Bron: Al Mayadeen Engels 12 september 2024 ~~~

Het Islamitisch Verzet in Libanon kondigt aan twee operaties uit te voeren als reactie op de Israëlische moord op twee burgers in het zuiden van Libanon.

Hezbollah voerde donderdag een reeks operaties uit, waarbij Israëlische militaire locaties, verzamelingen van soldaten en militair materieel aan het noordelijke front werden aangevallen ter ondersteuning van de mensen in Gaza en hun dappere verzet, en ter verdediging van het Libanese zuiden tegen de voortdurende Israëlische agressie.

In de eerste operatie zei Hezbollah dat het Al-Bayyadah aanviel om 1:00 uur ‘s nachts met artilleriegranaten, met bevestiging van voltreffers.

Later op de ochtend bestookten verzetsstrijders de Israëlische militaire basis al-Malikiya met passend wapentuig, eveneens met een voltreffer als resultaat.

Als vergelding voor de Israëlische aanvallen op Zuid-Libanese dorpen en het doden van twee burgers in al-Bayyadah, de broers Ishak (13) en Hussein Alayan (16), zei Hezbollah dat het voor de eerste keer de Israëlische nederzetting Rosh Hanikra had getroffen en kondigde aan dat de nederzetting nu is opgenomen in de doelwitbank.

Twee broers, Ishak en Hussein Alayan zijn vandaag gedood bij een Israëlische drone-aanval op een motorfiets in de Zuid-Libanese stad al-Naqoura. De broers, 13 en 16, zijn nieuwe slachtoffers die worden toegevoegd aan de lange lijst van burgers die zijn gemarteld door het wrede Israëlische regime. Sinds… pic.twitter.com/k7llF5e3jL – Al Mayadeen English (@MayadeenEngels) 11 september 2024

Daarnaast zei de verzetsgroep een spervuur van raketten te hebben gelanceerd op de nederzetting Matzuva

Om 13.20 uur richtten Hezbollah-troepen met raketvuur op Israëlische artillerieposities ten noorden van de nederzetting Ein Yaakov, waarbij directe treffers vielen.

Later op de dag kondigde Hezbollah een andere operatie aan als reactie op de moord op de twee Libanese burgers. Hezbollah verklaarde dat het een zwerm drones lanceerde tegen de Nahal Gershom basis, gericht op Israëlische officieren en soldaten die daar gestationeerd waren.

Om 16:38 uur richtten Hezbollah-troepen zich met gepaste wapens op de Israëlische militaire post in Al-Abbad, opnieuw met een voltreffer.

Kort daarna, om 17.00 uur, vuurden strijders van het Verzet raketten af op Israëlische stellingen in de bezette Libanese gebieden van Zebdine in Shebaa Farms en al-Ramtha in de heuvels van Kfar Chouba, met voltreffers op beide locaties.

Tegen 18:05 uur lanceerde Hezbollah nog een golf van raketbeschietingen, dit keer gericht op Israëlische soldaten in de buurt van Tellat al-Taihas en artillerieposities op de Abu Dajaj Hoogvlakte, die beide rechtstreeks werden geraakt.

Eerder vandaag waarschuwde de Israëlische Reserve Majoor Generaal Yitzhak Brik voor de ernstige gevolgen die “Israël” zou ondervinden als het ervoor zou kiezen om de oorlog met Libanon te laten escaleren, waarbij hij benadrukte dat de dreigementen van hoge veiligheidsfunctionarissen “nergens op slaan“.

In een interview met het Israëlische Channel 12 verklaarde Brik dat “de gevaarlijkste leugen die op dit moment wordt gepromoot, die een grote ramp voor Israël zou kunnen veroorzaken, is dat het leger een aanval op Hezbollah zal lanceren.”

De hoge militaire functionaris wees erop dat wanneer “Israël heel Beiroet zou kunnen platgooien,” Hezbollah “hetzelfde zou doen met Israël in Gush Dan en de baai van Haifa.”