;
  • Het aanmoedigen van mensen van verschillende nationaliteiten, rassen en geloofsovertuigingen om zich met elkaar te identificeren;
  • Aan het licht brengen van onnoemelijke en over het hoofd geziene verhalen van individuen die de vitaliteit en veelzijdigheid van politieke en culturele verdeeldheid uit de eerste hand hebben ervaren.

Alterlook is een alternatieve index- en zoekdienst, die kritische lezers in contact wil brengen met de informatie waar ze volgens artikel 7 van onze grondwet recht op hebben.

Uitgevers en schrijvers wiens standpunten verschillen van het mainstream media-verhaal, hebben moeite om hen te bereiken. Ze worden geweigerd op radio, televisie, gedrukt papier en achtergesteld in het zoekalgoritme van Google.
We hebben een open index gemaakt van hun publicaties en een portal om daarin te zoeken. Gebruik het als een eerste bron van informatie, als een second opinion op het officiele verhaal of als een introductie tot mogelijk voorheen onbekende informatiebronnen.
(Op dit moment bevat de index uitsluitend de Engelstalige bronnen, vermeld op de zoekpagina)