Bron: Mazim Quensiyeh, nieuwsbrief uit Bethlehem, 
popular-resistance (Op blogspot) 22 september 2024 ~~~

Ik schreef dit na het zien van deze schokkende [must see] video die je uitlegt wat de mensheid te wachten staat
https://youtu.be/yDWaRO88ezA en illustreren de urgentie van de situatie [En als je meer wilt weten over de gelinkte voortdurende genocide en ecoside, bezoek dan http://ongaza.org].
Tenzij Kamala Harris van koers verandert en de wapenleveranties aan Israël opschort die gebruikt worden bij genocide, zal Trump waarschijnlijk de verkiezingen winnen omdat kritische moslim, Arabische en progressieve kiezers in belangrijke swing states niet zullen stemmen op genocidepartij A. Ze zullen niet stemmen op genocidepartij B (Republikeinen) die nu geleid wordt door de megalomane Trump die bereid is de wereld in brand te steken voor zijn ego en om te voorkomen dat de Mossad schadelijke tapes vrijgeeft die ze over hem hebben (Epstein/Maxwell geproduceerd). In beide gevallen is het waarschijnlijk gedaan met de VS als imperium, tenzij het publiek wakker wordt zoals in de jaren 1960.

Velen van ons hadden dit al een tijdje geleden voorspeld, maar de snelheid van het verval is verbluffend, waardoor het risico bestaat dat er een wereldwijde oorlog uitbreekt om het Imperium te redden (een verliezende zaak als het gaat om hightech massavernietigingswapens).

Het heeft niet alleen te maken met meer dan 1,2 miljoen COVID19 doden in de VS of met 35 TRILJOEN aan staatsschulden (veel daarvan aan landen als China en Japan en veel daarvan voor oorlogen die voor de lobby’s zijn gevoerd) of de bedrijfsschulden en persoonlijke schulden.
Het is niet alleen dat de VS het hoogste aantal gevangenen ter wereld heeft met twee miljoen burgers achter de tralies.
Het is ook te wijten aan de NAVO die is overgenomen door onverantwoordelijk leiderschap dat ons dichter bij een wereldwijde oorlog brengt (zie deze analyse https://youtu.be/yDWaRO88ezA).
Het is ook te wijten aan het feit dat het politieke systeem de illusie van democratie had (democraten en republikeinen die zetels en posities uitwisselen), terwijl belangrijke actoren (het Federal Reserve systeem van rijke bankiers en lobby’s zoals de Zionistisch-Israëlische lobby) het systeem feitelijk beheren.

Steeds meer mensen realiseren zich nu ook dat het zogenaamde “rechtssysteem” in werkelijkheid disfunctioneel is en in dienst staat van de rijken en machtigen. Rechtbanken op lager niveau veroordelen zwarte individuen tot zware straffen terwijl ze blanke racistische moordenaars vrijspreken en een systeem op middenniveau dat corruptie toelaat (bijv. door rijke mensen zoals Trump, Sheldon Adelson, Haim Saban, Roger Stone, Les Wexner) tot aan het hooggerechtshof. Het door de Republikeinen gecontroleerde Hooggerechtshof oordeelde dat acties van de president tijdens zijn ambtstermijn niet onderworpen zijn aan wetgeving/vervolging. Zelfs vrije meningsuiting en pogingen om schurkenstaten zoals Israël (een apartheidsstaat met genocide) te boycotten is nu bij wet verboden in veel staten en in sommige federale verordeningen.

Deze oorlog tegen de waarheid en gerechtigheid in het westen loopt parallel aan de feitelijke genocidale oorlog tegen ons volk (Palestijnen en Libanezen en anderen) om het land en de grondstoffen te gebruiken die het imperium zonder de inheemse bevolking begeert.)

Ondanks de Orwelliaanse theaters van het absurde, pakt de nieuwe wereldorde niet uit zoals gepland.

De plannen van de neocon-zionisten uit de jaren ’90 omvatten “het veiligstellen van het wereldrijk” en strategieën die voorspelden dat een gebeurtenis als 11 september 2001 hen zou helpen om een “nieuwe Amerikaanse eeuw” veilig te stellen, de vooraf geplande invasie van Irak enz. Ze zijn allemaal mislukt. Terwijl de seniele koning van Saoedi-Arabië onsamenhangend probeerde een tekst voor te lezen die voor hem was opgesteld om Iran aan te vallen en zijn moordzuchtige zoon genoot van drank en vrouwen op zijn jacht van 100 miljoen dollar, trotseerden Iran, China en Rusland het door Israël bezette Washington (bijv. t.a.v. de illegale economische oorlog tegen Iran en Syrië), verbonden ze hun economieën, werkten ze militair samen en nog veel meer.

De tijden veranderen inderdaad. Trump wint misschien de verkiezingen, maar dit zal de ondergang van de macht van de VS alleen maar versnellen. Hier is waarom hij kan winnen (in volgorde van belangrijkheid):
1) De zionistische lobby wil dat hij de verkiezingen wint om de successen in het versterken van Israël te voltooien (en ervoor te zorgen dat de lobby boven de wet en buiten controle staat),
2) Harris die de lobby het hof maakt en genocide steunt, ondermijnt elk overblijfsel van illusie progressieven,
3) Trump en zijn kring zullen alles doen om te winnen,
4) het Amerikaanse publiek mag niet alle feiten horen en het publiek kan worden gemanipuleerd door de mainstream media en sociale media om te stemmen op de minst slechte van de twee, gebaseerd op angstpropaganda (honderden miljoenen uitgegeven aan advertenties),
5) de Democratische partij is corrupt en werkt hand in hand met de Republikeinen tegen het toelaten van andere partijen.

Hoewel ik niet rouw om de naderende ondergang van het rijk, voel ik me wel verdrietig om de economische ontberingen die de komende jaren zullen komen in een land waar ik meer dan twee decennia heb gewoond (voordat ik terugkeerde naar Palestina) en waar ik van hou (mensen, natuur, etc). Ik zou willen dat de pijn minimaal is en dat de wederopbouw beter en sneller verloopt op een veel duurzamere en rechtvaardigere manier.

Het grootste gevaar na de verkiezingen is dat er een wereldwijde oorlog wordt ontketend om het zionisme te verdedigen en te helpen een imperium op te bouwen in West-Azië. De Israëlische/Zionistische Apartheid en voortdurende genocide (in Palestina) blijft de achilleshiel die de Westerse hypocrisie blootlegt, net zoals de Westerse steun voor de Zuid-Afrikaanse Apartheid dat deed in de jaren 1980.
Laten we ons een wereld van multilaterale samenwerking, duurzaamheid en gelijkheid (opnieuw) voorstellen en plannen en daar extra hard aan werken voordat het te laat is en kakkerlakken onze planeet overnemen. Het is nu urgenter dan ooit en het is een existentiële strijd voor de hele mensheid.

Blijf Mens en houd Palestina in leven