Bron: Diana Khwaelid 
ISM-Reports 17 mei 2024 ~~~~

Drie Palestijnse mannen werden gedood en meer dan vijf Palestijnen raakten gewond tijdens een inval van de Israëlische bezetting in Tulkarem.

De stad Tulkarm in het noorden van de Westelijke Jordaanoever is onlangs getuige geweest van tientallen invallen door de Israëlische bezettingstroepen. Sinds 7 oktober is het aantal martelaren van de stad Tulkarm gestegen tot 109, meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

Op 16 mei bestormden Israëlische bezettingstroepen de stad Tulkarm rond 1:00 uur ‘s nachts. De Israëlische bezettingstroepen stationeerden zich in het centrum van de stad in de Nablusstraat, waar de bezettingsvoertuigen, vergezeld van een D9 bulldozer, de winkel Gulf Exchange bestormden. De Israëlische bezettingstroepen vernielden de winkel volledig en namen de geldkluis in beslag onder het voorwendsel dat de wisselkantoor geld overmaakte naar Palestijnse organisaties die door de Israëlische bezettingstroepen worden omschreven als terroristische organisaties.

De Israëlische bezettingstroepen plaatsten ook sluipschutters in de hele stad in gebouwen en op de daken van Palestijnse huizen. Deze sluipschutters doodden drie Palestijnse jongeren en verwondden meer dan vijf andere Palestijnen.

De Palestijnse martelaren zijn: Ahmed Mubarak, 26, uit het kamp Tulkarem; Imad Dabbas, 22; en Mohammed Yusuf Nasrallah, 27.

Begrafenisstoeten startten vanuit het regeringsziekenhuis Martyr Doctor Thabit Thabit in Tulkarem onder luid nationaal protest tegen de misdaden van de Israëlische bezetting tegen de inwoners van Tulkarem en de bloedbaden op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza.

De families van de martelaren namen voor de laatste keer afscheid in een staat van grote droefheid en verdriet.

Topfoto: Mensen rouwen om een martelaar in Tulkarem