Bron: Al Mayadeen 10 aug 2024 ~~~

Het Persbureau van de regering in Gaza verklaart dat meer dan 300 mensen aanwezig waren op het moment van de Israëlische bombardementen.

Het regeringsmediabureau in Gaza verklaarde dat “Israël” tijdens de vroege uren van zaterdag een afschuwelijk bloedbad aanrichtte op de Al-Tabieen school in Gaza-stad, waarbij meer dan 100 Palestijnen werden gedood en tientallen anderen werden verwond.

“Vanwege de enorme omvang van het bloedbad en het stijgende aantal slachtoffers, zijn medische en civiele verdedigingsteams nog niet in staat geweest om alle lichamen op te halen,” zei het in een verklaring.

Het mediabureau stelde zowel “Israël” als de Amerikaanse regering verantwoordelijk en wees erop dat het Israëlische bezettingsleger een directe aanval uitvoerde op de school, waar veel ontheemden die hun toevlucht hadden gezocht het ochtendgebed verrichtten, waardoor een enorm aantal slachtoffers werd gedood.

Meer dan 300 mensen waren aanwezig op het moment van de Israëlische bombardementen, voegde het mediabureau eraan toe.

Het veroordeelde dit “afschuwelijke bloedbad in de sterkste bewoordingen en [riep] de hele wereld op om het te veroordelen.” Het regeringskantoor eiste ook dat de internationale gemeenschap en internationale organisaties druk uitoefenen op de bezetting om de genocide en etnische zuivering in Gaza te stoppen.