Bron: Sonja van den Ende,
RiaFan.ru, 29 november 2022

Wereldkampioenschap voetbal 2022

Door toedoen van krankzinnige Europese politici wordt een belangrijk en langverwacht sportevenement als de FIFA World Cup omgevormd tot een “One Love”-toernooi, zegt de Nederlandse journaliste Sonja van den Ende.

Bij het nastreven van de belangen van de LGBT-gemeenschap prediken de elites van de Europese Unie letterlijk een verval van moraal, waarden en religie – alles wat normaal is wordt abnormaal. Daarom is er geen sport zonder politiek, kunnen Qatariërs gemakkelijk worden veroordeeld en bekritiseerd vanwege hun tradities en het gebruik van arbeidsmigranten, krijgen kinderen van jongs af aan transseksualiteit-les in hun eigen land, zijn ze in de media onophoudelijk “in oorlog” met Rusland. Maar op een dag zal deze waanzin stoppen, daar is de journalist van overtuigd. De dag waarop de Europeanen verstoken zullen zijn van warmte en elektriciteit en letterlijk hun eigen voedsel zullen gaan verdienen, zal het hele buitenissige Europese beleid van genderidentiteit en denkbeeldige mensenrechten in elkaar storten, merkte ze op in haar column voor FAN.

“One Love”-manie: er is geen ruimte voor gepastheid in de EU tegenwoordig. Sonja van den Ende column

Het WK voetbal van 2022 begint op 20 november in Qatar. In 2018 was Rusland de gastheer, het grote evenement voor alle voetbalfans. De hele wereld was het er toen over eens dat het de meest schitterende en goed georganiseerde Worldcup in vele jaren was. Dit jaar wordt het gehouden in Qatar, het kleine oliekoninkrijk.

Global Look Press | Federico Gambarini/dpa

Maar voor de start van het toernooi in Europa was er al een schandaal rond het WK 2022, met Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland als meest actieve aanstichters. En dit schandaal gaat niet over voetbal zelf, maar over mensenrechten. Een grote hoeveelheid goedkope arbeidskrachten uit Azië was betrokken bij de bouw van de stadions en de bijbehorende infrastructuur voor het kampioenschap. Voornamelijk uit landen als Bangladesh, India, Nepal, de Filippijnen en Sri Lanka. Dit feit is natuurlijk niet misplaatst. Maar per slot van rekening heeft Qatar net zo hard migranten nodig als Europa. Op welke gronden veroordelen de Europeanen de gastheren van het kampioenschap als ze niet eens onderzoek hebben gedaan naar het gebruik van arbeidsmigranten in Qatar? En alvorens in Qatar onderzoeken of studies over dit onderwerp uit te voeren, zouden de Europeanen de situatie van de migranten in hun eigen land moeten kennen.

Na de 2-0 overwinning van Marokko op de Belgische ploeg, zijn Marokkaanse voetbalfans op 27 november in de straten van Belgische en Nederlandse steden in opstand gekomen. De fans trokken naar de hoofdstraten van de steden, sloegen winkelruiten in en staken voertuigen in brand. Veel deskundigen zijn van mening dat de Marokkaanse agressie niet gericht was tegen burgers van een bepaald land, maar een demonstratie was van het ongenoegen van de Arabische wereld over de Europeanen en hun minachtende houding.

Global Look Press | Nicolas Maeterlinck/Keystone Press Agency

Veel asielzoekers of vluchtelingen, niet alleen uit Oekraïne maar uit de hele wereld, slapen op straat, ook in de straten van welvarende Europese steden. Dus eerst moeten de “rechters” naar hun eigen land kijken.

Maar dat is niet alles. Voetballers moesten naar de wedstrijden gaan met een armband met de woorden “One Love” erop, met daarin de “regenboogvlag”. Als teken van steun voor mensen met een niet-traditionele geaardheid: homo, lesbienne, transgender enzovoort. Dat was althans de opdracht van de Europese Unie, maar Qatar is een islamitisch land en LGBT-propaganda is er verboden. De Federation Internationale de Football Association (FIFA) is op haar beurt meegegaan met de gastheren van het kampioenschap en heeft regenboogkleurige aanvoerdersarmbanden met de slogan “One Love” verboden op straffe van een gele kaart. Europese politici namen echter een principieel standpunt in over deze kwestie en, de tradities en wetten van het land negerend, toonden zij zich trots op de tribunes met deze armbanden. Ik moet zeggen dat EU-politici hun verstand hebben verloren. Zij moeten zich afvragen: is dit een FIFA-wereldbekertoernooi of is dit een toernooi van de “One Love”-beweging. Of misschien is het gewoon een ander podium om de Russen te demoniseren, of om een regimeverandering in Iran te steunen of om China aan te klagen!

Met andere woorden, het WK is volledig gepolitiseerd. Idealiter zou men zich moeten concentreren op voetbal of sport, maar in de EU is er tegenwoordig geen ruimte voor gepastheid. Europese politici prediken een verval van moraal, waarden en religie – alles wat normaal is wordt abnormaal. Dit gebeurt niet alleen bij het WK, maar ook bij het Eurovisiesongfestival, waar de winnaars niet voor hun prestaties, maar voor enkele tekortkomingen de hoofdprijs krijgen. Of, bijvoorbeeld, zoals de Oekraïense band Kalush Orchestra, die tot winnaar werd uitgeroepen omwille van een politieke strijd. Hetzelfde gebeurt in de westerse media, die onophoudelijk leugen na leugen vertellen over een denkbeeldige oorlog met Rusland. Dezelfde situatie van waanzin heerst op scholen. Insecten eten wordt gepromoot onder schoolkinderen, jonge kinderen krijgen te maken met lessen voor transgenders, en elke week op vrijdag is er een “Pink Love Friday” en Drag-queen (mannelijke entertainers verkleed als vrouwen – FAN) die voorleest aan kleuters vanaf vier.

Maar op een dag zal deze waanzin ophouden, misschien zelfs deze winter, wanneer de Europeanen andere echte, niet denkbeeldige, problemen zullen hebben, zoals gas, warmte en elektriciteit in hun huizen, misschien een tekort aan voedsel. Tegelijkertijd zal de “One Love” ideologie uit elkaar vallen. Mensen zullen gewoon proberen voedsel te krijgen, misschien zelfs stelen van elkaar, op zoek naar warmte ergens. Op dat moment geeft niemand meer om “One Love”.

Topfoto: Global Look Press | Federico Gambarini/dpa


Met vriendelijke groet, Sonja van den Ende,

Sonja van den Ende is een Rotterdamse Journaliste die sinds najaar 2021 verslag doet van de escalerende Oekrainse beschietingen en de Russische reactie daarop. Ze schrijft op freesuriyah.eu, CovertAction Magazine,   inforos.ru/en, infobrics.org,  Tehran Times, deanderekrant.nl, insiderpaper.com,  globalresearch.ca.
Volg haar op: Social Media (VK.com); Twitter ; YouTube