Bron: PressTV, 17 april 2018 ~~~

Rusland zegt dat het “onweerlegbaar” bewijs heeft dat een recente vermoedelijke chemische aanval in Douma, de voorstad van Damascus, die als voorwendsel voor raketaanvallen tegen Syrië werd gebruikt, een “valse vlag” -operatie was, georkestreerd door Britse spionagediensten.

Ruslands vertegenwoordiger bij de Organisatie voor Verbod op Chemische Wapens (OPCW) Alexander Shulgin maakte de opmerkingen tijdens een bijeenkomst van de bestuursraad van de organisatie in Den Haag op maandag.

“We hebben niet alleen een ‘hoog niveau van vertrouwen’, zoals onze westerse partners op een uniforme manier zeggen; we hebben onweerlegbaar bewijs dat er geen chemische aanval was in Douma op 7 april, “zei Shulgin, en beschreef het incident als een” vooraf geplande valse vlagaanval door de Britse veiligheidsdiensten, waarbij mogelijk hun bondgenoten in Washington hulp hebben verleend.”

De Westerse landen haastten zich om de Syrische regering van het Douma-incident te beschuldigen, maar Damascus verwierp de beschuldiging sterk als “chemische verzinsels”, bedoeld om de vooruitgang van de regeringstroepen tegen door het buitenland ondersteunde terroristen te stoppen.

Syrië heeft elke betrokkenheid bij de vermoedelijke aanval verworpen. Het heeft zijn chemische voorraad in 2013 overgedragen aan een missie onder leiding van de OPCW en de VN.

Op 14 april lanceerden de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk een gecoördineerde raketaanval tegen locaties en onderzoeksfaciliteiten in de buurt van Damascus en Homs met het beweerde doel de mogelijkheden van de Syrische overheid om chemische aanvallen op te starten te verminderen.

Elders in zijn betoog beschuldigde de Russische ambtenaar Washington ervan “eerste viool” te spelen in het Douma-incident op basis van een “vooraf geschreven scenario”.

De vermeende chemische aanval in Douma werd georganiseerd door ‘pseudo-humanitaire NGO’s’, die onder het beschermheerschap van de buitenlandse tegenstanders van de Syrische regering staan, voegde hij eraan toe.

Shulgin benadrukte ook dat Russische militaire specialisten “geen enkel bewijsstuk” hadden gevonden dat de westerse beweringen over het Douma-incident onderbouwde.

De Syrische regering had absoluut geen reden om een ​​gasaanval uit te voeren op Douma toen de stad al bijna bevrijd was uit de greep van militanten, en dus lijken de beschuldigingen tegen Damascus “absurd”, voegde hij eraan toe.

De Russische functionaris veroordeelde verder de door de 3 naties uitgevoerde “militaire agressie”  van 14 april op Syrië, zeggende: “deze misdaad kan in geen geval worden gerechtvaardigd.”

Washington, Londen en Parijs ‘spelen de huichelaar als ze zich voordoen als de verdedigers van internationale recht. Niemand behalve zijn bondgenoten … twijfelt er echter aan dat de grootste bedreiging voor de wereld afkomstig is van deze ‘leiders’ van het westerse

[politieke]

kamp ‘, merkte hij op.

“In feite, als ze zeggen dat ze het warenhuis met chemische wapens hebben gebombardeerd en er geen sporen van chemische besmetting zijn, bewijst het feit dat hun versie van geheime chemische voorraden in handen van de Syrische regeringsstrijdkrachten duidelijk is verzonnen,” zei Shulgin.

Hij concludeerde ook dat de VS en zijn bondgenoten niet geïnteresseerd zijn in een echt onderzoek naar de vermeende Douma-gasaanval.

Patiënten hebben ‘geen symptomen van chemische vergiftiging’

Ondertussen benadrukte een stagiair in een Douma-ziekenhuis dat er geen symptomen van chemische vergiftiging werden gevonden bij de patiënten die werden binnengebracht na de vermeende chemische aanval.

Marwan Jaber zei dat na het incident in Douma een groep niet-geïdentificeerde mensen naar het ziekenhuis kwam en paniek zaaide over een chemische aanval.

“Sommige gewonden en ongeïdentificeerd personeel stormden naar binnen en verspreidden de boodschap van een chemische aanval. Mensen waren doodsbang en er ontstond paniek. We hebben ze gediagnosticeerd, er waren geen gerelateerde symptomen, “zei hij.

OPCW verwerpt de motie van Iran en Rusland over de sonde van Douma

Maandag weigerde de OPCW te stemmen voor een ontwerpresolutie, geïnitieerd door Rusland en Iran, waarin werd opgeroepen tot een onderzoek naar het incident met Douma.

Shulgin hekelde het bezwaar van de westerse landen tegen ‘het consensusdocument’, en zei: ‘Het was grappig om te zien hoe de vertegenwoordiger van de Verenigde Staten een enkel excuus probeerde te vinden om onze schets te verwerpen.’

De ontwerpresolutie onderstreepte “de noodzaak om alle feiten te achterhalen” met betrekking tot het Douma-incident, riep alle OPCW-lidstaten op om passende veiligheidsomstandigheden te bieden aan de deskundigen van de waakhond ter plaatse, en gaf het hoofd van de technische commissie van de OPCW opdracht om actief te spelen rol bij het waarborgen van succesvol werk van de missie.

‘Een belachelijk mislukt therater’

Afzonderlijk zei de permanente vertegenwoordiger van Syrië bij de OPCW Bassam Sabbagh dat “de barbaarse agressie tussen de VS en Brits-Fransen”, die samenviel met de komst van een onderzoeksteam over het incident in Douma, “erop gericht was het werk van de missie te hinderen en het voorkomen van de resultaten van de onderzoeken. “

Hij benadrukte verder dat de drieledige agressie tegen Syrië “een belachelijk mislukt theater was, dat werd uitgevoerd in dienst van hun agenda’s.”

De Syrische ambtenaar vroeg ook wat Amerikaanse troepen illegaal in Syrië doen en waarom de VS wapens sturen naar de terroristische groeperingen die in het Arabische land opereren.

Afgezant van Iran: De aanvalk op Syrië is ‘een misdrijf’.

Ondertussen zei de afgevaardigde van Iran tegen de OPCW Alireza Jahangiri dat het bezwaar van westerse staten tegen de ontwerpresolutie van Iran en Rusland “hen meer schande toebrengt.”

De “eenzijdige” aanval op Syrië “heeft de internationale vrede en veiligheid verzwakt en zal leiden tot instabiliteit en de verspreiding van extremisme en terrorisme in de wereld,” merkte hij op.

“De militaire agressie tegen Syrië zonder enig redelijk bewijs en gebaseerd op valse bronnen is een misdaad, waarvan de daders verantwoordelijk moeten worden gehouden in rechtbanken,” zei Jahangiri.

Het OPCW-team bezoekt Douma op woensdag

Leave a Reply

Your email address will not be published.