Bron:Countdown To War On Iran
Moonofalabama.org,  12 mei 2018

John Bolton is een meedogenloze man:

Begin 2002, een jaar voor de invasie van Irak, oefende de regering Bush druk uit op [José] Bustani om ontslag te nemen als directeur-generaal van de [Organisatie voor het verbod op chemische wapens]. …

Bolton, die toen de funktie van staatssecretaris voor wapenbeheersing en internationale veiligheidsaangelegenheden uitoefende, arriveerde persoonlijk op het hoofdkantoor van de OPCW in Den Haag om een ​​waarschuwing te geven aan het hoofd van de organisatie. En volgens Bustani heeft Bolton geen blad voor de mond genomen.

 ‘Cheney wil je eruit’, herinnerde Bustani zich aan Bolton, en verwees daarbij naar de toenmalige vice-president van de Verenigde Staten. “Wij kunnen uw managementstijl niet accepteren.”
Bolton vervolgde, volgens de herinneringen van Bustani: “Je hebt 24 uur om de organisatie te verlaten, en als je je niet aan deze beslissing van Washington houdt, hebben we manieren om tegen je te repeteren.” Er was een pauze. “We weten waar uw kinderen wonen. Je hebt twee zonen in New York. ‘

José Bustani heeft met succes onderhandeld om OPCW-inspecteurs terug naar Irak te krijgen. Ze zouden niets gevonden hebben. Dat zou in tegenspraak zijn geweest met de Amerikaanse propagandacampagne om oorlog tegen Irak te voeren. Toen Bustani niet vrijwillig vertrok, dreigde de VS de begroting van de OPCW te verlagen en andere landen in de uitvoerende raad te ‘overtuigen’ om hem eruit te schoppen.

John Bolton was ook achter een campagne tegen het IAEA en zijn chef Mohamed ElBaradei. ElBaradei’s telefoon werd afgeluisterd en er werden geruchten tegen hem ingebracht om hem uit zijn kantoor te verdrijven.

De Amerikaanse overheid, de neoconservatieven en de media voeren een herhaling (aanbevolen) uit van de propaganda-campagne die zij hadden gelanceerd om oorlog tegen Irak te voeren. Deze keer is het doel Iran:

Net als Irak is het gemakkelijker voor Bolton en Netanyahu om dat doel te bereiken als ze het huidige systeem van internationale inspecties in diskrediet brengen.

Bolton heeft de inspectie-inspanningen die zijn vastgesteld door de nucleaire deal met Iran “fataal ontoereikend” genoemd en verklaarde dat “de Internationale Organisatie voor Atoomenergie” waarschijnlijk significante Iraanse [nucleaire] faciliteiten mist.

“In zijn toespraak voor 2015 tegen het Iran-akkoord, drong Netanyahu erop aan dat “Iran niet alleen inspecteurs tart, het speelt ook een vrij goed kat en muis spel met hen.”

Iedereen die zijn propaganda tegengaat, moet gaan.

Bolton, die het bombarderen van Iran voorstaat, heeft de leiding. Een van zijn natuurlijke doelen is de IAEA, die verklaart dat Iran vasthoudt aan de nucleaire deal.
Het lijkt erop dat Bolton slaagt met zijn machinaties:

Het hoofd van de inspecties bij de U.N. nucleaire waakhond is plotseling afgetreden, zei het agentschap op vrijdag zonder een reden op te geven.

Het vertrek van Tero Varjoranta komt op een gevoelig moment, drie dagen nadat de Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze stoppen met het nucleaire akkoord van de wereldmachten met Iran, wat de vraag oproept of Teheran r aan zal blijven voldoen.

Varjoranta, een Fin, was adjunct-directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie en hoofd van zijn Afdeling Veiligheidscontrole, die sinds oktober 2013 de naleving door landen van het Non-proliferatieverdrag controleert,

Een ander slachtoffer is de bureaucrat van het ministerie van Buitenlandse Zaken die de naleving door Iran van de nucleaire deal heeft gecertificeerd:

Een van de topexperts van het State Department over nucleaire proliferatie trad deze week af nadat president Donald Trump de Amerikaanse terugtrekking uit de Iraanse nucleaire deal aankondigde, volgens welke functionarissen en analisten deel uitmaken van een verontrustende brain drain van de openbare dienstverlening in de afgelopen 18 maanden.

 Richard Johnson, een loopbaanambtenaar die fungeerde als assistent-coördinator van het State Office of Iran Nuclear Implementation, was betrokken geweest bij gesprekken met landen die de deal probeerden te redden in de afgelopen weken, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland – een poging die uiteindelijk mislukt. …

Het kantoor, geleid door Johnson, is sinds de inaugurie van Trump van zeven fulltime stafleden naar niets gegaan.

De man die de oorlog tegen Irak lanceerde, krijgt nu prijzen. Netanyahoo roept op om oorlog tegen Iran te voeren, net zoals hij opriep voor de  oorlog tegen Irak.

Schimmige groepen met ‘deskundige’ experts stellen beleidsnota’s op voor ‘regime change’.

Amerikaanse ‘bondgenoten’ staan ​​onder druk. Met hun bereidheid om een​compromis te sluiten, vergroten ze eigenlijk het vooruitzicht van oorlog. Wanneer zij vasthouden aan internationale regels, zullen kwaadwillende actoren maatregelen treffen om hun weerstand te breken.

Dat alles is nog steeds slechts een ‘vormgevende operatie’, een voorbereiding op het slagveld van de publieke opinie. Deze aanloop naar de oorlog duurt waarschijnlijk een jaar of twee. Wat nog steeds nodig is, is een gebeurtenis die het Amerikaanse publiek in oorlog koorts duwt.

De VS maken meestal gebruik van valse vlag  incidenten – het Tonkin-incident, het zinken van de Maine, de Anthrax-moorden – om een ​​psychologische pseudo-reden voor oorlog te creëren.

Een Israëlische lobbyist smeekt voor zoiets, om oorlog tegen Iran te beginnen. Je vraagt ​je af wanneer en hoe een nieuw 9/11-achtig incident of een andere Anthrax-schrik zal plaatsvinden.

Het is een duidelijk teken, dat het aftellen naar oorlog tegen Iran begonnen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *