Bron: Al Mayadeen 20 oktober 2024 ~~~

Terwijl de belegering van het noorden door de Israëlische bezetting voor de 16e opeenvolgende dag voortduurt, zet de Israëlische bezetting haar campagne van uitroeiing en genocide in het Beit Lahia en Jabalia Camp voort, met intensivering van de luchtaanvallen op huizen en schuilplaatsen en belegering van ziekenhuizen, met als doel de resterende bevolking in de regio te verdrijven.

De situatie in het Indonesische ziekenhuis is kritiek nu het medisch personeel worstelt met het overweldigende aantal slachtoffers tijdens dit Israëlische bloedbad.

Dr. Marwan Sultan, directeur van het Indonesische Ziekenhuis in het noorden van Gaza, kondigde op 20 oktober 2024 aan dat 73 martelaren naar de faciliteit zijn gebracht, waarvan de meerderheid vrouwen en kinderen zijn. Hij merkte op dat vele anderen ernstige verwondingen hebben opgelopen door de niet aflatende bombardementen in het Beit Lahiya projectgebied in de nacht.

“Er blijven slachtoffers binnenkomen in het ziekenhuis als gevolg van de beschietingen,” verklaarde hij.

Dr. Sultan meldde ook de dood van twee patiënten die geen adequate medische zorg konden krijgen als gevolg van de belegering van het ziekenhuis door de bezetting; hun lichamen werden begraven op het terrein van het ziekenhuis.

Hij gaf aan dat het medische team niet in staat was om te gaan met het overweldigende aantal slachtoffers en beschreef de situatie als ongekend grimmig, verergerd door aanhoudende luchtaanvallen, een blokkade, tekorten aan medische benodigdheden en stroomuitval.

Dr. Sultan drong aan op de bescherming van medisch personeel, patiënten en ziekenhuizen en riep het Rode Kruis en internationale organisaties op om hulp te bieden en aanwezig te zijn in de faciliteiten.

“Israël” richt afschuwelijk bloedbad aan in Beit Lahia

Op zaterdagavond heeft de Israëlische bezetting een afschuwelijk bloedbad aangericht door het bombarderen van verschillende huizen in de buurt van de al-Qassam Moskee in het Beit Lahia gebied in de noordelijke Gazastrook, wat resulteerde in de dood van 73 Palestijnen, volgens een voorlopig dodental dat bekend is gemaakt door het regeringsmediabureau in Gaza.

Naast het hoge dodental van het bloedbad, zijn er tientallen mensen gewond geraakt of vermist geraakt, de meesten van hen vrouwen en kinderen, zoals het mediakantoor verklaarde. Dit nieuwe bloedbad valt samen met de opzettelijke vernietiging door de Israëlische bezetting van het gezondheidszorgsysteem in de noordelijke regio van de sector, een gebied waar nog steeds ongeveer 400.000 inwoners wonen.

Het mediabureau van de regering meldde verder dat de Israëlische bezettingstroepen ziekenhuizen in de provincie hadden bedreigd met de eis dat medisch personeel onmiddellijk zou evacueren. Bovendien heeft de bezetting de levering van brandstof aan deze ziekenhuizen geblokkeerd en de communicatie en internettoegang in het gebied afgesneden, waardoor de humanitaire crisis verergert.

Het mediabureau hield bovendien de bezetting, samen met de Amerikaanse regering, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en andere landen die medeplichtig zijn aan de voortdurende genocide, volledig verantwoordelijk voor de voortzetting van deze misdaad, in het bijzonder de etnische zuivering en uitroeiing in het Jabalia-kamp en het Beit Lahia-project, evenals de voortdurende afslachting van burgers in het noorden van Gaza.

Dit bloedbad is onderdeel van de voortdurende misdaden van “Israël” in Gaza, waaronder het opleggen van belegering, uithongering en totale isolatie aan de noordelijke provincie te midden van zware lucht- en artilleriebeschietingen.

De Israëlische genocide gaat door

Een correspondent van Al Mayadeen meldde dat een reeks Israëlische luchtaanvallen gericht was op het al-Falouja gebied en de omliggende buurten in Jabalia.

Onze correspondent meldde ook bombardementen door Israëlische helikopters ten westen van Deir al-Balah, met bijkomende aanvallen op burgers in de wijk al-Jinina in Rafah.

Tegelijkertijd hebben Israëlische marineschepen granaten afgevuurd op burgerwoningen in het noordwesten van Gaza. Verder worden er aanhoudende artilleriebeschietingen gemeld rond de al-Aqad School in Khirbat al-‘Adas, ten noorden van Rafah, waar de situatie kritiek blijft.