bron: Israel Wants Its Own War in Syria
Miko Pelet  -  mintpress.org , 11 mei 2018 ~~~

Een oproep voor oorlog in Syrië, over het hele spectrum van Israëlische nieuwsuitzendingen, om een veronderstelde Iraanse dreiging tegen te gaan.

Miko Pelet

Hoe moeilijk het ook is om te geloven, op het moment dat ik deze woorden schrijf ben ik op het vliegveld aan het begin van een reis die zal uitmonden in Mashhad, Iran. Tegelijkertijd twittert de woordvoerder van het Israëlische leger dat twintig raketten die zijn gelanceerd door Iraanse Quds-brigades gestationeerd in Syrië werden onderschept door de Israëlische ‘Iron Dome’. De raketten, zo beweren de IDF, waren gericht op IDF-posten in de Golanhoogte en sirenes werden geactiveerd om de mensen die op de Golanhoogte wonen te waarschuwen naar de bomschuilplaatsen te gaan. Het lijkt erop dat Israël opnieuw heeft gekregen wat het wilde: zijn eigen oorlog in Syrië.

De schok die zich over de wereld verspreidde toen de president van de Verenigde Staten opstond en verklaarde dat hij de Verenigde Staten eenzijdig uit het gezamenlijke alomvattende actieplan zou trekken, bekend als de Iraanse nucleaire overeenkomst, werd versterkt door het feit dat hij voor deze beslissing koos , in weerwil van de internationale gemeenschap, de informatie negerend die werd verschaft door internationale instanties, en deskundigen en zich uitsluitend verlatend op het woord van één man, Benjamin Netanyahu. De aankondiging van Trump kon door Netanyahu zelf zijn geschreven, hoewel het meer dan waarschijnlijk werd gedicteerd door John Bolton, National Security Advisor van Trump. Dit is een van de vele roekeloze, onverstandige beslissingen genomen door Trump. Dit was ook een andere persoonlijk-politieke gunst van Trump aan Netanyahu en een groen licht voor Israël om Syrië aan te vallen.

In september 2017 verscheen er een artikel van Amos Harel in Haaretz getiteld: “Het Iraanse gevaar heeft locaties veranderd.” Harel beweerde dat Israël in de toekomst in een confrontatie (zal, niet zou kunnen) met Iran terechtkomt. Hoewel Israël nog steeds denkt aan Hezbollah-leider Hassan Nasrallah als de vijand, schrijft Harel, is de echte vijand in feite generaal Qasem Soleimani, commandant van de Quds Force van Iran – een divisie die in de eerste plaats verantwoordelijk is voor extraterritoriale militaire en clandestiene operaties. Met andere woorden, oorlog met Iran is onvermijdelijk.

Het is nu vele maanden geleden dat de Hebreeuwse pers uit Tel-Aviv de oorlogstrommels heeft verslagen. Een stuk in Ynet geschreven door Ron Ben-Yishai, de belangrijkste militaire expert van Israël, beschrijft in november 2017 een scenario waarbij Iraanse troepen in Syrië worden gestationeerd zoals Hezbollah in Libanon is gestationeerd. Dus, Israël zal worden geconfronteerd met een Iraanse dreiging op twee fronten, Syrië en Libanon, en zal worden gedwongen om ze allebei aan te vallen en te vernietigen. De Iraanse aanwezigheid op Syrische en Libanese bodem zal een strategische bedreiging vormen voor Israël en Israël dwingen een oorlog te beginnen. Ben-Yishai herinnert de lezers eraan dat Israël altijd handelt n.a.v. bedreigingen, en dat de Russen en de Iraniërs er goed aan doen hun acties in Syrië te berekenen.

In een redactioneel stuk in Haaretz wordt beweert, dat de echte dreiging uit Iran een aanval is van Iraanse troepen in Syrië met conventionele wapens. Israël moet een allesomvattende oorlog tegen Iran aangaan om de pogingen om zich militair in Syrië te vestigen en een strategische bedreiging voor Israël te vormen te dwarsbomen . Vervolgens, in maart 2018, een stuk van Ron Ben-Yishai in Ynet getiteld: “Een dreigend gevaar in het noorden, Netanyahu moet druk uitoefenen op Trump.” “De nieuwe realiteit in Syrië vereist nieuw strategisch en tactisch denken, om te bepalen hoe te voorkomen dat Syrië een Iraanse satelliet wordt. “

Op 5 mei 2018 publiceerde Ynet een rapport met de titel: “Spanningen in het noorden, Israël viel Iraanse raketten aan die klaarstonden voor lancering.” Het rapport ging verder met te zeggen dat het Israëlische leger, de IDF een “ongebruikelijke Iraanse verplaatsing” had opgespoord en Israëlische kolonisten die leven in de  bezette Golanhoogte had opgedragen, om de bomschuilplaatsen klaar te maken. IDF beweerde ook dat luide explosies ten zuiden van Damascus werden gehoord. Het gaat verder om te zeggen dat men kan concluderen dat Iraanse troepen pogingen doen om raketten af ​​te vuren naar Israëlische doelen.

Israël’s Channel 10-nieuws meldt dat Israël vergelding moet verwachten voor de dood van Iraans militair personeel tijdens de Israëlische aanval op de T4-basis in Syrië eerder deze maand. Volgens bronnen geplaatst door Channel 10 werden veertien mensen gedood in die aanval inclusief Iraniërs. De basis, beweert Israël, stuurde drones aan en werd geleid door Iran.

De gemeenschappelijke verzoek over het hele spectrum van Israëlische nieuwsuitzendingen, is voor oorlog in Syrië om een veronderstelde Iraanse dreiging te dwarsbomen.

Tijdens een interview op CNN met Chris Cuomo, werd Netanyahu gevraagd of hij zal bevestigen dat Israël kernwapens heeft. Hij bevestigde of ontkende niet het bestaan ​​van kernwapens in Israëlische arsenalen, maar ging verder met te zeggen dat Iran loog en dat het dreigt de staat Israël te vernietigen. We zullen even de absurditeit van Netanyahu buiten beschouwing laten, die anderen leugenaars noemt , terwijl zijn hele anti-Iran-campagne een leugen is. In plaats daarvan zullen we ons concentreren op de dreiging van vernietiging, die volgens Israëlische beweringen van Iran uitgaat. Iran heeft tot nu toe niemand aangevallen.

Israël heeft echter de vernietiging van een ander land, Palestina, niet  bedreigd, maar uitgevoerd, en is in het midden van een campagne om de cultuur, geschiedenis en het bestaan van het Palestijnse volk te vernietigen. Israël,dat bezig is met daadwerkelijke vernietiging, geen bedreiging maar echte genocide en etnische zuivering,  verspreidt geruchten over een bedreiging voor zichzelf uit Iran.

Het is niet duidelijk hoe de dingen zich zullen ontwikkelen. Ik heb goede hoop dat een bezoek aan Iran zal helpen de mythen eromheen te verdrijven en mij in staat zal stellen om te getuigen van de absurditeit van Israëlische en Amerikaanse beweringen dat de tachtig miljoen mensen van Iran het verdienen gestraft te worden, terwijl Israël mag wegkomen met niet alleen moord, maar de vernietiging van een heel volk.
 

Miko Peled is een schrijver en mensenrechten activist, geboren in Jerusalem. Hij is de auteur van “The General’s Son. Journey of an Israeli in Palestine,” en“Injustice, the Story of the Holy Land Foundation Five.”