Bron: Mazim Quemsiyeh 
Nieuwsbrief uit Bethlehem, 31 augustus 2024 ~~~

Verspreid, en kom in actie – het is wereldwijd relevant!

Nadat in Groot-Brittannië de arbeiderspartij is gezuiverd van goede mensen als Jeremy Corbyn, keert het door zionisten aangestelde Keith Starmer-regime zich tegen voorvechters van mensenrechten als Sara Wilkerson en Richard Barnard.
Orwelliaans! – Londen is nu Israëlisch bezet gebied
https://www.jonathan-cook.net/blog/2024-08-30/starmer-jailing-palestine-supporters/
https://www.middleeasteye.net/news/uk-police-charge-co-founder-palestine-action-under-terrorism-act
Stel je voor dat elke vrije meningsuiting tegen nazi’s en het nazisme zou worden geclaimd als “haatdragend” of “discriminerend”. Orwell zelf had nooit gedacht dat dit in de 21e eeuw zou gebeuren:
https://theintercept.com/2024/08/27/zionist-nyu-gaza-campus-protests/
Kan een verdediger van “Israël” aan normale mensen in het westen, wiens regeringen het apartheidsregime ondersteunen en bekostigen, uitleggen waarom dat regime straten, gebouwen en andere infrastructuur vernietigt, niet alleen in Gaza maar ook op de westelijke Jordaanoever?
Groep die leugens verspreidt over 7 oktober vraagt EU-financiering aan!
https://electronicintifada.net/blogs/david-cronin/group-which-spread-lies-about-7-october-seeks-eu-funding
UN OCHA: 50 Verhalen (van miljoenen) over leven onder de bezetting
https://www.ochaopt.org/50Stories/
21.000 (ontvoerde) Palestijnen vastgehouden in Israëlische gevangenissen
https://thecradle.co/articles-id/25732

Maar al dit bloedvergieten en woedeuitbarstingen zullen het apartheidsregime van Israël misschien niet redden van de ondergang, die misschien zelfs sneller komt dan we denken ( aldus een Israëlische generaal)
https://youtu.be/6B2dIFSmE1w
En hier is een bericht uit Libanon: Hallo mijn vijanden
https://youtu.be/c1DDd6rgzWA
10 manieren van spreken over dekoloniseren
https://www.codepink.org/decolonizelanguage
Relevant artikel dat ik een 2019 schreef over de huidige staat van de wereldpolitiek:
http://popular-resistance.blogspot.com/2019/05/lion-and-3-bulls.html
Of Harris of Trump nu tot presidentswinnaar worden uitgeroepen, de VS zullen sterk verdeeld blijven, in verval, en miljarden aan Amerikaans belastinggeld zullen naar Israël blijven stromen . De dieperliggende macht in de Verenigde Staten zorgt hiervoor. De meeste kiezers worden overtuigd om te stemmen op diegenen die ze beschouwen als “de minste van twee kwaden”. Beide partijen zijn gemanipuleerd en corrupt. Alleen als genoeg mensen wakker worden en eisen dat het systeem wordt hervormd zodat het echt democratisch wordt, dan zouden we zien dat de Groene Partij, de Onafhankelijken en fatsoenlijke Republikeinen en Democraten een kans krijgen om daadwerkelijk het Amerikaanse publiek te dienen in hogere functies in plaats van de belangen van het geld te dienen. Er is hoop op massale volksbewegingen zoals die welke ons stemrecht voor vrouwen, burgerrechten, sociale zekerheid, het beëindigen van de oorlog in Vietnam, het beëindigen van de steun aan de Apartheid in Zuid-Afrika (en hopelijk binnenkort het beëindigen van de steun aan de Israëlische Apartheid) hebben gegeven. De komende tijden zullen interessant zijn en ons werk voor duurzame menselijke en natuurlijke gemeenschappen nog belangrijker.

“Settler kolonialisme (verdrijving van de bevolking), als instituut of systeem, vereist geweld of de dreiging van geweld om zijn doelen te bereiken. Mensen geven hun land, hulpbronnen, kinderen en toekomst niet uit handen zonder te vechten, en die strijd wordt beantwoord met geweld….Inheemse naties en gemeenschappen, die worstelen om hun fundamentele waarden en collectiviteit te behouden, hebben zich vanaf het begin verzet tegen het moderne kolonialisme met behulp van zowel defensieve als offensieve technieken, waaronder de moderne vormen van gewapend verzet van nationale bevrijdingsbewegingen en wat nu terrorisme wordt genoemd. In alle gevallen hebben ze gevochten om als volk te overleven.” Roxanne Dunbar-Ortiz, Een geschiedenis van het inheemse volk van de Verenigde Staten.

Blijf menselijk en houd Palestina levend,
Mazin Qumsiyeh