caitlin Johnstone,
op caitlinjohnstone.com , 1 januari 2018 

We hebben het eerder gezien: In Libië was het westerse interventionisme gerechtvaardigd onder het voorwendsel van de verdediging van mensenrechten, terwijl het feitelijke doel regerings-verandering was. In Oekraïne speelden VS-getrouwen de aanjagers in de protesten in Kiev terwijl het doel in feite wederom regerings-verandering was. En wie zou ooit de arme onderdrukte Irakezen kunnen vergeten die de indringers zogenaamd als bevrijders begroeten?

Caitlin Johnstone

Twee weken geleden lekte er een memo uit de Trump-administratie waaruit bleek dat minister van Buitenlandse Zaken en DC-Newbie Rex Tillerson werden gecoacht, over hoe het Amerikaanse imperium de mensenrechten gebruikt als een voorwendsel om niet-compatibele regeringen aan te vallen en te ondermijnen. Politico rapporteert:

    De memo van 17 mei leest als een omscholingcursus voor een zakenman tot diplomaat, en de conclusie biedt een scherp realistische visie: dat de VS de mensenrechten als een knuppel tegen zijn tegenstanders, zoals Iran, China en Noord-Korea, zouden moeten gebruiken en schendingen ervan door repressieve bondgenoten zoals de Filippijnen, Egypte en Saoedi-Arabië ongemoeid laten.

    ‘Bondgenoten moeten anders – en beter – worden behandeld dan tegenstanders. Anders eindigen we met meer tegenstanders en minder bondgenoten ‘, betoogde de memo, geschreven door Tillerson’s invloedrijke beleidsmedewerker, Brian Hook.

Met wat een perfecte komische timing zou zijn als het niet zo angstaanjagend was, dat in Iran protesten losbasten en de afgelopen vier dagen aanbleven, en het westerse imperium ineens diepe, ‘onpartijdige’ bezorgdheid uitspreekt over de mensenrechten van de demonstranten.

Dus we weten allemaal waar dit lied en deze dans code voor is. Elk kwaad kan worden gerechtvaardigd in de naam van “mensenrechten”.

In oktober hebben we van een voormalige premier van Qatar vernomen dat de VS en zijn bondgenoten krachtig geijverd hebben om de Syrische regering omver te werpen vanaf het begin van de protesten die in 2011 in dat land zijn begonnen als onderdeel van de zogenaamde Arabische lente . Deze onthulling kwam in dezelfde week dat The Intercept eindelijk NSA-documenten uitbracht die bevestigden dat buitenlandse regeringen directe controle hadden over de “rebellen” die Syrië aanvielen na die protesten in 2011. Het piekeren over mensenrechten is gedurende de gehele Syrische oorlog een interventie motief gebleven, terwijl de regeringen die publiekelijk schendingen van de mensenrechten afwezen, in het geheim terroristische groeperingen bewapenden en trainden om hun weg door het land te moorden, verkrachten en plunderen.

We hebben het steeds weer gezien. In Libië was het westerse interventionisme gerechtvaardigd onder het voorwendsel van de verdediging van mensenrechten, terwijl het feitelijke doel regerings-verandering was. In Oekraïne waren VS-getrouwen de aanjagers in de protesten in Kiev terwijl het doel in feite wederom regerings-verandering was. En wie zou ooit de arme onderdrukte Irakezen kunnen vergeten die de indringers zogenaamd als bevrijders  begroeten?

In 2007, in een interview op Democracy Now  zei de gepensioneerde vier-sterren generaal Wesley Clark, dat hij ongeveer tien dagen na 9/11 hoorde, dat het Pentagon al plannen maakte voor een volledig ongerechtvaardigde invasie van Irak, en dat hem een ​​memo met een plan werd getoond om “in vijf jaar tijd zeven landen weg te werken, te beginnen met Irak, en vervolgens Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Soedan en, eindigend, Iran.”

General Wesley Clark: “Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years”

Het is dus een vaststaand feit dat de neocons Iran al heel lang in hun vizier hebben.

Dit komt allemaal voort uit de geschiedenis van het non-stop verhaal van de CIA/CNN dat Iran voorop is loopt als een van de grootste daders van door de staat gesponsord terrorisme, wat gewoon vals is.

Voor degenen die geloven dat de ‘Russen’ de verkiezingen in de VS gemanipulerd hebben, zou ik willen benadrukken dat de groep inlichtingen-veteranen die deze memo over Iran hebben geschreven, dezelfde groep is die een memo heeft uitgegeven waarin het nepverhaal van de Russiagate werd ontmaskerd; dit zijn goede mensen en je kunt ze vertrouwen. Ik moedig je aan om het te lezen.

Trump liegt als hij zegt dat Iran “de nummer één staat van gesponsorde terreur” is. Dit is hetzelfde exacte script dat ze keer op keer uitvoeren, en mensen vallen er weer voor, zoals Charlie Brown voor zijn voetbal.
Het is onzinnig om te geloven dat de Amerikaanse inlichtingen- en defensie-agentschappen op dit moment blind vertrouwen hebben, temeer omdat ze overduidelijk werken aan het produceren van steun voor interventionisme op een belangrijke strategische locatie. In een post-Irakese invasiewereld is niets dan uiterste scepsis voor dergelijk gedrag aanvaardbaar.

Omdat een volledige invasie van Iran gelukkig veel duurder en dodelijker zou zijn dan de invasie van Irak, moet de steun hiervoor niet alleen in Amerika, maar in een hele coalitie van zijn bondgenoten worden geregeld. Dit zal buitengewoon moeilijk te realiseren zijn, maar ze zulln het goddomme proberen.

Houd alsjeblieft je scepsis op het hoogste niveau in deze Iraanse zaak, beste lezer, en laat je daar heel luid over horen. De lezers die tot nu toe alle officiele berichtgeving geloofden smeek ik, om kritisch na te denken over dit alles en de overeenkomsten te bekijken tussen de anti-Iran-agenda en de voorgaande interventies waarvan ik weet dat je ze achteraf afkeurt. Samen kunnen we dit stoppen en onszelf een nieuw zinloos bloedbad in het Midden-Oosten besparen.

De originele engelse tekst is te vinden op   Caitlin Johnstone.com