Bron: presstv 11 mei 2024 ~~~

Uit een CNN-rapport blijkt dat het Israëlische regime Palestijnse gevangenen systematisch mishandelt in een van zijn gevangenissen bij Gaza.
De Palestijnse verzetsbeweging Hamas zegt echter dat wat is gemeld door de in de VS gevestigde nieuwszender CNN over hoe Israël gevangenen behandelt die zijn meegenomen uit Gaza in een gevangenis in de buurt van de strook, slechts een topje van de ijsberg is.

In een verklaring die vrijdag laat werd uitgegeven, zei Hamas dat het onderzoeksrapport van CNN over Israëlische gevangenissen dat eerder op de dag werd gepubliceerd slechts een klein deel weergeeft van de wreedheden die worden begaan tegen Palestijnse gevangenen in de “menselijke slachthuizen” van het regime.

De groep zei dat de gruwel die Gazaanse gevangenen in Israëlische gevangenissen ervaren angstaanjagender was dan wat er gebeurde in gevangenissen die werden gerund door de Duitse nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

De groep riep internationale mensenrechtengroeperingen op om schendingen en onmenselijke praktijken te documenteren die gepleegd worden in gevangenissen die onder controle staan van het Israëlische regime.

“ … volkeren en generaties zullen al deze gruweldaden nooit vergeten. De dag zal komen waarop deze misdadigers ter verantwoording zullen worden geroepen voor wat ze tegen ons volk en de mensheid hebben begaan,” zei Hamas in zijn verklaring.

Een CNN-rapport van vrijdag citeerde verklaringen van klokkenluiders die werkten in het militaire detentiekamp Sde Teiman in Israël, waaruit bleek dat het regime systematisch mishandelingen heeft gepleegd tegen mensen die het heeft vastgehouden tijdens zijn voortdurende oorlog tegen Gaza.

De getuigen zeiden dat Palestijnse gevangenen werden vastgebonden, geblinddoekt en gedwongen luiers te dragen tijdens hun detentie in Sde Teiman, dat gelegen is in de Negev woestijn, in het zuiden van de door Israël bezette Palestijnse gebieden in de buurt van Gaza.

Gevangenen mochten niet bewegen, praten of zelfs piepen als ze geblinddoekt waren, terwijl bewakers grote honden loslieten op slapende gevangenen of hen sloegen uit wrok en wraak, aldus het rapport over de gevangenis.

Israël heeft bijna 35.000 mensen gedood in Gaza in meer dan zeven maanden van agressie tegen het Palestijnse gebied. Meer dan 7.000 mensen zijn gearresteerd door het Israëlische regime in zowel Gaza als op de Westelijke Jordaanoever sinds het begin van de oorlog begin oktober.